24x7.lt
Ar reikėtų valgyti vaisių žieveles?Dažnai galime išgirsti, kad vaisių žievelėse yra kur kas daugiau naudingų medžiagų nei pačiuose vaisiuose. Tačiau ar tame tikrai yra tiesos? Juk daugelis mūsų vaisių žieveles iškart meta į šiukšliadėžę. Tačiau Kimberly Snyder, žvaigždžių maisto specialistė ir knygos The Beauty Detox Foods autorė tikina, kad daugelio vaisių žieveles galima valgyti, kadangi jose slypi tikras sveikatos ir grožio užtaisas. „Žievelėse yra nuo trijų iki keturių kartų daugiau skaidulų nei pačiuose vaisiuose“, – tikina K. Snyder. O skaidulos, pasak jos, atlieka itin svarbų vaidmenį valant organizmą nuo toksinų. Taip pat žievelėse yra gausu senėjimą stabdančių antioksidantų ir vitaminų. Žinoma, cukraus, kalorijų ar riebalų ten taip pat labai mažai.
daugiau
Jei vartojate per mažai skaidulų, rizikuojate priaugti svorioDietologas, gastroenterologas ir terapeutas Aleksandras Martynčiukas atkreipia dėmesį, kad kasdienis skaidulinių medžiagų trūkumas per tam tikrą laiką gali lemti papildomų kilogramų ir net antsvorio atsiradimą bei sukelti kitų sveikatos problemų. Bendrovės „Herbalife” Baltijos šalyse atlikto tyrimo rezultatai parodė, jog net gerai suprasdami maistinių skaidulų svarbą sveikatai, 34 proc. Lietuvos respondentų kasdien nesuvartoja reikiamo jų kiekio.
daugiau
Produktai, kurių nepatartina valgyti tuščiu skrandžiuKartais mes klaidingai manome, kad jei ryte suvalgysime vaisių, jie atneš didelę naudą mūsų organizmui. Pasirodo, ne visi produktai yra tinkami valgyti pusryčiams, o nuolatinis jų vartojimas gali netgi pridaryti nemenkos žalos sveikatai. Sužinokime, kokie tai produktai, kurių negalima valgyti tuščiu skrandžiu.

1. Citrusiniai vaisiai
Šie naudingi mūsų organizmui vaisiai gali sukelti alergiją arbą gastritą, jeigu valgysite juos tuščiu skrandžiu. O vaikams gali išsivystyti diatezė, atopinis dermatitas arba dilgėlinė. Jeigu negalite atsispirti stiklinei šviežių apelsinų ar greipfrutų sulčių, iš pradžių rekomenduojama papusryčiauti, o po kokių 20 min. išgerti šių sulčių.

daugiau
Kryžiuojate kojas? Štai ką turite žinotiSėdėjimas pastaruoju metu vadinamas naujuoju rūkymu. O kojų kryžiavimas taip pat sulaukia vis daugiau kritikos strėlių. Priežasčių tam pakanka – viena jų, itin paplitusi, ta, kad kojų kryžiavimas skatina kojų tinimą bei venų varikozę. Tikras moterų siaubas!

Ką turėtumėte apie tai žinoti apie venų varikozę?
Štai daktarė Debbie Yi tikina, kad tai visiška netiesa ir mitas: „Dar niekada nebuvo įrodyta, kad kojų kryžiavimas gali sukelti venų varikozę“, – tikina specialistė.

daugiau
Ką valgyti, kad kristų svoris: populiariausi mitai ir patarimaiValgau ir lieknėju – skamba paradoksaliai, tiesa? Tačiau mitybos specialistai šiuo klausimu vieningi: iš tiesų, norint numesti svorio, reikia valgyti. Tiesa, yra viena taisyklė – kasdienį valgiaraštį turėtų sudaryti tam tikri maisto produktai, o norint numesti svorio, reikėtų laikytis tam tikrų paprastų patarimų.

