24x7.lt

Saugus ir iš anksto suplanuotas šventinis vaišių stalasValstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai pataria, kaip šventinį vaišių stalą pasiruošti saugiai ir planuoti iš anksto. Suplanuokite apsipirkimą. Ruošiantis šventėms, reikėtų iš anksto suplanuoti šventinių dienų meniu, nutarti, ką ketinate ruošti ir gaminti patys, o ką – įsigyti. Prieš planuodami gaminti maistą šventiniam stalui, iš anksto paskaičiuokite: kiek žmonių paruoštas vaišes valgys, kokio dydžio turėtų būti porcijos ir kiek patiekalams pagaminti reikės ingredientų.  Į maisto prekių parduotuvę – eikite tik iš anksto susidarę trūkstamų produktų sąrašą. 

 

daugiau

KTU mokslininkė apie žuvį ant Kūčių stalo: kodėl ji mums – ypač naudinga?Ant krikščioniškas tradicijas gerbiančios šeimos Kūčių stalo šiukštu nerastumėte mėsos ar pieno produktų, todėl įvairia paruošta žuvis yra gana dažnai švenčių metu vartojamas produktas. Nepaisant to, kokio tipo žuvį mėgtumėte – silkę, lydeką, ar lašišą – KTU mokslininkai įsitikinę, tai – sveikatos šaltinis.

daugiau

Sveikatos problemos prie šventinio stalo: kaip jų išvengti?Sutrikęs virškinimas, galvos ar pilvo skausmai, jo spazmai, pūtimas, apsinuodijimas, padidėjęs skrandžio rūgštingumas, viduriavimas, vidurių užkietėjimas, alerginės reakcijos – problemos, kuriomis šventiniu laikotarpiu dažniausiai skundžiasi žmonės.

daugiau

Psichologė Sigita Tindžiulytė: "Labiausiai gyventi trukdo mirties baimė"„Netekties skausmas – dažnas gyvenimo palydovas, tačiau neretai sunkumų akivaizdoje kylančias emocijas stengiamės užgniaužti, tarsi apsisiausdami pozityvumo skraiste. Visgi tokios neišgyventos emocijos niekur nedingsta, gali apie save priminti įvairiausiais būdais, net ir depresiniais simptomais“, – sako Depresijos įveikimo centro psichologė Sigita Tindžiulytė.

daugiau

Prieš (šventinis) laikotarpis – be įtampos ir streso: 5 patarimai, kaip jį praleisti sveikiau ir aktyviauArtėja didžiausios metų šventės, kurios daugumai asocijuojasi su džiaugsmu. Tačiau žmones įsukantis pasiruošimo joms maratonas kelia nemažą stresą, o vienas kitą vejantys darbai išmuša žmones iš įprasto paros ritmo. Jaučiamas įtampa, nuovargis, neretai sutrinka miego režimas. Ką daryti, kad dar iki švenčių neįvarytume savęs į kampą? Ir kaip jas atšvęsti, kad po jų savijauta nebūtų dar prastesnė?

daugiau

Klausiate-atsakome: ar saugu valgyti šokoladą, kuris yra pabalęs?VMVT specialistai atsako, jog vartoti šokoladą, kuris vietomis yra pabalęs nėra pavojinga. Šokoladas dėl jame esančio cukraus yra laikomas negreitai gendančiu produktu, o tokio pobūdžio pakitimai nėra susiję su sauga. Pagamintame šokolade ar jo produktuose vyksta cukraus ir riebalų pakitimai, kurie gali atsirasti dėl aplinkos temperatūros pasikeitimo ar laikymo aplinkoje, kurioje yra per didelė santykinė drėgmė.

daugiau

Pasaulis mini populiariausio gėrimo – arbatos dienąMinint tarptautinę arbatos  dieną, gruodžio 15-ąją, Jungtinių Tautų (JT) Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO), kurios veikloje Lietuva dalyvauja nuo 1991 m., atkreipia dėmesį į šios žaliavos vertingumą bei reikšmę ne tik įvairioms kultūroms, bet ir globaliai ekonomikai.  Lietuvoje nustatomi pavieniai neatitikimų atvejai, kuomet arbata arba žolelės gėrimams gaminti pripažįstami nesaugiais. Šie produktai, jei tinkamai tvarkomi, priskiriami nerizikingų maisto produktų kategorijai.

daugiau

Kokių vitaminų atėjus žiemai dažniausiai trūksta organizmuiGydytojo kabinete šiuo metu dažniausiai skundžiamasi nuovargiu, energijos trūkumu, sumažėjusiu darbingumu, sunkumu susikoncentruoti, dažnesniu sirgimu peršalimo ligomis, virškinamojo trakto sutrikimais. Apie negalavimus galinčius palengvinti sezoninius maisto produktus ir maisto papildus pacientai dažniausiai ir teiraujasi. Gydytoja Rasita Kybartienė įvardija, kokių vitaminų bei mineralų organizmui reikia atėjus žiemai.

daugiau

Sveika širdis, aštrus protas, svorio mažėjimas – padėkokime Viduržemio jūros dietaiEgzistuoja daugybė dietų, kurios veikia, kaip mokslas sako, tik jei jų laikomasi visą gyvenimą. Tik ar galima laikytis tokios dietos, pavyzdžiui, visą gyvenimą nevalgant angliavandenių? Greičiausiai taip – tik sveikatos išsaugoti, tikėtina, nepavyks. Maisto technologė, knygos „Sveiko maisto gamyba“ autorė Raminta Bogušienė dalinasi vienintelės mokslu pagrįstos dietos principais ir praktiniais patarimais, kuriuos labai paprasta integruoti į savo gyvenimą.

daugiau

Išvengti susirgimų nuo per maistą plintančių ligų padės keli paprasti patarimaiSiekiant apsaugoti vartotojus, bendrųjų higienos, maisto saugos ir atsekamumo reikalavimų laikymąsi visose maistą gaminančiose ir tiekiančiose įmonėse, tikrina ir prižiūri Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai. Tačiau, apie 90 proc. per maistą plintančių ligų protrūkių Lietuvoje užregistruojama dėl namų sąlygomis netinkamai ir nesaugiai pagaminto maisto. Į maistą patekę plintančių ligų sukėlėjai (bakterijos, virusai) gali rimtai sutrikdyti sveikatą, todėl gaminant maistą namuose labai svarbu vengti kryžminės taršos, laikytis maisto higienos taisyklių.

daugiau
191 - 200 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke