24x7.lt

Hiperaktyvus vaikas: ar kreiptis į specialistus?"Jis tiesiog hiperaktyvus", – frazė, kurią dabar dažnai apibūdinama dalis judrių vaikų. Bet ar žinome, ką iš tikro reiškia hiperaktyvumas ir koks suaugusiųjų elgesys būtų tinkamiausias susidūrus su tokiais vaikais? Apie aktyvumo ir dėmesio sutrikimą (angl. attention deficit hyperactivity disorder, ADHD) – neurologinį sutrikimą, kuriam būdingi tokie pagrindiniai požymiai kaip padidėjęs aktyvumas, dėmesingumo stoka ir impulsyvumas – pranešime žiniasklaidai pasakoja psichologė Milda Linaburkytė.

daugiau

Klausiate – atsakome: maisto produkto galiojimas nurodytas iki mėnesio 17 dienos. Ar jis vis dar tinkamas vartoti 17 dieną?Produktų galiojimo datos žymėjimas ant maisto pakuočių nurodo, kaip ilgai galima išlaikyti maistą saugų ir kokybišką. Už šios datos nustatymą yra atsakingas gamintojas. Maisto produktų tinkamumo vartoti termino nurodymui naudojami šie teiginiai: „Tinka vartoti iki“ arba „Geriausias iki …“.

daugiau

Psichologė: kad valstybės šventės taptų asmeninėmis – svarbūs ir ritualai, ir simboliaiLietuvos istorija lėmė, kad turime ne vieną tautinę šventę, susijusią su valstybei reikšmingomis datomis kaip Nepriklausomybės paskelbimas ar atkūrimas po daugybės priespaudos metų. Kaip minime šias datas, ar turime tradicijų, kurios jungtų kelias kartas – apie tokių šventinių tradicijų svarbą vaikams ir jų kūrimą šeimoje pasakoja emocinės pagalbos platformos visipsichologai.lt psichologė Sonata Vizgaudienė.

daugiau

Nėščiųjų kelionės lėktuvu: nuo kelintos nėštumo savaitės reikalinga gydytojo pažyma? Moterys, sužinojusios apie savo nėštumą, neatsisako galimybės keliauti ir neslopina noro pažinti pasaulį. Visgi, prieš išsiruošiant skrydžiui lėktuvu, nėščiosioms rekomenduojama susipažinti su pagrindinių mūsų šalį aptarnaujančių avialinijų taisyklėmis ir terminais. Šie nurodo iki kelintos nėštumo savaitės moterys gali skristi lėktuvu bei kokiais dokumentais yra svarbu pasirūpinti. Jų svarbą ir reikšmę aiškina antžeminio orlaivių aptarnavimo bendrovės išvykstančių keleivių aptarnavimo vyr. agentas Paulius Kaulakis.

daugiau

Kaip pagerinti lytinį gyvenimąVisais laikais žmonės domėjosi, kaip galima pagerinti lytinį gyvenimą – jau Antikos laikais kalbėta apie medžiagas, su kurių pagalba galima sužadinti lytinį potraukį ar išspręsti kitas su tuo susijusias problemas. Su Afrodite, meilės ir grožio deive, siejami afrodiziakai tyrinėjami iki šių dienų, tačiau apie seksualines problemas žmonės vis dar gėdijasi kalbėti su gydytoju ar vaistininku.

daugiau

Klausiate – atsakome: ar galima valgant daržoves užsikrėsti salmonelioze?Dažniausiai salmonelioze užsikrečiama valgant žalią arba netinkamai apdorotą mėsą, paukštieną, kiaušinius ir kiaušinių produktus, tačiau nesilaikant maisto saugos, nors ir retais atvejais, bakterijos gali patekti ir ant daržovių, kurias suvartojus galima susirgti šia liga.

daugiau

Estetinis dantų plombavimasEstetinis dantų plombavimas - kas tai?

Estetinis dantų plombavimas – tai dantų atkūrimo būdas, naudojamas taisyti ir atkurti dėl ėduonies ar traumos pažeistus dantis. Šios plombos sukurtos taip, kad atrodytų natūraliai, kadangi yra pagamintos iš medžiagų, kurios atitinka natūralaus danties spalvą ir tekstūrą. Estetinis dantų plombavimas paprastai gaminamas iš kompozitinės dervos, kuri yra plastiko ir stiklo dalelių mišinys. 

daugiau

Po gimdymo: kodėl net ir atsikračius papildomų kilogramų formos nedžiugina?Papildomi kilogramai, likę po gimdymo – ne vienintelis iššūkis, su kuriuo susiduria moterys. Kartais net ir praėjus metams diskomfortą kelia prasiskyrę pilvo raumenys, formą praradusi krūtinė ar pūpsantis pilvukas, dėl kurio sulaukiama ir sveikinimų su dar vienu nėštumu.

daugiau

Kaip susidraugauti su nerimu, mėgautis gyvenimu čia ir dabarNuolatinis skubėjimas, įtemptas gyvenimo ritmas ir stresinės situacijos paverčia nerimą mūsų kasdieniu palydovu. Vieni su juo susidoroja lengviau, kitiems sekasi kiek sunkiau, tačiau ši būsena sunkumų atneša kiekvienam su ja susidūrusiam. Ilgai besitęsiantį stresą bei nerimą dažnai lydi ir suprastėjusi sveikata, miego problemos ar nuotaikų kaitos. Tad kokius metodus pasitelkti, norint suvaldyti nerimą? Kaip išmokti mėgautis esama akimirka? Patarimais dalijasi psichologė, kognityvinės elgesio psichoterapijos kursantė Agnė Vaiciukevičienė.

daugiau

Maisto spalvos: vienos užkerta kelią ligoms, kitos padeda lieknėtiRyškiaspalvis maistas greičiau prikausto dėmesį ir tarsi savaime sužadina apetitą. Skirtingų spalvų produktai reikalingi ne tik vizualiniam pasitenkinimui, bet ir organizmui. Kiekviena spalva, kuria pasižymi maistas, yra ne tik gamtos dovana, bet ir nauda sveikatai. Tinkamai pasirinkę spalvotus produktus, galime nesunkiai malšinti alkį, apsaugoti ląsteles, rūpintis sveika oda bei kitais teigiamais organizmo pokyčiais.

daugiau
171 - 180 iš 2789 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke