24x7.lt

Saugokite klausą, saugokite sveikatą Kiekvienais metais, paskutinį balandžio mėnesio trečiadienį, minima Tarptautinė triukšmo suvokimo diena. Šiemet – jau 28–ąjį kartą. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) primena apie triukšmo sukeliamą riziką sveikatai, dėl kurios galima net prarasti klausą. Ši diena skirta skatinti gyventojų susirūpinimą ilgalaikio triukšmo daroma žala visuomenės sveikatai ir prevencijos priemonėmis. 

daugiau

Kada reikia intraveninės terapijos ir kodėl ji taip išpopuliarėjo?Pastaruoju metu dažnai girdime apie intraveninę terapiją, todėl daugeliui natūraliai kyla klausimas – kodėl ji taip išpopuliarėjo? Lašelines įprasta matyti ligoninėse ir jos dažnai siejamos su įvairių ligų gydymų, tad gali būti sunku įsivaizduoti, kad kas nors savanoriškai priimtų infuzijas. 

daugiau

Ruošiatės į gamtą? Sužinokite, ką būtina turėti savo rankinėjePranašaujami šilti ir saulėti orai šį savaitgalį ne vieną paskatins išvykai į gamtą. Keliaujant į miškus ar parkus svarbu nepamiršti, jog šiuo laikotarpiu bundanti gamta gali pametėti iššūkių mūsų sveikatai. Kokios priemonės turėtų būti kiekvieno aktyviai laisvalaikį gamtoje leidžiančio žmogaus rankinėje?

daugiau

Ką reikėtų žinoti apie sveikatos saugą sporto klubuose?Pavasarį, prisiminę naujametinius pažadus ar norėdami atsikratyti per žiemą priaugtų papildomų kilogramų, daugelis skuba į sporto klubus. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) specialistai primena, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis saugias sporto klubo paslaugas.

daugiau

Vaistininkė patarė, kaip pasitikti šiltąjį sezoną be sąnarių skausmo Šiltojo sezono pradžia – tikras iššūkis sąnariams, kuriuos paveikia ne tik oro permainos ar sezoninės alergijos, bet ir intensyvūs fiziniai krūviai dirbant soduose ar daržuose. Tačiau reaguojant laiku ir rūpinantis savo sąnarių sveikata, dalį nemalonių simptomų galima sumažinti. „Eurovaistinė internete“ farmacijos specialistė Vilija Navikienė pataria, kaip kovoti su maudžiančiais sąnariais ir kaip pabandyti šių skausmų išvengti.

daugiau

Paruošti kūną vasarai – dar nevėlu: štai kokių 5 klaidų nevertėtų darytiŠilti orai už lango kviečia nusimesti per žiemą sukauptus kilogramus ir pradėti ruošti kūną vasarai. Tačiau dažnas rezultato nori greitai – griebiasi intensyvių treniruočių ar stebuklingai riebalus tirpdančių dietų. Vaistininkai įspėja, kad „po žiemos miego“ papildomam fiziniam krūviui organizmas gali būti nepasiruošęs, todėl sportuojant ir maitinantis netinkamai, gresia ir traumos. „Eurovaistinė internete“ farmacijos specialistė Guoda Čeponytė pataria, kokių klaidų nevertėtų daryti, ir kaip pasitikti šiltąjį sezoną stipriems bei energingiems.  

daugiau

Žarnyno mikrobiota: kaip maitintis, kad ji saugotų nuo ligų  Į mūsų kūną dabar jau žvelgiama kaip į vieną superorganizmą, sudarytą iš žmogaus ir mikrobų ląstelių. Jei sutrinka žarnyno mikrobų balansas, gali prasidėti sveikatos problemos – su tuo siejama daugybė lėtinių ligų. Kaip išsaugoti žarnyno mikrobų balansą, kaip jį veikia žmogaus amžius, kokia tinkamiausią dietą pasirinkti ir ko reikėtų vengti? Apie tai pasakoja „Medicina practica“ medicininių tyrimų laboratorijos gydytoja dietologė Edita Saukaitytė Butvilė.


daugiau

Gydytojas griauna mitus apie papildų vartojimą: įvardijo, kokiais atvejais jie tampa žalingiDaugelis yra ne kartą girdėję, kad pavasaris – vitaminų ir maisto papildų trūkumo metas. Todėl nieko keisto, kad šie produktai yra vienas populiariausių būdų, padedančių stiprinti imunitetą po žiemos sezono. Visgi šeimos gydytojas ir vaistininkė pastebi, kad pacientai dažnai nežino, kokią žalą gali sukelti netinkamas papildų vartojimas. Nors egzistuoja tam tikros žmonių grupės, kuriems šių produktų perdozavimas kelia dideles rizikas, atkreipti dėmesį turi net ir jokiais sveikatos sutrikimais nesiskundžiantys, tačiau reguliariai papildus vartojantys žmonės.

daugiau

Penkios daržovės, turinčios daugiausia vitaminųBalandžio 7-ąją minima Pasaulinė sveikatos diena, todėl tądien – puiki proga prisiminti sveikos ir subalansuotos mitybos principus, pakalbėti apie sveiko maisto, pavyzdžiui, daržovių, naudą. Nors visos daržovės yra naudingos sveikatai, tačiau kai kurios iš jų pasižymi ypatingai dideliu vitaminų ir naudingų medžiagų kiekiu. „Iki“ vaisių ir daržovių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė dalijasi superdaržovių penketuku.

daugiau

NVSC priminimas ruošiantis šventėms: svarbiausia, kad maistas būtų saugus sveikataiŠv. Velykų stalas neįsivaizduojamas be tradicinių margučių ar įvairių mėsos patiekalų. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) specialistai atkreipia dėmesį, kad vartojant gyvūninės kilmės maistą gali kilti rizika užsikrėsti salmonelioze. Neretai kyla ir šios ligos protrūkiai, kadangi paprastai tą patį maistą vartoja daugiau nei vienas žmogus.

daugiau
141 - 150 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke