24x7.lt
Ar sergate depresija, parodyti gali ir jūsų išmanusis telefonasTikriausiai niekam jau nebe naujiena, kad išmanieji telefonai pakankamai tiksliai gali sekti mitybos įpročius, sportavimo ar miego režimą ir kontroliuoti jūsų svorį ar suvartojamo vandens kiekį. Vis dėlto mokslininkai tikina, kad šie išmanieji daikčiukai gali nustatyti ir tai, ar sergate depresija. Tiksliau, tai padaryti galėtų viena išmanioji, tačiau kol kas dar tik bandoma programėlė „Purple Robot“, praneša cnn.com.
daugiau
5 minučių technika sumažins stresą perpusStresas tapęs mūsų kasdieniu palydovu. Esame priklausomi nuo interneto, technologijų ir mažai dėmesio skiriame savo ramybei. Siūlome išbandyti 7 žingsnių streso mažinimo techniką, kuri padės sumenkinti streso pasekmes daugiau kaip 55 proc. Beje, užtruksite tik 5–7 minutes!
daugiau
Perfekcionizmas – XXI amžiaus moterų liga?Kas yra perfekcionizmas? Žodynas šį žodį apibūdina trumpai – tobulybė, tobulybės siekimas. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai puikus charakterio bruožas. Argi blogai visada stengtis būti geriausiam? Be to, juk sakoma, kad tobulumui nėra ribų. Kai kurie žmonės šį posakį priima kaip iššūkį, šventai tikėdami, kad būtent tobulybės siekimas visur ir visada yra progreso variklis.
daugiau
Tobulėkime kartu. Mineralų savybės ir poveikis laimingesniam gyvenimui (II dalis)Kuomet gyvenime tenka atsilaikyti prieš sunkumus, atgauti jėgas ar jaučiamas poreikis dirbti su savimi, žmonės neretai ieško pagalbos išoriniame pasaulyje. Kreipiasi į išmintingus žmonės, knygas ar gamtos galias. Būtent gamta ir dovanoja mums vieną iš nuostabiausių savo stebuklų – mineralus. Nevertėtų tikėtis, kad vien dėl to, jog nusipirkote akmenuką, tapsite sėkmingi ir tobuli. Visgi pakoreguoti savo gyvenimą, dirbdami su atitinkamais mineralais, tikrai galite. Net ir tuo atveju, jei netikite jų poveikiu jums.
daugiau
Atpalaiduojantys kvėpavimo pratimai – išbandykite!Negalite žiūrėti į savo atvaizdą veidrodyje: veidas papilkėjęs, po akimis juodi ratilai, vos velkate kojas. Tokia būsena pažįstama, ypač jei daug dirbate ir mažai laiko skiriate sau. Taigi, kaip atsipalaiduoti ir pailsėti taip, kad vėl trykštumėte gyvenimo džiaugsmu?
daugiau
Tinstančios kojos: kaip sau padėti?Daugelis moterų norėtų, kad kojos visada būtų lengvos it plunksnelės ir nekeltų diskomforto. Deja, ypač vasarą, jos dažniau tinsta, brinksta, vargina mėšlungis, išryškėja kojų venos. Kodėl taip yra ir kaip sau padėti? Pasak specialistų, kojų tinimo, sunkumo, skausmo ir kitų varginančių simptomų priežasčių yra begalė. Esant dideliems karščiams, kojos gali šiek tiek patinti ar traukti mėšlungis net sveikiems žmonėms. Ypač ilgiau dirbantiems stovimą ar sėdimą darbą, gausiai prakaituojantiems, nes su prakaitu netenkama svarbių mineralinių druskų: natrio, magnio, kalio ir kt.
daugiau
Laimingo gyvenimo trukdžiai: liaukitės pagaliau save kaltinęNe viską galime kontroliuoti savo gyvenime, kad ir kaip to norėtume. Mes keičiamės, augame, tobulėjame, kartais grįžtame atgal ten, kur pradėjome, gal net šimtą kartų klystame ir bandome iš naujo. Ir teisybę sako tie, kurie tvirtina, kad didžiausias žmogaus priešas – jis pats. Leisdami sau įsižeisti, išgirdę pastabą ar piktą žodį, pritaikydami žeidžiančias oponento mintis sau, mes pritariame, kad taip ir yra.
daugiau
Mitybos rekomendacijos miestiečiams: pavyzdinis valgiaraštisĮrodyta, kad miestų gyventojai kur kas dažniau skundžiasi įvairiais negalavimais. Ar gyvenant dideliame mieste įmanoma ilgiau išlikti sveikam ir darbingam? Taip, jeigu laikomasi sveikos gyvensenos principų. Vienas iš jų – tinkama mityba. Tiesa ta, kad žmonės, gyvenantys dideliuose miestuose, yra priversti kvėpuoti užterštu oru, jie dažniau važinėja automobiliu ar viešuoju transportu, mažiau juda, taip pat dažniau patiria stresą, rečiau būna gamtoje. Žinoma, ilgą laiką gyvenant tokioje aplinkoje padidėja grėsmė susirgti širdies ir kraujagyslių, onkologinėmis ligomis.
daugiau
Paprastieji ir sudėtiniai angliavandeniai: kaip atskirti?Jeigu domėjotės sveika mityba, greičiausiai girdėjote, kad labiausiai pliekiami angliavandeniai – neva jie kalti dėl visų prilimpančių kilogramų. Tačiau neskubėkite jų nurašyti! Racione privalo būti ir riebalų, ir baltymų, ir angliavandenių. Visų šių trijų muškietininkų balansas itin svarbus, kadangi nuo to priklauso mūsų savijauta, energijos kiekis ir gyvenimo džiaugsmas. Taigi, pasidomėkime, kokį gėrį galime išspausti iš paprastųjų ir sudėtinių angliavandenių.
daugiau
Profesorius Rimantas Stukas įvardijo dažniausias mitybos klaidas vasarąVasara – palankus metas maitintis dar sveikiau. Esant aukštesnei aplinkos temperatūrai, natūraliai žmogus suvartoja mažesnį maisto kiekį, renkasi liesesnius maisto produktus, valgo daugiau šviežių vaisių, daržovių, uogų, geria daugiau skysčių, vandens. Taigi mityba tampa dar artimesnė sveikos mitybos rekomendacijoms. Tai būtų beveik idealus maitinimosi variantas, tačiau, deja, nemažai žmonių vasarą savo mitybą labai „sudarko“.
daugiau
2121 - 2130 iš 2798 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  211 212 213 214 215 216 217 218 219 220  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke