24x7.lt
Supermaistas: žaibiška sveikatos dozėNa, skraidyti nuo jo kaip supermenas gal ir nepradėsite, bet tikrai pasijusite lengvesni, žvalesni ir energingesni. Supermaistas vis aktyviau užkariauja pasaulio maisto lentynas ir tikrai ne vien dėl skambaus pavadinimo. Tad pasidomėkime, kokie tai produktai. Supermaistu vadinami produktai, kurie išsiskiria ypatingu maistingumu ir mažu kaloringumu, todėl idealiai tinka lieknėjančioms ir besirūpinančioms savo sveikata. Dažniausiai supermaisto grupei priklausiančių produktų sudėtis labai viliojanti (daug vitaminų, mineralų, antioksidantų) ir palanki sveikatai. Tad jeigu persisotinote „plastikinio“ maisto, metas pagalvoti, kaip palepinti savo organizmą ir pagaliau pavaišinti jį šiuo tuo naudingu.
daugiau
Žali grikiai: skanu ir sveika. Išbandykite pusryčių receptąApie grikių naudą sveikatai ir figūrai girdėjo visi, o grikių košė nuo seniausių laikų laikyta vienu sveikiausių patiekalų. Tradiciniai grikiai ant lietuvio stalo yra gana populiarūs – tai greita, sveika ir skanu. O ar žinote ką nors apie žalius (dar kitaip – nekepintus) grikius? Įprastos rudos spalvos grikių kruopos, prie kurių jau pripratome, – intensyvaus pramoninio perdirbimo rezultatas. Prieš patekdami ant parduotuvių lentynų, grikiai garinami aukštoje temperatūroje ir džiovinami. Taip prailginamas jų galiojimo laikas, o grūdai įgyja mums įprastą rudą spalvą. Šitaip paruošti grūdai iš tiesų skanūs, bet naudingųjų medžiagų juose daug mažiau.
daugiau
Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė: „Derindami maistą, galime ir sulieknėti“Dažnai maisto derinimas apipintas mitais ir keistais mūsų įsitikinimais. Pavyzdžiui, ar tikrai mėsą sveikiau valgyti su ryžiais, o bulves reikėtų pamiršti? Atsakymų į rūpimus klausimus ieškojome, kreipdamiesi į specialistus. Apie tai, ar verta derinti maistą ir kaip tą daryti, Ji24.lt portalui pasakoja sveikos mitybos specialistė, studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė.

– Papasakokite, kokie ydingiausi maisto produktų deriniai, kurių vertėtų vengti? Kuo apskritai svarbus maisto derinimas?

daugiau
10 ritualų pozityviam gyvenimuiModernus gyvenimas gali būti kupinas iššūkių: nuolat skubame, dirbame, bėgame, rūpinamės vaikais ar esame užsiėmę įvairiais darbiniais ir buitiniais reikalais. Atrodo, laiko sau pačiam taip ir nebelieka... Galbūt dėl to dažnas siekia paprastų, bet itin efektyvių būdų ne tik atsipalaiduoti, bet ir nusiraminti bent trumpam pabėgant nuo chaotiškos kasdienybės. Savo knygą „Calm“ (liet. Ramybė) išleidęs rašytojas Michaelis Actonas Smithas tikina, kad tam, jog pavyktų trumpam atsipalaiduoti ir nuraminti nervus, tereikia atlikti vos keletą paprastų dalykų ir pakeisti blogus savo įpročius.
daugiau
Užmigti per minutę padės metodas „4–7–8“Atrodo, taip norėjote miegoti, bet, vos tik atsigulėte į lovą, pradėjo kankinti nepaaiškinamas nerimas. Jūs ilgai vartotės lovoje ir skaičiuojate aveles, bet taip ir neužmiegate. Nepanikuokite. Laimei, avių skaičiavimas nėra vienintelis užmigti padedantis būdas. Siūlome išmėginti amerikiečių daktaro Andrewso Weilo metodą, kuris atpalaiduoja, ramina nervų sistemą ir padeda greičiau užmigti.
daugiau
Norite lieknesnio liemens? Vadovaukitės šiomis taisyklėmisJei norite turėti lieknesnį liemenį, to siekti verta pradėti nedelsiant. Na, o jei abonementas į sporto klubą jau užsakytas ar pažadas kasdien daryti liemeniui skirtus pratimus jau duotas, metas kiek susitvarkyti ir savo mitybą, mat ne naujiena, kad šiuo atveju didelį vaidmenį atlieka ir ji. Nerekomenduojame laikytis jokių griežtų dietų ar, neduok dieve, liautis valgyti, mat tokiais drastiškais metodais tik dar labiau sau pakenksite. Verčiau laikykitės šių taisyklių ir, jei negudrausite, jau labai greitai išvysite džiuginančius rezultatus.
daugiau
Alyvuogių aliejaus stebuklas – 3 šaukštai padės numesti svorio ir ilgiau gyventiKartais alyvuogių aliejus pavadinimas tikru grožio ir sveikatos eliksyru. Ir tam yra begalė priežasčių. Jis ne tik paskanina įvairius patiekalus, salotas, tinka plaukams, nagams ar odai, bet ir gali pagražinti kūno formas. Tam reikia bent 3 valg. š. arba 50 ml alyvuogių aliejaus – bent jau taip teigia JAV mitybos specialistė, profesorė Dr. Mary Flynn, kuri alyvuogių aliejų vadina supermaistu ir tyrinėja jau nuo 1990-ųjų. Profesorė mini, kad du ir daugiau šaukštų alyvuogių aliejaus per dieną gali sureguliuoti kraujo spaudimą, cukraus kiekį kraujyje, net cholesterolį. „Be to, dar vienas pliusas – alyvuogių aliejus padeda numesti svorio. Ar gali būti geriau – ir sveika, ir skanu“, – tikino M. Flynn.
daugiau
Šypsenos galia: kaip atrodyti patikimiems ir pritraukti sėkmęŽmonės išleidžia milijonus, norėdami būti sveikesni: perka įvairiausius papildus, alina save sporto klubuose, lankosi pas įvariausius gydytojus ir geria keisčiausius vaistus. Tačiau ar pagalvojote, kad yra būdų, kurie pagerins jūsų savijautą ir nereikės išleisti nė cento? Taip, tai tiesa! Šypsotis – nieko nekainuoja. Šypsena pasako kur kas daugiau nei jūs manote. Net jei ir nėra ūpo šypsotis, pabandykite. Dirbtinė šypsena gali pavirsti į juoko pliūpsnį ir tikrai pakelti nuotaiką. Štai kokias 15 priežasčių šypsotis pateikia sunwarrior.com.
daugiau
Astrologė Lana Kutkytė: „Vegetarinė mityba – sudedamoji dvasinio augimo dalis“Ne taip jau seniai vegetarai, veganai, o tuo labiau žaliavalgiai dažniausiai buvo laikomi keistuoliais, turinčiais kokių nors psichologinių ar fizinių problemų. Dabar jau mažai ką stebina faktas, jog tokių žmonių skaičius vis auga, ir tai vyksta dėl įvairių priežasčių. Vieni pasirenka vegetarinę mitybą, nes rūpinasi gyvūnėlių teisėmis, kiti nori tobulėti dvasiškai, dar kiti – dėl sveikatos. Nesu mitybos specialistė, todėl ir nerašysiu apie vitaminus, kalorijas ir pan. Teisingos informacijos apie tai yra apstu, todėl protingai pereiti prie vegetarinės mitybos, nekenkiant savo sveikatai, nėra sunku.
daugiau
8 emociškai intelektualių žmonių savybėsKodėl vieniems žmonėms sekasi labiau nei kitiems? Įtakos turi ir mūsų savybės, gebėjimas suvokti pasaulį, komunikacija su aplinkiniais. Štai emocinis intelektas dažniausiai siejamas su teigiamomis asmens ypatybėmis, nors kai kurie jį nukreipia ir į ne tokius jau paprastus dalykus, pavyzdžiui, klastingą manipuliaciją. Tačiau iš esmės aukštą emocinį intelektą galime ugdyti ir juo naudotis tam, kad sektųsi įvairiose gyvenimo srityse. Taigi, kokiomis savybėmis pasižymi emociškai intelektualūs žmonės?
daugiau
2231 - 2240 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  221 222 223 224 225 226 227 228 229 230  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke