24x7.lt
Lieknėkite ir darbe: 15 paprastų būdų mesti svorįKai nuolat dirbate sėdimą darbą, tikriausiai sunku prisiversti sportuoti? Yra nustatyta, jog šiandien žmonės yra pasyvūs kaip niekada anksčiau. Fizinio aktyvumo trūkumas ir persivalgymas gali pridėti jums papildomų kilogramų. Ir ką gi dabar daryti? Neturite itin daug laiko sportui, nes darbas atima iš jūsų visą laiką, tačiau vis tiek norite atsikratyti nereikalingų kilogramų? Siūlome išeitį. Meskite nereikalingus kilogramus per pietų pertrauką! Nesijaudinkite, nereikės bėgioti po darbo vietą ir juokinti kolegas. Štai 15 patarimų, kurie gali padėti mesti svorį ne tik sporto salėje, bet ir darbe.

1. Pamedituokite kelias minutes
Skamba juokingai? Be reikalo! Meditacija – puikus būdas atsikratyti streso. Streso sumažinimas ne tik pagerins jūsų nuotaiką, tačiau ir per ilgą laiką padės atsikratyti papildomų kilogramų.

daugiau
Kaip neperlenkti lazdos stiprinant organizmą pavasarįSiekdami sustiprėti po žiemos ar atgauti buvusias formas, gyventojai kartais persistengia, pastebi vaistininkai ir gydytojai. Jų teigimu, paprastai taip nutinka, kai vitaminai vartojami neatsižvelgus į individualius organizmo signalus, nepamatuotai padidinamas fizinis krūvis ar drastiškai pakeičiami mitybos įpročiai. Specialistai pažymi, kad rūpinantis sveikata svarbiausia yra saikas ir reguliarumas. „Pavasarį daugelis jaučia poreikį papildomai susirūpinti sveikata. Vieniems trūksta vitaminų ir mineralinių medžiagų, tad vargina nuovargis, nuotaikų kaita, miego sutrikimai, kitiems maišo sukaupti papildomi kilogramai. Pagrindinės to priežastys – nevisavertė mityba ir nejudrus gyvenimo būdas.
daugiau
10 baltymų šaltinių metantiems svorįBaltymai – pagrindinė žmogaus organizmo statybinė medžiaga. Tačiau, kad ir kokie jie būtų naudingi, bet kuris mitybos specialistas pasakys, kad nedera pamiršti ir angliavandenių. O kokiuose maisto produktuose galima aptikti daugiausiai mums naudingų baltymų?

Migdolai
Šie riešutai turi ne tik gerųjų riebalų, bet ir baltymų. Migdolus galite valgyti vienus, dėti į salotas, tuo labiau verta žinoti, kad jie malšina potraukį saldumynams. Vartokite išmirkytus pernakt – taip organizmas greičiau įsisavins maistingąsias medžiagas, taip pat lengviau virškinsite.

daugiau
Tingite sportuoti? Jums pagelbės tinkama motyvacijaNegalite prisiversti daugiau judėti? Rytais nenorite net pagalvoti apie bėgiojimą parke ar aerobikos treniruotę? Žengti pirmą žingsnį visada sunkiausia, tačiau jei užsibrėšite konkretų tikslą ir žinosite, ko norite, jūsų tikrai niekas nesustabdys! Štai 10 dalykų, kuriuos derėtų atsiminti ir motyvuoti save sportui:

1. Sugalvokite svarbią priežastį
Sportuosite su malonumu, jei išsikelsite sau tikslą. Norite numesti svorio ir gražiai atrodyti, ilgai gyventi bei pagerinti ne tik sveikatą, bet ir nuotaiką? Tai yra tik keletas iš daugybės priežasčių bėgti į sporto klubą. Sugalvokite sau konkretų tikslą ir kryptingai jo siekite.

daugiau
Žemos savivertės požymiai ir 30 patarimų, kaip ją padidintiŽema savivertė yra viena iš pagrindinių kliūčių, kuri neleidžia asmenybei tobulėti ir siekti tikslų. Žmogus, turintis žemą savivertę, nuvertina save daugelyje gyvenimo sričių. Jis negali džiaugtis gyvenimu ir kiekvieną akimirką gyvena nepasitenkinimu. Savivertė turi nepaprastai didelį poveikį tam, kaip žmogus bendrauja su aplinkiniu pasauliu. Dėl žemos savivertės nukenčia tiek asmeniniai santykiai, tiek darbo reikalai, nes žema asmenybės savivertė formuoja iškreiptą ir klaidingą vaizdą apie save: „Aš negaliu/nemoku to padaryti“, „Nesu gabus, gražus, geras...“. Tokiam žmogui sunku palaikyti socialinius santykius, turėti darnią šeimą ar susirasti darbą.
daugiau
Ką per kelias sekundes gali atskleisti jūsų veidasSakoma, kad nereikia spręsti apie knygą iš jos viršelio. Tačiau mūsų veidas kartais tampa atversta knyga kitiems. Sužinokime, kokios paslaptys jame slypi – jas atskleidžia Davidas Robsonas.

Kaulų struktūra
Koks jūsų veidas? Smulkus, stambus, pailgas? Štai Carmen Lefevre (Northumbria universitetas, Anglija) tyrimas tikina, jog dažniausiai žmonių, kurių testosterono kiekis palyginti didelis, veidas būna platus, masyvesnis, su aukštais, aiškiai įrėmintais skruostikauliais. Tokie žmonės, tyrėjos nuomone, dažniausiai yra labai ryžtingi, kartais gali būti linkę į agresiją.

daugiau
8 gėdingos kūno bėdos: kaip su jomis kovoti?Kartais tam tikri negalavimai mus priverčia rausti, pavyzdžiui, lyg sniegas pažirusios pleiskanos ar staiga nuo prakaito permirkę marškinėliai. Natūropatė Mim Beim tikina, kad tam tikri nemalonūs kūno ženklai, siunčiami mums, iš tikrųjų susiję su mūsų vidinės ir išorinės harmonijos stoka ir gali būti išspręsti pakeitus dietą, išvarius stresą ir pasirinkus natūralias gelbėjimosi priemones. Štai ką ji siūlo.

Pleiskanos
Pleiskanos gali kamuoti tuomet, kai netinka plaukų priežiūros priemonės, nemokame tinkamai prižiūrėti šukuosenos, išsausėja galvos oda, kamuoja grybeliniai odos susirgimai. Todėl rinkitės tokį šampūną, kuriame būtų antigrybelinių komponentų.

daugiau
Geriausios dietos nėra. 9 pagrindinės svorio mažinimo taisyklėsAmerikiečių žurnalistė Julia Bellaz surinko informaciją iš dvidešimties pirmaujančių mitybos ir svorio specialistų, pridėjo savo asmeninę patirtį kovoje dėl liekno liemens ir priėjo prie išvados: norint numesti svorio, tikrai veiksmingos yra seniai žinomos ir paprastos taisyklės. Pasidomėkime, kokios jos ir kodėl taip veikia.

1 taisyklė: geriausios dietos nėra

Nebūtina sekti paskutinių pasaulio naujienų apie svorį ir dietas, kad suprastume – visada atsiras kažkas naujo ir „dar neregėto“. Tai visi puola prie Dukano dietos, tai ima litrais gerti žalią kavą arba atsisako glitimo turinčių produktų.

daugiau
5 patarimai, kurie padės kontroliuoti emocinį valgymąStresas, pyktis ar liūdesys skatina jus valgyti? Griebiate kokį saldų ir kaloringą skanėstą ir taip nusiraminate, o gal valgote dėl to, kad jums nuobodu? Tikriausiai esate vienas iš daugelio žmonių, kurie valgo vien dėl emocijų, o ne dėl to, kad yra fiziškai išalkę. Jei pasiduosite tokiems poreikiams ir valgysite daugiau nei to reikia jūsų organizmui, papildomų kilogramų tikrai neišvengsite. Tai dar didesnė problema, jeigu jau turite antsvorio problemų, jei sergate diabetu ar turite aukštą kraujo spaudimą. Psichologė ir mokslų daktarė Leslie Becker tikina, jog emocinis valgymas gali rodyti, kad turite kokių nors psichologinių problemų. Ji siūlo ramiai apmąstyti ir išsiaiškinti, kas neduoda jums ramybės ir kodėl negalite suvaldyti savo emocijų. L. Becker pateikia 5 patarimus, kurie padės įveikti emocinį valgymą.
daugiau
Kita lieknumo kulto pusė: kokie sveikatos pavojai tyko „lieknųjų nutukėlių“Pastaruoju metu, atrodo, visas gydytojų ir dietologų dėmesys kreipiamas į žmones, turinčius antsvorio. Jiems patariama laikytis dietų, sportuoti ir nuolat tikrintis savo sveikatą, mat antsvoris grasina itin pavojingomis gyvybei ligomis. Vis tik dažnai pamirštama lieknų žmonių sveikata. O jų organizme kartais gali būti dar pavojingesnių riebalų. Ir blogiausia, kad juos pastebėti gali būti ypač sunku, rašo time.com. Kai Elizabeth Chanatry buvo 16 metų, jai buvo diagnozuotas antrojo tipo cukrinis diabetas. Vos pažvelgus į 160 cm ūgio 53 kg sveriančią 19-metę tuo tikriausiai net nepatikėtumėte (II tipo cukriniu diabetu daugiausia serga nutukę, vyresni kaip 40 m. žmonės, – red. past.). Vis tik pati mergina pripažįsta, kad ji nėra tokia sportiška, kokia galėtų būti.
daugiau
2221 - 2230 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  221 222 223 224 225 226 227 228 229 230  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke