24x7.lt

Šašlykų sezonas – kuo rizikuojame?Traški, apskrudusi, auksinės spalvos odelė – turbūt geidžiamiausias kepimo rezultatas. Visgi jis, tikėtina, indikuoja susidariusias kancerogenines medžiagas, net jei mėsą kepame be papildomų riebalų ant grotelių ar iešmo. Apie pavojus, kylančius netinkamai paruošus mėsą, ir būdus, kaip šios vasaros iškylos stalą paversti palankesniu sveikatai, pasakoja KTU Maisto instituto mokslininkė Aelita Zabulionė ir Maisto mokslo ir technologijos katedros docentė Rimantė Vinauskienė.

daugiau

Vasarai persiritus į antrąją pusę imunitetą sustiprinti padės glotnučiai (receptai)Per dieną patartina suvalgyti ne mažiau kaip 5 porcijas vaisių ir daržovių, tačiau daugeliui vaikų, o ir suaugusiųjų, tai būna sudėtinga užduotis. Tam puiki ir sveikai palanki alternatyva galėtų būti vaisių arba daržovių glotnučiai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pranešime žiniasklaidai pažymi, kad glotnutis – puikus vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis, bet neturėtų tapti vienintele daržovių ir vaisių vartojama forma.

daugiau

Magnio atsargas vasarą turi papildyti bene visi: kodėl jis toks svarbus organizmui?Daugelis žino, kad mikroelementas magnis yra viena svarbiausių medžiagų organizme, tačiau kaip jis iš tiesų veikia ir kaip jo galime gauti pakankamai? Vaistinių tinklo „Camelia" vaistininkė Ieva Sauserytė pranešime žiniasklaidai paaiškina, kad magnio kiekis organizme daro nemenką įtaką raumenims, energijos palaikymui, mąstymui, jis taip pat svarbus miegui ir net gerai nuotaikai. Anot jos, karštomis vasaros dienomis apie magnio naudą sveikatai reikėtų susimąstyti dažniau – juk tiek aktyvios fizinės veiklos metu, tiek gausiai prakaituojant magnio atsargos išsenka greičiau.

daugiau

Po stiprių saulės vonių: dalinasi patarimais, kaip greičiau palengvinti nudegimusPo saulėto savaitgalio ne kiekvienas išvengė odos nudegimų nuo saulės. Odos paraudimas, skausmas, perštėjimas ar netgi atsiradusios pūslelės – visa tai signalizuoja, kad nebuvo pakankamai saugomasi ultravioletinių saulės spindulių. Kaip greičiau palengvinti nepageidaujamus odos nudegimų simptomus?

daugiau

Jauno žmogaus priklausomybės: svarbiausia – ugdyti atsakomybę už savo pačių veiksmus„Kontrolė ir gąsdinimas neišsprendžia problemos. Taip mes tik išmokome jaunus žmones slėpti savo priklausomybes. Svarbiausia ugdyti jaunų žmonių sąmoningumą – tik tokiu atveju jie suvoks, jog už savo pasirinkimus yra atsakingi tik jie patys”, – pranešime žiniasklaidai teigia Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Sociologijos katedros doktorantė Juozapa Živilė Mieliauskaitė.

daugiau

Neįgaliųjų ir senjorų fizinio aktyvumo skatinimo projektas Kauno regioneNeįgaliesiems nėra paprasta prisitaikyti visuomenėje, pagerinti savo gyvenimo kokybę, reguliariai užsiimti fizine veikla ir aktyviai leisti laisvalaikį. Šiuo projektu siekiama skatinti neįgaliųjų ir senjorų fizinio aktyvumo plėtrą ir kokybę, didinti sveikatos raštingumo lygį bei formuoti sveikos gyvensenos nuostatas Kauno regione.

daugiau

Vasaros vaisius valgykite su sėklomis ir odele: padarysite paslaugą organizmuiAr žinojote, kad valgydami vaisius į šiukšliadėžę smarkiai nesusimąstydami galite išmesti didelę dalį jų vertingųjų medžiagų? Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pranešime žiniasklaidai vaisius rekomenduoja valgyti neluptus ir pasimėgauti net jų sėklomis – tai tikras sveikatai naudingų medžiagų lobis.

daugiau

Gydytojas dietologas dalinasi auksine ankštinių daržovių naudaAnksčiau manę, kad pilvo pūtimą ir kitus nemalonius pojūčius keliančios ankštinės daržovės – netinkamas pasirinkimas sveikatai, tautiečiai šiuo metu jas vis dažniau įtraukia į savo mitybos racioną. Baimintis šalutinio šių daržovių poveikio nereikia, jei jos valgomos saikingai. Be to, tinkamai apdorotos šios daržovės gali padėti apsaugoti organizmą nuo įvairių ligų, pavyzdžiui, cukrinio diabeto, vėžio, aukšto cholesterolio kiekio kraujyje ar net ilgiau išlaikyti jaunystę.

daugiau

Kai vasaros naktimis per karšta miegoti: pataria, kaip geriau išsimiegotiVasaros naktimis, esant karštiems orams, gali suprastėti daugelio žmonių miego kokybė. Karštis ne tik trukdo mums užmigti, bet ir paskatina dažnus prabudimus naktimis, o ryte galime skųstis nuovargiu ir irzlumu. Kokias klaidas dažniausiai darome eidami miegoti?

daugiau

Psichoterapeutas paaiškino, kodėl kūnas žmogų kartais apgaudinėjaNors lietuviškai esame įpratę sakyti „sveikame kūne – sveika siela", iš tikrųjų senovės Romos laikus menančio posakio prasmė yra truputį kitokia: „sveikos mintys sveikame kūne". Psichoterapeuto Dainiaus Jakučionio teigimu, išpuoselėtas kūnas tikrai negarantuoja vidinės ramybės; savo ruožtu sveikos mintys gali svariai prisidėti prie fizinės sveikatos būklės.

daugiau
1 - 10 iš 2841 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke