Dabartiniame pasaulyje, susiduriant su pandemija, klimato kaita, finansiniu nesaugumu, karu ir kitais iššūkiais, tinkamos žinios, kaip pasirūpinti savo psichikos sveikata yra būtinas emocinės gerovės pagrindas. Tyrimai rodo, jog veiksmingų būdų gerinti savo psichologinį atsparumą yra nemažai, ypač tam daug įtakos turi mūsų kasdieniai pasirinkimai: tarpasmeniniai santykiai, kokybiškas miegas, atida bei fizinis aktyvumas. |
daugiau
|
|
|
|
|
Vasara – jau už kampo, o kartu su ja – ir atostogų sezonas. Tačiau kartais jis gali padovanoti ne tik poilsį ir malonias akimirkas, bet ir netikėtus negalavimus. Alergijos, virškinimo sutrikimai, nudegimai saulėje ar vabzdžių įkandimai – tai tik keletas „dovanėlių“, kurios gali sugadinti nuotaiką. „Eurovaistinė internete“ farmacininkė Renata Mardosienė dalijasi išsamia atmintine, ką svarbiausia susipakuoti į atostogų lagaminą, kad nemalonūs simptomai neužkluptų nepasiruošus. |
daugiau
|
| | | |
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) autorizuodamas biocidinius produktus, susiduria su atvejais, kai gamintojai nori įteisinti etiketes su žodžiais, kurie gali klaidinti vartotoją. Todėl NVSC atliko vartotojų apklausą internetu, norėdamas įsitikinti, kokie biocidinių produktų etiketėse esantys žodžiai ar jų santrumpos galėtų klaidinti dėl produkto rizikos ir efektyvumo, t. y. sudaryti klaidingą įspūdį, kad taip pažymėtas produktas yra efektyvesnis arba saugesnis aplinkai, gyvūnams. |
daugiau
|
| | | |
Medaus pasaulis – toks pats platus, kaip ir šio produkto nauda organizmui. Nuo gėlių natų viržių meduje iki sodraus skonio grikių medaus ar švelnaus iš liepų sunešto saldumo – kiekviena rūšis pasižymi savitu skoniu ir unikaliais privalumais sveikatai. Gegužės 20-ąją minime Pasaulinę bičių diena, tad tai puiki proga leistis į gardžią kelionę po medaus rūšis. |
daugiau
|
| | | |
Orų prognozėms džiuginant, daugelis zuja į gamtą iškylai ir ruošiasi vienai smagiausių pramogų, maisto kepimui ant laužo ar kepsninėje. Vartotojų mėgstamas ir populiarus maisto produktas kepimui ant atviros ugnies - dešrelės. |
daugiau
|
| | | |
Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje – išgirdus šią diagnozę turėtų kilti noras imtis pokyčių ir pradėti labiau rūpintis savo sveikata. Ši diagnozė išgąsdina dažną pacientą, o labiausiai nerimaujama, nuo ko reikės pradėti keisti savo kasdienę rutiną. Kokie natūralūs būdai galėtų padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje? |
daugiau
|
| | | |
„Po ilgos darbo dienos skauda nugarą, gal galite skirti keletą masažų?“, „Ergoterapija – tik žaidimas, tad geriau susitaikysiu su tuo, kaip yra“, – tai tik keletas mitų, su kuriais susiduria kineziterapijos ir ergoterapijos specialistai. Kodėl kineziterapeutai nedaro masažų? Kokio amžiaus pacientai kreipiasi į kineziterapeutus ir ergoterapeutus? Kuo skiriasi šios dvi, iš pirmo žvilgsnio panašios specialybės? Atsako Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto ekspertai. |
daugiau
|
| | | |
Dantų pastos abrazyvumą nusako indeksas RDA, tačiau jis nebūtinai būna nurodytas ant kiekvieno gaminio, ir tikrai ne kiekvienas gyventojas jo ieško pastos etiketėje. Kuo dantų sveikatai svarbus šis rodiklis ir kokio abrazyvumo pastą naudoti? Vaistininkės Robertos Janulytės teigimu, nuo abrazyvumo priklauso tai, kaip gerai dantų pasta nuvalo apnašas: kuo RDA (abrazyvumo indeksas) didesnis – tuo geriau pasta šalins dantų apnašas. |
daugiau
|
| | | |
Nors įprastai gliukozės apytakos sutrikimai būdingi sergantiems diabetu, pastaruoju metu vis dažniau kalbama apie gliukozės „kalnelių“ įtaką kiekvienam žmogui. Nuo psichinės sveikatos iki svorio, nuo vaisingumo iki miego – tinkama gliukozės apykaita gali daryti didžiulę įtaką daugelyje organizmo procesų. „Eurovaistinė internete“ farmacininkė Dovilė Tervydė pataria, kaip cukraus kiekio kraujyje subalansavimas gali pagerinti jūsų sveikatą ir dalijasi patarimais, kaip sukontroliuoti žalingus cukraus kalnelius. |
daugiau
|
| | | |
5 per dieną – tiek porcijų vaisių ir daržovių kasdien rekomenduoja suvartoti Pasaulio sveikatos organizacijos specialistai. Tačiau rekomendacijos su realia situacija, deja, vis dar smarkiai prasilenkia. Tad kaip į savo racioną įtraukti daugiau vaisių ir daržovių? Kaip suvartoti didesnį jų kiekį, nei esame įpratę? Kaip turėtų atrodyti reikiama norma? Apie vaisių ir daržovių vartojimo ypatumus pranešime žiniasklaidai pasakoja bei patarimais dalijasi mitybos specialistė Neringa Gorelė. |
daugiau
|
| | | |
|
|
|
|
|