Pabandykime išsklaidyti tam tikrus mitus apie mitybą ir išsiaiškinti, ką ir kaip reikia valgyti, kad kristų svoris.

daugiau
12 požymių, kad geriate per mažai vandensAtrodytų, kas gali būti geriau karštą vasaros dieną negu didelė stiklinė šalto, gaivaus vandens. Išgerti stiklinę gryno vandens yra gerokai maloniau ir sveikiau negu puodelį arbatos arba kavos. Nepaisant to, daugelis iš mūsų geria per mažai vandens, tokiu būdu žalodami organizmą.

Jeigu pastebėsite bent vieną iš žemiau įvardintų požymių, siūlome keisti situaciją ir griebti stiklinę vandens. Ypač dabar, per karščius.

daugiau
Rytinė mankšta pagal kinusJeigu remtumėmės vienu seniausių rytų mokslo postulatų, tuomet verta žinoti, kad stipri žmogaus sveikata atkeliauja ir yra susijusi su gyvenimiška energija ci. O tam, kad ji cirkuliuotų kaip reikiant, patariama kasdien atlikti skirtingus pratimus. Kokius?

Pratimai ausims
Ne, nesijaudinkite, jų krutinti nereikės. Nykščiu ir smiliumi pamasažuokite ausies kriauklę aukštyn žemyn (18 kartų).

daugiau
Emocinė krizė: kaip ją atpažinti ir suvaldytiGyvenimas pilnas teigiamų ir neigiamų emocijų. Vieni iš mūsų į sunkumus reaguoja kaip į iššūkius, kiti – problemas ir emocijas kaupia savyje. Pastariesiems žmonėms gresia didesnė emocinių krizių tikimybė. Kaip jas atpažinti ir kaip suvaldyti?

Pirmasis pavojaus signalas – miego sutrikimai
Emocinės krizės dažniausiai pasireiškia sunkių gyvenimo situacijų metu – netekus artimojo, išgyvenant skyrybas, staiga pasikeitus gyvenimo ar verslo sąlygoms. Medicinos diagnostikos ir gydymo centro gydytojos psichiatrės Tamaros Kuntelijos-Plieskės teigimu, emocinę krizę visuomet lydi įtampa, nesaugumas, baimė, beviltiškumas, fizinis ir emocinis išsekimas.

daugiau
15 faktų apie greitąjį maistą. Ar vis dar troštate to, ką matote paveikslėlyje?Greitai paruoštas, greitai patiektas ir dar greičiau suvalgytas. Toks šiuolaikinio maisto apibūdinimas. Mes visi puikiai žinome, kodėl jis nesveikas ir kodėl jo vertėtų vengti. Tačiau greitasis maistas ne tik kad neatgraso, bet dar labiau traukia akis ir, žinoma, skrandį. Juk vien pamatę dailią mėsainio nuotrauką, greičiausiai susimąstote, kad norėtumėte jo paragauti. Kodėl taip yra? Štai 15 faktų apie tai, ką dedate į burną. Ar jie pakeis jūsų nuomonę?
daugiau
Negalite atsikratyti antsvorio? Dėl to gali būti kalti ir jūsų namaiLiejate devynis prakaitus sporto salėje, atidžiai prižiūrite savo mitybos režimą, bet papildomi kilogramai vis tiek netirpsta? Dėl to galite kaltinti savo namus ir kai kuriuos įpročius, dėl kurių ir nepavyksta suplonėti. Londono Sveikatos tyrimų centre dirbanti psichologė Laura McGowan tikina, kad kalbant apie mitybos įpročius, labai svarbu atkreipti dėmesį, ar valgome sąmoningai, ar automatiškai, mat būtent šis veiksnys ir lemia tai, ar pavyksta nepersivalgyti, rašo „The Daily Mail“.
daugiau
2171 - 2180 iš 2798 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  211 212 213 214 215 216 217 218 219 220  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke