24x7.lt
5 jauninantys ir energijos teikiantys Tibeto pratimaiVisos svajojame apie amžiną jaunystę. Žinoma, kol kas tai neįmanoma, tačiau jūsų valioje sustabdyti laiką ir žavėti jaunatviškumu bei energija. Kaip to pasiekti? Siūlome išmėginti jauninančią tibetiečių mankštą. Šis jogos pratimų kompleksas labai išpopuliarėjo pasaulyje kaip atjaunėjimo ir puikios savijautos metodas. Pratimai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasti, tačiau iš Himalajų kilusi mankšta išties yra labai veiksminga.
daugiau
Saugokime kepenis: patarimai ir specialus valgiaraštisKepenys – tarsi biocheminė organizmo laboratorija. Jos dalyvauja kraujo apytakoje, gamina tulžį ir „sandėliuoja“ A, D, K ir B grupės vitaminus, geležį ir energijos šaltinį glikogeną. Tad jų sveikata rūpintis būtina. Štai dešimt patarimų, kurie padės tai padaryti.

1. Mažiau vartokite alkoholio arba visai jo atsisakykite

daugiau
Patarimai, kaip džiaugtis plokštesniu pilvu vos per savaitęKaip dažnai po savaitgalio prabundate išsipūtusiu pilvu? Sutikite, daugeliui tos kelios dienos yra labai kenksmingos, jeigu kalbėtume apie mitybos rutiną. Sunku atsispirti užkandžiams, įvairiems kepiniams, saldėsiams, todėl kamuojantis pilvo pūtimas tėra pasekmė to, ką dedame į burną. Štai Keri Gans, knygos The Small Change Diet autorė sako, kad per savaitgalį, pasidavę nuodėmei, ne tik skųsimės išsipūtusiu pilvu, bet dargi ir galime priaugti vieną kitą kilogramą, kurie, mūsų laimei, dažniausiai būna laikini ir natūraliai ištirpsta grįžus į doros kelią.
daugiau
Emocijos, dėl kurių auga svorisJausmai veikia įvairiapusiškai – netgi ir mūsų išvaizdą bei svorio pokyčius. Ir tai tam tikra prasme yra visiškai natūralu. Vieni trokšta kuo labiau prikrauti skrandžius tuomet, kai kamuoja nerimas, o štai kiti taip besijausdami negali nė kąsnio į burną paimti. Taigi, tiek laimė, tiek nerimas ar vienišumas gali priversti mus pilnėti, kadangi kūnas reaguoja į emocijas: baimę išduoda pagreitėjęs širdies ritmas, pyktį – pakilęs kraujo spaudimas, kaltę – nemalonus jausmas skrandyje. 
daugiau
Kaip suteikti pirmąją pagalbą, jei žmogų ištiko saulės ar šilumos smūgis?Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras primena pagrindinus perkaitimo simptomus ir pirmosios pagalbos žingsnius. Su perkaitimu susiję negalavimai dažniausiai pasireiškia vyresnio amžiaus žmonėms, žmonėms, turintiems padidėjusį kraujospūdį ar sunkiai dirbantiems bei sportuojantiems karštoje aplinkoje. Perkaitimui būdingi simptomai: gausus prakaitavimas, išblyškusi oda, raumenų mėšlungis, greitas nuovargis, silpnumas, mieguistumas, galvos skausmas, pykinimas ar vėmimas. Oda gali būti vėsi ir drėgna, pulsas – silpnas ir dažnas, kvėpavimas – pagreitėjęs ir paviršutiniškas.
daugiau
Vanduo: ar įmanoma jo perdozuoti?Visi esame girdėję taisyklę – vandenį gerti būtina. Tačiau ar tikrai jo galima išgerti bet kiek? Čia derėtų prisiminti dar vieną taisyklę – kas per daug, tas nesveika. Čikagoje įsikūrusio Loyola universiteto medicinos centre dirbantis sportininkų gydytojas Jamesas Wingeris portalui huffingtonpost.com tikina, kad besaikis vandens vartojimas gali pakeisti organizmo skysčių pusiausvyrą taip, kad natrio kiekis kraujyje taps grėsmingai žemas.
daugiau
10 maisto produktų, kurie palengvins PMSPriešmenstruacinis sindromas, labiau žinomas kaip PMS, – tai cikliškai pasireiškiančių simptomų kompleksas, kuris pradeda reikštis netrukus po ovuliacijos, t. y. likus 7–10 dienų iki mėnesinių. Daugelio moterų tiek emocinė, tiek fizinė savijauta prieš mėnesines pablogėja, moterys tampa piktos ir irzlios, didėja apetitas, atsiranda galvos skausmas, pilvo pūtimas, tinimas ar netgi bėrimas. Šie negalavimai sutrikdo kasdienį moters gyvenimo ritmą.
daugiau
Jūsų sveikata: kaip elgtis per karščiusKauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras primena, kad tvyrant karštam orui būtina rūpintis savo sveikata. Visuomenės sveikatos specialistai ragina nepamiršti pagrindinių taisyklių, kurios padės neperkaisti.

Leiskite laiką pavėsyje
Nors saulė padeda organizmui pasigaminti vitamino D ir yra naudinga, tačiau ja piktnaudžiauti negalima. Venkite vidudienio saulės, paplūdimyje laiką leiskite po skėčiu. Saugokite akis ir odą – dėvėkite prigludusius saulės akinius, pasitepkite aukšto SAF (saulės apsaugos faktoriaus) kremu, apsivilkite laisvus, šviesius drabužius, užsidėkite skrybėlę, kepuraitę ar skarelę.

daugiau
Metas pokyčiams: 11 dalykų, kuriuos privalote liautis darę tuojau patStresą ir liūdesį sukelia išties daug įvairių veiksnių ir situacijų, būtent dėl to patartina jų kiek įmanoma greičiau atsikratyti, kad galėtumėte džiaugtis laisvesniu ir lengvesniu gyvenimu. Pradėkite nuo šiandien ir visiems laikams atsisakykite portale huffingtonpost.com gyvenimo būdo ekspertės Carolyn Maul išvardytų dalykų, kurie kenkia gero gyvenimo kokybei ir trukdo lengvesniu žingsniu žengti per kasdienybę. Pasiruošę? Pats metas atsisakyti šių dalykų.
daugiau
5 maisto produktai, kurie degina riebalusNorite pagreitinti medžiagų apykaitą? Rinkitės jums ir jūsų organizmui draugiškus produktus. Štai penki, kurie tiks ir dabar, vasaros metu, ir tuomet, kai už lango spaus šaltukas.

Kokosų aliejus
Kvapnus, puikiai tinkantis maisto gamybai, be to, gausus gerųjų riebalų, be kurių neišsiversime. Kokosų aliejus padeda išvengti persivalgymo, malšina potraukį maistui, kai užklumpa alkio priepuoliai. Verta žinoti, kad geriausia jį vartoti mažais kiekiais.

daugiau
2111 - 2120 iš 2798 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  211 212 213 214 215 216 217 218 219 220  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke