24x7.lt

Intymioji higiena. Ar galima maudytis per menstruacijas?Mėnesinės – ne priežastis nei atsisakyti atostogų, nei maudynių jų metu. Gydytoja atsako į 10 dažniausių klausimų apie moters intymią higieną vasarą ir menstruacijas per atostogas.

daugiau

Maisto produktai, kurie karštomis dienomis padės atkurti elektrolitų balansąJei raumenis traukia mėšlungis, prakaitas karštą dieną graužia akis ir žliaugia upeliais, o po sunkesnių treniruočių ant drabužių atsiranda baltos druskų dėmės – tai gali būti ženklas, kad organizmas praranda pernelyg daug elektrolitų. Pastebėjus šiuos ženklus vertėtų susirūpinti elektrolitų balanso atkūrimu.

daugiau

Pasaulyje sparčiai populiarėjanti vaikų kineziterapijos rūšis ateina į LietuvąŠeimos, kurios susiduria su vaikų neurologinėmis ligomis, dažnai pagalbos priverstos ieškoti už Lietuvos ribų dėl platesnių gydymo galimybių ar labiau patyrusių specialistų. Tai dažnai ir kainuoja brangiau, ir stipriai veikia visos šeimos gyvenimą, jei tenka gyventi ar nuolat lankytis kitose šalyse dėl vaiko gydymo.

daugiau

Intymios higienos pagrindų reikia mokytis nuo vaikystėsTėvai įprastai atsakingi, kad vaikai išmoktų valytis dantis, laikytis asmeninės higienos, bet intymioji higiena neretai lieka nutylėta. Sveikatos specialistai pabrėžia, kad labai svarbu nuo mažens mokyti vaikus tinkamos intymios higienos, nes tiek jos nebuvimas, tiek ir per didelis švarinimasis neretai tampa įvairių infekcijų priežastimi.

daugiau

Sumažėjo darbingumas, sutriko virškinimas? Atkreipkite dėmesį į savo laikysenąGalvos skausmas, padidėjęs nuovargis ir sumažėjęs darbingumas, sutrikęs kvėpavimas, prastėjantis virškinimas – visa tai gali būti ne rimtų ligų požymiai, o tiesiog prastos laikysenos pasekmės.

daugiau

Kas yra L-argininas ir kuo jis naudingas?L-argininas yra svarbi aminorūgštis, atliekanti esmines funkcijas mūsų organizme. Tai vienas iš statybinių baltymų blokų, kuris yra būtinas daugeliui biologinių procesų, įskaitant azoto oksido sintezę, imuninės sistemos stiprinimą, kolageno gamybą ir hormonų išsiskyrimą. 

Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime L-arginino naudą ir paaiškinsime, kodėl verta atkreipti dėmesį į jo kiekį mūsų maiste.

daugiau

Kad nepultų uodai – į gamtos „vaistinėlę“Vasara – nuostabus metas pabūti gamtoje, paiškylauti. Bet ir geriausią nuotaiką gali sugadinti įkyriai puolantys kraujasiurbiai. Daugelyje parduotuvių galima įsigyti įvairių uodus ir kitus skraiduolius atbaidančių produktų, tačiau kretingiškė žolininkė Katerina Labanauskienė siūlo nepamiršti, kad yra ir natūralių, pačios gamtos sukurtų repelentų.

daugiau

Šalta kava – būdas atgauti jėgas per karščius: išmėginkite ypatingą receptąGali pasirodyti neįprasta, tačiau šalta kava nėra naujai atsiradęs gėrimas – jo gamybos šaknys siekia net 19 amžių. Šį gėrimą Mazagrano mūšio metu išrado prancūzai, kai buvo kovojama saulės kaitinamame Alžyre. Tokia šalta kava, kokią geriame dabar, pakitusi nuo prieš du amžius gerto šalto, saldaus gėrimo – dabar ji masina skonių ir gamybos būdų įvairove.

daugiau

Kaip vasarą išvengti žliaugiančio prakaito sukeltų nepatogumųVasara gali reikšti ne tik atostogas, saulę ir maudynes, bet ir stresą, kad pateksite į nepatogią padėtį dėl tamsių prakaito dėmių pažastyse, nemalonaus jo kvapo ar prireikus svečiuose nusiauti batus. Nors prakaitavimas yra absoliučiai normalus reiškinys, gausesnis prakaito išsiskyrimas gali rimtai paveikti jūsų kasdienį gyvenimą ir sukelti nemalonių išgyvenimų, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

daugiau

Savaitgalis paplūdimyje su vaikais: pataria, ką svarbu turėti su savimiSavaitgalį pranašaujami vasariški orai ne vieną šeimą paragins išvykai prie jūros ar ežero. Kol mažiesiems paplūdimyje svarbiausi smėlio žaislai, tėvams šis laikas pareikalauja daug rūpesčio. Ką vertėtų turėti su savimi visai šeimai keliaujant į paplūdimį?

daugiau
11 - 20 iš 2841 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke