24x7.lt

Kokią klaidą darome gerdami vandenįPer dieną vidutinio svorio žmogui rekomenduojama suvartoti apie 2 litrus skysčių tam, kad organizmas veiktų nepriekaištingai ir nuovargis nekankintų. Specialistų teigimu, geriausia gerti vandenį tarp valgymų, tačiau neretai valgydami pagrindinius dienos patiekalus kažkuo užsigeriame.

daugiau

Klausiate – atsakome: ar medaus mišinys yra lygiavertis medui?Daugelis vartotojų neatkreipia dėmesio ar nežino, jog prekybos lentynose galima rasti net tik  medaus, bet ir medaus mišinių. Kas tas mišinys? Medaus mišinys, tai yra medus, kuriame yra sumaišomas kelių šalių kilmės medus. 

daugiau

Dietistė apie mėsą: kiek ir kokios rekomenduoja suvalgyti per savaitęLietuvos statistikos departamento duomenimis, vienas lietuvis per metus suvalgo apie 90 kilogramų mėsos, maždaug 250 gramų kasdien. Pasaulio sveikatos organizacija jos rekomenduoja suvartoti tris kartus mažiau.  Dietistė Indrė Trusovė įsitikinusi, kad ne mažiau svarbu nei suvartojamos mėsos kiekis yra jos kokybė ir rūšis, kurią renkamės.

daugiau

Bėgimas gerina sveikatą ir suartina žmonesHigienos institutas primena, kad Pasaulinė bėgimo diena pirmą kartą pažymėta 2009 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose ir nuo tol minima kiekvienų metų pirmąjį birželio trečiadienį. Pasaulinės bėgimo dienos tikslas – skatinti žmones bėgioti ir būti sveikesnius. Šiemet ši diena minima birželio 7-ąją, jos siekis – didinti motyvaciją bėgioti. Ji skirta suburti tuos žmones, kurie mėgsta bėgimą, ir paskatinti tuos, kurie dar nespėjo ar nebandė to daryti. 

daugiau

Vabzdžių įgėlimai: pataria, kaip kovoti su niežuliuŠiltąjį sezoną viešnagę gamtoje gali apkartinti vabzdžiai. Neretai įgėlimo vietą ima niežėti. Kaip numaldyti niežulį, kaip suteikti pirmąją pagalbą, kai prasideda alergija? Įgėlęs vabzdys perduoda į žmogaus organizmą biologiškai aktyvias medžiagas, kurios gali sukelti odos paraudimą, patinimą ar niežulį. Ši organizmo reakcija yra visiškai normali, todėl išsigąsti nereikėtų.

daugiau

Kiek fluorido iš tikrųjų turėtų būti dantų pastoje?Ieškantiems dantų pastos nuolat kyla klausimas, kiek fluorido turėtų joje būti, kad ši nekenktų sveikatai, tačiau ir galėtų tinkamai apsaugoti dantis nuo ėduonies. Vaistininkė pataria vengti kraštutinumų: nesibaiminti dėl fluorido žalingo poveikio, tačiau ir nesirinkti didžiausios jo koncentracijos.

daugiau

Klausiate – atsakome: atšilusius ledus užšaldžiau. Ar saugu tokius ledus vartoti?Ledai – tai maisto produktas, kuris turi būti laikomas žemoje temperatūroje. Kuo žemesnėje temperatūroje laikomi valgomieji ledai, tuo ilgiau juos galima išlaikyti kokybiškus. Renkantis ledus svarbiausiai atkreipti dėmesį, kad jie nebūtu deformuoti, jog ledų masė nebūtu sukritusi bei nesimatytų aiškių pakartotinio užšaldymo požymių – šerkšnu pasidengusi pakuotė ir ledų paviršius bei valgant neturėtų būti jaučiami maži ledo kristaliukai.

daugiau

Pasaulinės bėgimo dienos siekis – didinti motyvaciją bėgiotiHigienos institutas primena, kad Pasaulinė bėgimo diena pirmą kartą pažymėta 2009 m. Jungtinėse Amerikos Valstijose ir nuo tol minima kiekvienų metų pirmąjį birželio trečiadienį. Pasaulinės bėgimo dienos tikslas – skatinti žmones bėgioti ir būti sveikesnius. 2023 m. ši diena minima birželio 7-ąją, jos siekis – didinti motyvaciją bėgioti.

daugiau

Psichiatras: didžiuotis, kad miegate 5 valandas, nėra ko – už tai atsiimsite senatvėjeNors paskutiniu metu vis daugiau kalbama apie psichinę sveikatą, skatinama ja rūpintis ir iškilus sunkumų kreiptis į psichikos sveikatos profesionalus, dauguma vyresnio amžiaus žmonių vengia tai daryti. Itin dažnai psichikos sutrikimai senatvėje painiojami su somatinėmis ligomis ir užuot kreipęsi tiesiai į psichiatrus žmonės mina poliklinikų koridorius. Kokie dažniausi psichikos sutrikimai pasitaiko senatvėje ir kaip jau šiandien galime sumažinti jų atsiradimo tikimybę? 

daugiau

Oda šiltuoju sezonu – kaip ją apsaugoti ir tinkamai pasirūpinti?Ultravioletiniai (UV) spinduliai – ne vienintelis pavojus, tykantis odos atšilus orams. Sausa oda dėl drėgmės trūkumo gali pradėti dar labiau šerpetoti, paryškėti raukšlelės ir net paūmėti lėtinės odos ligos. Kokie veiksniai daro neigiamą įtaką odos būklei ir kaip ne tik ja pasirūpinti, apsaugoti šiltuoju sezonu, bet ir atgaivinti?

daugiau
121 - 130 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke