Seniau įvairiose kultūrose špinatai buvo naudojami kaip vaistinis preparatas ir buvo pasitelkiami tokiems negalavimams, kaip karščiavimui, uždegimui ir virškinimo problemoms, gydyti. Tačiau dabar, ypač – pavasarį, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja jų nepamiršti kaip maisto produkto, prisotinto įvairiais vitaminais, antioksidantais bei galinčio pastiprinti organizmą šylant orams. |
daugiau
|
| | | |
Dabar mums atrodo, kad mūsų seneliai ir proseneliai vaikus augino tiesiog savaime, šienaudami pievas, šerdami gyvulius, skaldydami malkas, virdami vakarienę. Mes taip nebegalime ir nebenorime. Mes norime, kad vaikai galėtų išreikšti savo asmenybę ir kartu jaustų ribas, būtų kūrybiški, bet ir laikytųsi taisyklių. Norime, kad vaikai mumis pasitikėtų, bet tikimės ir jų pagarbos. Norime rasti tokį bendravimo su vaikais stilių, kuris leistų visa tai suderinti. |
daugiau
|
| | | |
Socialiniuose tinkluose ir internetiniuose forumuose galima aptikti vis daugiau vaizdo įrašų, kuriuose dalijamasi įvairiais patarimais apie taisyklingą nagų kirpimą. Interneto vartotojai sako, kad daugeliui įprastas nagų kirpimo būdas, kerpant puslankiu, yra netaisyklingas, kadangi nagus iš tiesų vertėtų kirpti tiesia linija. Sveikatos ir grožio sektoriaus specialistai tikina, kad tokios kalbos nėra iš piršto laužtos – puslankiu kerpami nagai dažniau įauga. |
daugiau
|
| | | |
Kai beveik pusmetį gyvename pilkoje darganoje, pasiilgstame spalvų ne tik aprangoje, interjere, bet ir lėkštėse. Todėl tokie ryškūs patiekalai, kaip oranžinė sriuba iš batatų bei morkų, suvilios net nemėgstančius tradicinių sriubų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pranešime žiniasklaidai pažymi, kad batatai yra itin maistinga daržovė: joje daug skaidulų, mikroelementų, vitaminų C ir D, taip pat itin daug vitamino A, kuris ypač naudingas regėjimui, imunitetui ir odai. |
daugiau
|
| | | |
Dėl savo išskirtinio poveikio sveikatai brokoliai yra viena naudingiausių daržovių. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, juose gausu A, C, K ir kitų vitaminų, skaidulų, folatų. Be to, brokolius labai lengvai paruošti. |
daugiau
|
| | | |
Kai pabosta gaminti vis tuos pačius patiekalus dienos pusryčiams, pietums ir vakarienei, metas prisiminti pigų, bet sveikatai palankų produktą – kruopas. Jų įvairovė yra išties didelė, tad verta prisiminti ir rečiau vartojamas: perlines, burnočius bei lietuviškam gomuriui galbūt kiek egzotiškesnes – japoniškas soras. |
daugiau
|
| | | |
Prasidėjus kalendoriniam pavasariui, šalies gyventojai vis daugiau laiko praleis lauke. Visgi, išsiilgusių geresnių orų, tačiau tinkamai nepasirūpinusių savo imunine sistema, gali laukti visa virtinė nemalonių sveikatos išdaigų. Visgi vidaus ligų gydytojos, homeopatės med. dr. Virginijos Gudavičienės teigimu, imuninės sistemos stiprinimu pasirūpinti dar nevėlu. |
daugiau
|
| | | |
Pasaulinė omega-3 rūgščių EPR ir DHR organizacija (angl. k.– Global Organization for EPA and DHA Omega-3) atkreipia dėmesį į gyvybiškai svarbias medžiagas, kurių negamina žmogaus organizmas. Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių turėtų vartoti tiek jauni, tiek vyresnio amžiaus žmonės. |
daugiau
|
| | | |
Nuo pusryčių prasideda mūsų diena, tad ryte valgomas maistas yra itin svarbus formuojant sveikatai palankius mitybos įpročius. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dienos pradžiai puikiai tinka valgyti varškę – produktą, kuriame gausu baltymų, užtikrinančių energijos pliūpsnį visam rytui. |
daugiau
|
| | | |
|