24x7.lt
Bakterijos jūsų namuose: kur jų tyko daugiausia?Jei paklaustume, kur namuose, jūsų manymu, slypi daugiausia bakterijų, tikriausiai net nesusimąstydami atsakytumėte, kad tualete. Vis tik turime jus nustebinti, mat kur kas daugiau bakterijų slypi pačiose netikėčiausiose vietose. Štai, tarkime, ant jūsų virtuvės kriauklės čiaupo yra netgi 44 kartus daugiau bakterijų nei ant jūsų tualeto sėdynės, o jūsų naudojamas dantų šepetukas gali būti užkrėstas sveikatai itin pavojingomis bakterijomis, rašo „The Daily Mail“. Mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad bakterijų gausu ir tokiose vietose, apie kurias net nesusimąstome ir kurias liečiame kiekvieną dieną – tai restoranų meniu, grynieji pinigai, telefonas, bankomato mygtukai ir pan.
daugiau
30 priežasčių, kodėl verta mesti rūkytiDar negalite nuspręsti, mesti cigaretę į šalį ar ne? Galbūt šios priežastys padės jums atsikratyti šios priklausomybės ir suteiks galimybę pradėti gyventi kitaip: lengviau, laisviau, sveikiau ir kokybiškiau. Visos jos surašytos ne eilės tvarka ir, žinoma, jeigu labai norite mesti rūkyti, neprivalote jų visų įsidėmėti. Pakanka pasirinkti svarbiausias ir įtikinamiausias.

1. Sutaupysite pinigų. Jums nereikės pirkti nemažus pinigus kainuojančių „nuodų“. Įsivaizduokite, kiek pinigų galėsite sutaupyti ir panaudoti juos prasmingesniems dalykams.

daugiau
Kaip atpažinti ir kontroliuoti nerimą?Nerimą jaučiame visi. Gyvenimo tempas greitas, o siekiai – dideli. Jaudinamės dėl ateities, sveikatos, šeimos ar darbo. Priežasčių – tūkstančiai. Nuo nerimo sutrikimo kenčia apie 13 proc. gyventojų. Kaip suvaldyti emocijas? Nerimas yra emocija. Ją patiria daugelis sveikų žmonių. Visiems nesvetimas jaudulys prieš pirmą pasimatymą, egzaminą, laukiant tolimos kelionės ar svarbių žinių. Tuomet stipriau plaka širdis, padažnėja kvėpavimas, nuraustame ir gniaužome drėgnus delnus. Tai natūralus reiškinys, kurio visiškai išvengti neįmanoma ir nereikia.
daugiau
Dalykai, kurių nederėtų daryti prieš treniruotęKą daryti prieš ruošiantis sportuoti, tikriausiai žinome visi: būtina įsijungti mėgstamą muziką, padaryti keletą apšilimo pratimų ir, čiupus buteliuką vandens, bėgti į sporto salę. Tačiau ar žinote, ko daryti prieš bet kokią treniruotę jokiu būdu nerekomenduojama? Būtent šie, tinklalapyje womenshealthmag.com išvardyti dalykai gali kaip reikiant pakenkti jūsų treniruotėms ar netgi atsiliepti jūsų sveikatai.
daugiau
Ką apie jūsų asmenybę atskleidžia išrankus valgymas?Kyla klausimas, ką vadiname išrankiu? Bent vienas toks žmogus visada pasitaiko draugų kompanijoje ar šeimoje. Dažniausiai jam neįtinka tai, ką valgo kiti, dėl pačių įvairiausių priežasčių. Norėdami išsiaiškinti, kas būdinga smulkmeniškam valgytojui, Pensilvanijos universiteto mokslininkai paprašė 500 žmonių apibūdinti savo valgymo įpročius. Žurnale Appetite publikuotame tyrime atskleidžiama, kad išrankūs valgytojai pasižymi tomis pačiomis savybėmis kaip ir žmonės, turintys tam tikrų psichikos sutrikimų.
daugiau
7 ženklai, atskleidžiantys pasyvią agresijąMes visi susiduriame su pasyviai agresyviu elgesiu, kurį mėgsta demonstruoti draugai, namiškiai ar bendradarbiai. Ir jeigu jų išsišokimus pastebėti paprasta, tai į save žvelgiame visai nenoriai. Tiesa, buvimas pasyviai agresyvia asmenybe nereiškia, kad esate blogas, tačiau išsiaiškinti, kodėl taip elgiamės, tikrai svarbu. Kaip teigia psichoterapeutė Tina Gilbertson, dažniausiai tokią bendravimo strategiją renkamės tuomet, kai manome, kad nenusipelnėme išsakyti savo minčių arba tiesiog baiminamės būti nuoširdūs ir atviri. Taigi 7 ženklai, rodantys pasyvią agresiją.
daugiau
Maisto produktai, lengvinantys PMS simptomusKiekviena moteris bent kartą per mėnesį susiduria su ne itin maloniais PMS sukeliamais pojūčiais: pilvo skausmais ir pūtimu, nuotaikų kaita, netikėtai iššokusiais spuogeliais ar stipriai padidėjusiu dirglumu. Ir nors vienoms šie pojūčiai pasireiškia labai silpnai, kitoms moterims šios dienos atrodo lyg tikras košmaras. Vis dėlto specialistai tikina, kad yra būdas šiuos pojūčius bent šiek tiek sušvelninti, kreipiant itin didelį dėmesį į savo mitybą. Portalas elle.com, pasikonsultavęs su mitybos ekspertais, išskiria maisto produktus, kurie efektyviai lengvina PMS simptomus.
daugiau
3 gėrimai, valantys organizmą nuo šlakųNorite būti lengvesni, sveikesni, labiau įsiklausyti į savo kūno signalus? Išbandykite tris gėrimus, kurie padės pagreitinti medžiagų apykaitą, išvalys organizmą nuo toksinų, šlakų ir kitų blogybių, padės pasijausti kur kas geriau.

Pirmas variantas. 200 ml vandens sumaišykite su 1 arbat. š. medaus ir 2 valg. š. citrinų sulčių. Gerkite triskart per dieną prieš valgį. Vitaminas C, esantis citrinų sultyse, ne tik padės pašalinti toksinus iš organizmo, bet ir stiprins imunitetą, gražins odą, gerins savijautą.

daugiau
Tobulėkime kartu. Kaip efektyviai „įdarbinti“ Mėnulio fazes savo tikslamsMėnulio fazių poveikis tiek žmogui, tiek ir kitoms gyvoms būtybėms bei procesams jau senokai nėra naujiena. Kuo arčiau Žemės yra dangaus kūnas, tuo stipriau jaučiame jo poveikį kasdienybėje. O Mėnulis ir yra tas arčiausiai Žemės esantis objektas, kuris veikia absoliučiai kiekvieną, tiesiog vieni stebi savo pojūčius, o kiti – ne. Vis dėlto protingiau yra laikytis rekomendacijų ir jau patikrintų taisyklių, kurios ne tik leis išvengti nereikalingų rūpesčių, bet ir padės efektyviai išnaudoti laiką. Taigi, yra keturios Mėnulio fazės: jaunatis, priešpilnis, pilnatis ir delčia.
daugiau
Kokie augalai atbaido uodus?Uodai jau pamažu budinasi, tad kyla klausimas – kaip išvengti jų atakų? Mažiausiai norisi naudotis cheminėmis priemonėmis, kai yra ne vienas natūralus pasirinkimas, atbaidantis juos ne ką prasčiau. Tačiau kas kraujasiurbius taip traukia prie mūsų? Tikinama, kad visa tai priklauso nuo mūsų odos kvapo. Ir jeigu daug judame, sportuojame, natūralu, kad išsiskiria prakaitas, kuris taip pat kaip magnetas vilioja uodus. Taigi, pateikiame sąrašą augalų, kurių skleidžiamas kvapas gali tapti tikru išbandymu uodams. Tik naudokitės jais praktiškai – geriausia, ką galite padaryti ir gauti maksimalų efektą, tai sutrinti augalų lapelius tarp pirštų ir išsiskyrusiomis sultimis patepti atviras kūno vietas.
daugiau
2181 - 2190 iš 2798 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  211 212 213 214 215 216 217 218 219 220  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke