Tarp daugybės Graikijos gėrybių neabejotinai rikiuojasi ir šalies kulinarinis paveldas, o kalbai pasisukus apie maistą, bet kuris graikas visuomet paminės fetą. Žinoma, šis sūris jau seniai pelnė simpatijas ir už Viduržemio jūros regiono ribų – mat gurmanai iš viso pasaulio negali atsispirti fetos skoniui. Jei lig šiol galvojote, jog šis pikantiškas sūris tinka tik salotoms gardinti, smarkiai klystate – naudokite jį gamindami užtepėlę, sriubą ar net pyragą. |
daugiau
|
|
|
|
|
Šiandien mus supa globalūs įvykiai, kurie liečia kiekvieną iš mūsų, pradedant emociniais išgyvenimais, baigiant finansiniu nestabilumu. Lietuvos karo akademijos psichologė Rosita Kanapeckaitė, įsitikinusi, jog tik psichologinis atsparumas gali padėti mums išgyventi traumuojančias patirtis, bei atsako, kodėl mes, atrodo, pripratome net prie karo, ir kaip išgyventi traumas, kurias jis paliko. |
daugiau
|
| | | |
Trečiasis sausio pirmadienis turi išskirtinį pavadinimą – jis tituluojamas mėlynuoju pirmadieniu (angl. Blue Monday). Sakoma, kad ši diena – liūdniausia metuose ir sukelianti daugiausiai neigiamų emocijų. Šis reiškinys neturėtų stebinti, nes žiemą dėl įvairių priežasčių ir dirgiklių dažnas skundžiasi suprastėjusia emocine sveikata. |
daugiau
|
| | | |
Kartais paprasčiausiai vartoti vitaminų nepakanka. Norint efektyvaus rezultato be tokių šalutinių poveikių kaip pykinimas ar mieguistumas, svarbu žinoti, kaip teisingai kiekvieną iš vitaminų reikia vartoti. Kuriuos vitaminus geriausia vartoti ryte ir vakare, o kada geriau tuščiu skrandžiu arba kaip tik valgant sočiųjų riebalų turintį maistą? |
daugiau
|
| | | |
Nuo vaikystės esame mokomi plauti viską, ką ketiname valgyti: ar tai būtų vaisius, daržovė ar uogos. Tačiau, ar reikia plauti mėsą? Interneto platybėse atsakymų ir diskusijų į šį klausimą galime pamatyti daug ir įvairių, todėl VMVT specialistai primena, kada įsigytą mėsą reikėtų plauti prieš ją ruošiant, o kada ne. |
daugiau
|
| | | |
Planuoji pradėti sportuoti sporto klube? Be motyvacijos, Tau taip pat reikės specialių treniruočių batų! Į ką atkreipti dėmesį renkantis moteriškus ir vyriškus sportinius batus? Kur ieškoti modelių, kurie puikiai atliks savo užduotį? Čia rasi atsakymus į savo klausimus! |
daugiau
|
| | | |
Retam šventinis stalas įsivaizduojamas be savo spaustų ar prekybos centre įsigytų sulčių. Sulčių pasiūla įvairi vienos jų - šviežiai spaustos, skirtos trumpam laikymui ir greitam suvartojimui, o kitos pasterizuotos, pritaikytos ilgesniam laikymui, vartojimui, o jų ženklinime sutinkami terminai tokie kaip: „vaisių sultys“, „vaisių nektaras “ ir t.t., todėl neretai kyla klausimas kuo šie terminai skiriasi, kurios jų naudingesnės ir pan. |
daugiau
|
| | | |
Netrukus šventinis šurmulys vėl apsilankys dažnuose namuose, bus ruošiamos ir ragaujamos įvairios vaišės ir patiekalai. Vienas iš dažnai gaminamų šventinių valgių – kepti ar kitaip paruošti paukštienos patiekalai. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai primena kaip pasirinkti ir saugiai ruošti paukštieną. |
daugiau
|
| | | |
Šventiniu laikotarpiu maisto švaistymo tema tampa dar aktualesnė. Ją spręsti gali padėti žinojimas, kada ir kaip panaudoti likučius – jie gali tapti naujais užkandžiais ar net sodriu sultiniu. Jam tinka ne tik likusi paukštienos mėsa, bet ir kaulai. Jų lietuvių namuose po švenčių turėtų likti nemažai. |
daugiau
|
| | | |
Baimės yra bendražmogiškos – mums būdinga tendencija bijoti neaiškių, nepažįstamų, išties pavojingų dalykų, nes tai padeda apsisaugoti nuo realaus pavojaus, sako psichikos sveikatos specialistai. Vis tik jei visada elgsimės tik saugiai, yra pavojus nepakankamai ištyrinėti pasaulį ir stipriai apriboti save nuo naujų dalykų mokymosi, o gal net imti vengti kitiems įprastų kasdienių situacijų. Kada baimes verta reguliuoti ir kaip tai daryti? |
daugiau
|
| | | |
|
|
|
|
|