24x7.lt

Kaip vakarieniausi, taip išsimiegosi: koks maistas padeda poilsiui, o kurių produktų vengtiKokybiškas nakties miegas glaudžiai susijęs su mitybos įpročiais. Vis dėlto nereikėtų tikėtis žaibiško teigiamo poveikio vos vieną kartą pakoregavus savo dienos meniu, tačiau netinkamai pasirinkta vakarienė jau tą pačią naktį turės įtakos prastesniam poilsiui. Miego ir mitybos sąsaja tiriama ne vienerius metus ir išties yra nustatytas tiesioginis ryšys tarp miego stokos ir tokių ligų kaip antrojo tipo cukrinis diabetas, nutukimas, dislipidemija, taip pat širdies ir kraujagyslių ar neurodegeneracinės, nervinės sistemos ligos.


daugiau

Špinatai – tikri organizmo sergėtojai: pavasarį apsaugos nuo lėtinių ligųSeniau įvairiose kultūrose špinatai buvo naudojami kaip vaistinis preparatas ir buvo pasitelkiami tokiems negalavimams, kaip karščiavimui, uždegimui ir virškinimo problemoms, gydyti. Tačiau dabar, ypač – pavasarį, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja jų nepamiršti kaip maisto produkto, prisotinto įvairiais vitaminais, antioksidantais bei galinčio pastiprinti organizmą šylant orams.

daugiau

Kaip auklėjame vaikus: nuo autoritariškumo iki atlaidumoDabar mums atrodo, kad mūsų seneliai ir proseneliai vaikus augino tiesiog savaime, šienaudami pievas, šerdami gyvulius, skaldydami malkas, virdami vakarienę. Mes taip nebegalime ir nebenorime. Mes norime, kad vaikai galėtų išreikšti savo asmenybę ir kartu jaustų ribas, būtų kūrybiški, bet ir laikytųsi taisyklių. Norime, kad vaikai mumis pasitikėtų, bet tikimės ir jų pagarbos. Norime rasti tokį bendravimo su vaikais stilių, kuris leistų visa tai suderinti.

daugiau

Kaip taisyklingai kirpti nagus – puslankiu ar tiesia linija?Socialiniuose tinkluose ir internetiniuose forumuose galima aptikti vis daugiau vaizdo įrašų, kuriuose dalijamasi įvairiais patarimais apie taisyklingą nagų kirpimą. Interneto vartotojai sako, kad daugeliui įprastas nagų kirpimo būdas, kerpant puslankiu, yra netaisyklingas, kadangi nagus iš tiesų vertėtų kirpti tiesia linija. Sveikatos ir grožio sektoriaus specialistai tikina, kad tokios kalbos nėra iš piršto laužtos – puslankiu kerpami nagai dažniau įauga.

daugiau

Tokia sriuba – tikra oranžinės spalvos terapija: šildo skrandį ir kelia nuotaikąKai beveik pusmetį gyvename pilkoje darganoje, pasiilgstame spalvų ne tik aprangoje, interjere, bet ir lėkštėse. Todėl tokie ryškūs patiekalai, kaip oranžinė sriuba iš batatų bei morkų, suvilios net nemėgstančius tradicinių sriubų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pranešime žiniasklaidai pažymi, kad batatai yra itin maistinga daržovė: joje daug skaidulų, mikroelementų, vitaminų C ir D, taip pat itin daug vitamino A, kuris ypač naudingas regėjimui, imunitetui ir odai.

daugiau

Brokolis – išskirtinė daržovė, pasižyminti vitaminų ir mineralų gausaDėl savo išskirtinio poveikio sveikatai brokoliai yra viena naudingiausių daržovių. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, juose gausu A, C, K ir kitų vitaminų, skaidulų, folatų. Be to, brokolius labai lengvai paruošti.

daugiau

Kruopas kabinkite šaukštais: dietologė papasakojo apie jo naudasKai pabosta gaminti vis tuos pačius patiekalus dienos pusryčiams, pietums ir vakarienei, metas prisiminti pigų, bet sveikatai palankų produktą – kruopas. Jų įvairovė yra išties didelė, tad verta prisiminti ir rečiau vartojamas: perlines, burnočius bei lietuviškam gomuriui galbūt kiek egzotiškesnes – japoniškas soras.

daugiau

Ženklai, kurie išduoda, kad organizmas prašosi pagalbos: vienas iš jų – dažnas sirgimasPrasidėjus kalendoriniam pavasariui, šalies gyventojai vis daugiau laiko praleis lauke. Visgi, išsiilgusių geresnių orų, tačiau tinkamai nepasirūpinusių savo imunine sistema, gali laukti visa virtinė nemalonių sveikatos išdaigų. Visgi vidaus ligų gydytojos, homeopatės med. dr. Virginijos Gudavičienės teigimu, imuninės sistemos stiprinimu pasirūpinti dar nevėlu. 

daugiau

Svarbi ligų profilaktikos priemonė – omega-3 polinesočiosios riebalų rūgštysPasaulinė omega-3 rūgščių EPR ir DHR organizacija (angl. k.– Global Organization for EPA and DHA Omega-3) atkreipia dėmesį į gyvybiškai svarbias medžiagas, kurių negamina žmogaus organizmas. Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių turėtų vartoti tiek jauni, tiek vyresnio amžiaus žmonės.

daugiau

Varškė – produktas, užtikrinantis energijos atsargas: valgykite jį bent 2–3 kartus per savaitęNuo pusryčių prasideda mūsų diena, tad ryte valgomas maistas yra itin svarbus formuojant sveikatai palankius mitybos įpročius. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dienos pradžiai puikiai tinka valgyti varškę – produktą, kuriame gausu baltymų, užtikrinančių energijos pliūpsnį visam rytui.

daugiau
1 - 10 iš 2767 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke