24x7.lt

Vienatvės skaičiai Lietuvoje – tik ledkalnio viršūnė: tikrieji problemos mastai gali būti milžiniškiSocialiniai kontaktai – vienas pagrindinių veiksnių, lemiančių gerą ir stabilią emocinę savijautą. Deja, sparčiai senstančioje visuomenėje vienišumas ir socialinė atskirtis tampa vis didesne problema. Ir nors vienatvė dažnai apibūdinama kaip jausmas, daugėja duomenų, rodančių, kad tai yra sudėtinga visuomenės sveikatos problema, stipriai žalojanti tiek fizinę, tiek emocinę žmonių sveikatą.

daugiau

Akių skausmas ir perštėjimas – kokie 3 pavojai tyko pavasarį?Pavasaris – tikras iššūkis mūsų akims, kurios kenčia ne tik nuo prasidedančių alergijų, bet ir dėl intensyvių pirmosios saulės spindulių ar pernelyg dažno išmaniųjų ekranų naudojimo. Gera žinia ta, kad dabar – puikus metas reaguoti ir dalies nemalonių simptomų išvengti. „Eurovaistinė internete“ farmacininkė Evelina Laurinavičiūtė dalijasi sąrašu patarimų, kaip užkirsti kelią akių diskomfortui ir kokių priemonių griebtis. 

daugiau

Motyvuotam pavasariui: trenerio A. Dzeranovo patarimai kaip taisyklingai sportuoti laukeKas dieną gerėjant orams, vis daugiau entuziastų ryžtasi persikelti iš sporto salės į lauką. Pasak fizinio aktyvumo specialisto ir sveikesnės gyvensenos entuziasto Alano Dzeranovo, aktyvus laisvalaikis lauke kiekvienam iš mūsų ne tik rekomenduotinas, bet gyvybiškai būtinas. Specialistas dalijasi patarimais, kaip po žiemos pradėti sportuoti lauke, atsakingai rūpintis savo fizine sveikata bei tinkamai pasirinkti aprangą.

daugiau

ImageKai galvojame apie sezoninę depresiją ar pablogėjusią emocinę būseną, dažniausiai tai siejame su šaltuoju sezonu. Tačiau už lango pasirodžiusi saulė taip pat džiugina ne kiekvieną – tyrimai rodo, kad šiuo laikotarpiu savižudybių skaičius yra bene didžiausias, o dalis žmonių išgyvena padidėjusį nerimą ar slogią nuotaiką. Kas tai gali lemti ir kokiais būdais galime sau padėti, pataria „Eurovaistinė internete“ farmacijos specialistė Greta Maksimavičiūtė.

daugiau

B grupės vitaminai: ar žinote kiekvieno iš jų skirtumus ir poveikį?Dauguma gali būti susipažinę, kad B grupės vitaminai yra atsakingi už mūsų nervų sistemos palaikymą. Tačiau vertėtų nepamiršti, kad kiekvienas iš jų turi savo ypatumų. Kaip atpažinti skirtingų B grupės vitaminų trūkumo simptomus?

daugiau

Geriamasis vanduo – kaip nepakenkti sveikatai?Vanduo – neatskiriama kasdienės rutinos dalis. Juo prausiamės, geriame, gaminame maistą, laistome augalus ir t.t. Bet ar žinome, koks vanduo iš čiaupo teka pas kiekvieną mūsų namuose? Kartais užduodame klausimus, ką mums reikėtų tirtis geriamajame vandenyje, kokie parametrai dažniausiai viršija normas pagal Lietuvos higienos normą. Galime pažvelgti į NVSPL Vilniaus skyriuje atliktą geriamojo vandens tyrimų duomenų analizę 2022 m. 

daugiau

Netrukus suksime laiką – kokie 4 natūralūs preparatai gali padėti sustyguoti miego režimąJau šį savaitgalį Lietuva pereis prie vasaros laiko – naktį iš kovo 25 į 26 d. laikrodžius turėsime persukti valanda į priekį. Specialistai tikina, kad būtent šis laiko sukimas daliai gyventojų labiausiai išbalansuoja miego ritmą, nes užmigti ir keltis anksčiau nei įprasta – itin sudėtinga. „Eurovaistinė internete“ farmacininkė Renata Mardosienė dalijasi sąrašu natūralių preparatų, kurie gali padėti sustyguoti miego režimą, ir pataria, kaip juos vartoti teisingai. 

daugiau

Miego ypatumai ir jo kokybę užtikrinantys veiksniaiMiegas – unikali mūsų organizmo savybė. Nuolat vykdomi tyrimai ir per daugybę metų atrasti miego funkcijos ypatumai atskleidė visapusišką miego naudą. Nėra nė vienos organizmo sistemos, kurios miegas neveiktų teigiamai. Nors kartais sakoma, kad mes pramiegame pusę savo gyvenimo, tačiau miegas, kaip organizmo funkcija, gyvybei evoliucionuojant išliko ne šiaip sau. Miega visi gyvi organizmai, skiriasi tik miego forma. Tuo tarpu žmogaus smegenys į miegą panyra visiškai. Apie miego ir jo kokybės svarbą, sutrikimus bei sprendimo būdus pasakoja medicinos centro „Northway“ šeimos gydytoja Vida Uzelienė.

daugiau

Klausiate – atsakome: ar galima valgyti kiaušinį, kurio lukštas įskilęs?Prieš perkant kiaušinius, visuomet rekomenduojama atsidaryti pakuotę ir juos apžiūrėti - ar nėra skilimų, išvaizdai nebūdingų požymių. Tačiau pasitaiko tokių atvejų, kuomet kiaušinius parsinešus namo, keli iš jų būna įskilę. Ar saugu tokius kiaušinius vartoti? 

daugiau

Psichiatrė apie miego sutrikimus: svarbu nesiimti savigydosNuo miego sutrikimų kenčiantis žmogus yra savotiška uždelsto veikimo bomba. Miego sutrikimai visada reiškia pablogėjusią asmens gyvenimo kokybę: dėl miego stokos sutrinka dėmesingumas, tad prastėja vairavimo įgūdžiai ar kitų mechanizmų valdymas, o išsiderinusios emocijos gali vesti prie pykčio protrūkių ar net agresijos.

daugiau
151 - 160 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke