24x7.lt
Mitai apie miegą: pats metas liautis jais tikėjusManote, kad savaitgalį galėsite kompensuoti darbo dienų nemigos valandas ar esate įsitikinę, kad miegoti reikia ne daugiau ir ne mažiau nei 8 valandas? Labai klystate. Visa tai tėra ne itin teisingi mitai apie miegą. Jais vadovautis nederėtų ir tokias tiesas vertėtų priimti ganėtinai kritiškai. Kokių dar mitų apie miegą esame girdėję? Visus juos griauna tinklalapis allure.com.

Mitas: savaitgalį pagaliau galėsiu išsimiegoti
Kad ir kaip maloniai skamba ilgas savaitgalio rytas lovoje, kai darbo dienomis tenka anksti keltis, taip elgtis išties nederėtų. Miegas – tai ne gardus užkandis, kurį galite pasidėti į stalčiuką ir suvalgyti kitą dieną.

daugiau
Lieknėjimo pagalbininkai: 22 produktai, turintys daug maistinių skaidulųLąsteliena, dar kitaip vadinamos maistinės skaidulos, yra neįtikėtinai naudingas dalykas virškinimui ir visam žarnynui. O kur dar nauda visam organizmui: padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų, sumažina cukraus kiekį kraujyje bei padeda išvengti vidurių užkietėjimo. Rekomenduojamas ląstelienos kiekis moterims yra 25 g, o vyrams – 38 g, tačiau dauguma žmonių suvartoja tik pusę šio kiekio ar net dar mažiau. Tačiau padidinti suvartojamų maistinių skaidulų kiekį labai paprasta. Štai kokius 22 produktus, turinčius daug ląstelienos, care2.com siūlo įtraukti į savo valgiaraštį.
daugiau
Kaip veikia skirtingi eteriniai aliejaiEteriniai aliejai naudojami šimtmečiais dėl savo kvapiųjų ir gydomųjų savybių. Jie pasitelkiami įvariais tikslais: nuo grožio iki emocinio poveikio. Sakoma, kad kvapas gali užburti žmogaus jausmus, pagerinti savijautą ir paveikti protą. Vieni kvapai ramina, atpalaiduoja, kiti, priešingai – tonizuoja, sužadina emocijas. Eterinis aliejus – tai išgrynintas augalų ekstraktas, gaunamas iš augalų lapų, žiedlapių, vaisių, medienos, šaknų, žievės bei medžio dervų. Eteriniai aliejai naudojami parfumerijoje, farmacijoje, kosmetologijoje. Po sunkios darbo dienos eteriniai aliejai tinka kūno priežiūrai, vonioms, masažams, taip stimuliuoti pavargusius raumenis, malšinti skausmus ir įtampą.
daugiau
Ką iš veido galima nuskaityti apie jūsų sveikatą?Jau senovės Ajurvedoje žmonės stebėjo ženklus veide ir galėjo pasakyti, kokia liga žmogų vargina. Ar pagalvojote, jog tam tikri pakitimai veide susiję su vidiniais organizmo pokyčiais? Taigi, jei matote dėmeles ant smakro ar skruostų, tuomet tikėtina, jog turėsite tam tikrų susirgimų. Visgi, prieš imdamiesi gydymo priemonių, pasikonsultuokite su gydytoju ir pasidarykite išsamius tyrimus. Štai į kokias paraudusias ar kitaip pakitusias veido odos vietas mindbodygreen.com siūlo atkreipti dėmesį:
daugiau
31 kg svėrusi ir iš anoreksijos liūno išbridusi mergina: „Per dieną suvartodavau vos 10 kcal“Kembridže (Didžioji Britanija) gyvenanti Beth Hall (24 m.) savo svoriu susirūpino būdama vos 16-os metų. Tuomet patyčias mokykloje patyrusi mergina nusprendė imtis drastiškų priemonių ir kaip reikiant apriboti savo mitybą. Daugelį metų įvairių dietų besilaikiusi Beth Hall pasiekė didžiausią mitybos sutrikimo lygį po to, kai kurį laiką per dieną suvartodavo vos 10 kilokalorijų, rašo „The Daily Mail“. „Mokykloje man net nebuvo svarbu, kiek kilogramų pavykdavo atsikratyti, nes kaskart žiūrėdama į veidrodį sau vis tiek atrodžiau stora kaip kiaulė. Būtent dėl to mokykloje galiausiai pradėjau vengti pietų.
daugiau
Treneris Ignas Bakėjus: 20 proc. rezultato duoda sportas, 80 proc. – mitybaPer keletą metų Igno Bakėjaus (30 m.) išpopuliarintos „Insanity“ treniruočių programos pritraukė tiek gerbėjų, kad tapo pradžia „GetFit“ sporto akademijai, šiandien jau buriančiai 7000 narių bendruomenę ir daugiau kaip 10 trenerių, vedančių treniruotes penkiose Vilniaus ir vienoje Kauno vietoje. Akademijos įkūrėjų planai irgi nestovi vietoje –  jau dabar, atsižvelgiant į siekiamus rezultatus, be žinomiausios „Insanity“, galima rinktis iš dar 9-ių skirtingų programų, o atšilus orams, miestiečiai turės dar didesnį treniruočių vietų gryname ore pasirinkimą. Taip pat ruošiama ir dar dešimt naujų trenerių. Pasak sporto akademijos įkūrėjo I. Bakėjaus, žmones į užsiėmimus  traukia trenerių charizma ir asmeninis gyvenimo būdo pavyzdys – tai motyvuoja siekti rezultatų, kurių ilgai laukti ir netenka.
daugiau
Ką turite padaryti iki 30-ties, kad būdami 50-ties jaustumėtės puikiaiInternetinė svetainė „Quora“ atliko tyrimą ir apklausė 50 metų ir vyresnius žmones, kokių naudingų patarimų jie duotų dabartiniams 30-mečiams, kad vėliau netektų gailėtis. Patarimai buvo labai paprasti, bet tuo pačiu teisingi ir išmintingi.

1. Meskite rūkyti. „Jeigu galėčiau susigąžinti laiką atgal, be jokios abejonės, būčiau metusi rūkyti,“ – rašė viena apklausos dalyvių. Rūkyti brangu, tabako dūmai nemaloniai kvepia, o ką jau kalbėti apie sveikatos problemas. Gal pats laikas atsikratyti šio žalingo įpročio?

daugiau
Trenerės patarimai: kokius įpročius ugdyti, kad būtumėte geras bėgikasVisi patyrę bėgikai turi šį tą bendro – tai panašus požiūris į treniruotes ir pasirengimą varžyboms. Remiantis profesionalių bėgimo trenerių patirtimi, galima išskirti 7 įpročius, kuriais vadovaudamiesi patyrę bėgikai pasiekia geriausių rezultatų. Bėgikams mėgėjams šie patarimai gali padėti pagerinti fizinę formą bei greičiau pasiekti geidžiamų rezultatų. Trenerė Jūratė Strumskytė-Razgūnė pastebi, kad sėkmingas bėgimas apima ne tik taisyklingą kvėpavimą ar dedamų pėdų padėtį, bet ir poilsį, savęs motyvaciją bei kitas, atrodytų, ne itin reikšmingas detales. Taigi, keli tikrų bėgikų įpročiai:
daugiau
Smagūs ir veiksmingi patarimai, kurie padės pamiršti knarkimo kančiasNors nedaugelis iš mūsų malonioje kompanijoje drįstų tai pripažinti, knarkimas – išties dažna ir labai nemaloni problema. Tik tie sunkumai dažniausiai kyla ne pačiam knarkiančiajam, o jo lovos kompanionui, visą naktį pasmerktam klausyti naktinio savo partnerio choro. Ir nemanykite, kad knarkia tik vyrai, ši opi problema populiari ir tarp moterų, tik jos kiek įmanydamos tai slepia. Taigi, kad kitą rytą prieš savo naująjį pažįstamą netektų raudonuoti jam ar jai pasiskundus, jog per jūsų skleidžiamus garsus nepavyko užmigti arba jei galiausiai norite leisti savo ilgamečiui partneriui gerai išsimiegoti, išbandykite šiuos patarimus ir pamirškite knarkimo kančias.
daugiau
Žalioji arbata: kokią rinktis, kad kristų svorisŽalioji arbata puikus pasirinkimas, norintiems gyventi sveikiau. Žinoma, jos tikrai nevalia padauginti, kadangi kofeinas joje neišgaruoja it dūmas. Tačiau apie tai, kad ši arbata greitina medžiagų apykaitą, padeda atsikratyti nenaudėlių riebalų ir apskritai valo organizmą, greičiausiai jau teko girdėti. Visgi, neapsigaukime. Kai parduotuvėse matote pilnas lentynas įvairių žaliosios arbatos rūšių, greičiausiai apsisuka galva... Nuo ko pradėti?
daugiau
2191 - 2200 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  211 212 213 214 215 216 217 218 219 220  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke