24x7.lt

Nustatė, per kiek dienų natūraliomis priemonėmis organizme sumažėja streso hormonųKlaipėdos universiteto mokslininkai atliko unikalų tyrimą, kuriuo siekė išsiaiškinti procedūrų su gamtos ištekliais poveikį psichikos sveikatai. Rezultatai parodė, kad mineralinis vanduo ir gydomasis purvas, aptinkami Lietuvos kurortuose, stresą ir jo pasekmes gali mažinti taip pat efektyviai kaip ir vaistai. Siekdami gauti objektyvių įrodymų, mokslininkai naudojosi pažangia technologija Vokietijoje, kuri leidžia išmatuoti kortizolio streso hormono kiekį organizme. Rezultatai nustebino net pačius mokslininkus – įrodyta, kad streso hormono kiekį natūraliomis priemonėmis reikšmingai galima sumažinti vos per šešias dienas.

daugiau

Lauko kepsninių sezonas – atidarytas! Pasitikrinkite ar žinote kaip užtikrinti kepamo maisto saugąŠiltėjant orams vis daugiau laiko norisi praleisti lauke, paįvairinti maisto ruošimo rutiną ir išsikepti maisto seniai nenaudotoje kepsninėje. Visgi, reikėtų nepamiršti - ruošiant maistą ant atviros ugnies būtina žinoti svarbiausias maisto saugos taisykles, kurios padės apsaugoti savo ir šeimos sveikatą. VMVT specialistai dalinasi  svarbiausiais patarimais kepsnių sezono metu:

daugiau

Psichologė apie nerimą keliančią tendenciją: vis mažesnius vaikus slegia sunkios mintysPastaraisiais metais pastebima tendencija, kad vaikų, susiduriančių su tokiomis sunkiomis mintimis, kaip baimė, nerimas, vienatvė, savižala ar net savižudybė, amžius jaunėja – kasdien vien šiomis temomis įvyksta per 30 jaunuolių pokalbių su Vaikų linijos konsultantais. Pasak organizacijos psichologės Jurgitos Smiltės Jasiulionės, šios slegiančios tendencijos priežastys yra daugialypės: visuotinis nerimo jausmas, artimos aplinkos paramos trūkumas ir net didesnis informuotumas apie psichologinės sveikatos svarbą.

daugiau

Lošimų priklausomybė: kaip atpažinti, spręsti ir išlipti iš duobės?Didžiausia šalies istorijoje kazino pralošta suma paskatino psichologų ir psichoterapeutų diskusiją apie lošimų priklausomybę, – rašoma pranešime žiniasklaidai. Kokio tai masto problema? Kaip atpažinti priklausomybę? Kokie efektyviausi metodai veiksmingiausi, diskutavo emocinės sveikatos platformos „Visipsichologai.lt“ specialistai, kasdien padedantys nuo priklausomybių kenčiantiems žmonėms ir jų artimiesiems.

daugiau

Vaistažolių vartojimo paruoštukas: gydytoja įspėja, kas gali pakenktiVaistažoles savo kasdienybėje vartoja daug žmonių – tikriausiai ne kartą teko girdėti apie čiobrelių naudą skaudančiai gerklei, levandų pagalbą miegui, kmynų ar ramunėlių poveikį sutrikusiam virškinimui. Vis dėlto daugelis klysta manydami, kad natūralioji medicina yra visiškai saugi – besaikis kai kurių vaistažolių vartojimas gali ne tik turėti neigiamos įtakos įvairių tyrimų rezultatams, bet ir pažeisti organus, sunkiai sutrikdyti sveikatą ar net sukelti pavojų gyvybei.

daugiau

Ir vienas nuoširdus pokalbis gali išgelbėti gyvybęNors pastaruosius 10 metų savižudybių skaičius Lietuvoje reikšmingai mažėjo, tačiau, remiantis Higienos instituto turimais išankstiniais duomenims, 2023 metais savižudybių skaičius padidėjo. 2014 metais 100 tūkst. gyventojų teko 31,71 savižudybė, 2022 – 18,6, 2023 – 19,6 savižudybių.

daugiau

Poras – žaizdas gydanti ir vitaminų suteikianti daržovė: lietuviai ją valgė nuo XVI a.Porai – visiems lietuviams puikiai pažįstama, dar XVI a. mūsų šalyje pradėta auginti daržovė, puošianti tiek šventinius patiekalus, tiek ir kasdienius valgius. Šis tolimas svogūno giminaitis išsiskiria iš kitų daržovių savo skoniu ir panaudojimo galimybėmis. Be to, šioje daržovėje gausu vitaminų A, C, K1, kurie padeda gerinti įvairias organizmo funkcijas.

daugiau

Image„Mama, šito tikrai nevalgysiu“, „neskanios tos daržovės“, „nenoriu to, man nepatinka“ – tokias ir daugybę panašių frazių turbūt teko girdėti kiekvieniems tėvams. Maistui išrankias atžalas auginantys tėvai susiduria su daug iššūkių ir ramybės neduodančiais klausimais. Ką daryti, kad vaikas gautų visas jo augančiam organizmui reikalingas maistines medžiagas? Kaip paskatinti jį vartoti daugiau vaisių ir daržovių? Kaip mažiesiems įdiegti sveikos mitybos taisykles? Į šiuos ir kitus klausimus pranešime žiniasklaidai atsako vaikų mitybos specialistė Živilė Dumbraitė-Varkalienė.

daugiau

Nesutariate su savo vaiku? Priežastis – jūsų pačių vaikystėje patirtas emocinis skausmas„Kasdien terapijoje sutinku emociškai sužeistus suaugusiuosius. Dažnai sesijų metų atsiskleidžia ir sudėtingi santykiai su vaikais: pykčio priepuoliai, kaprizai, nevaldomas elgesys ar net kamuojančios ligos. Tėvai skundžiasi praradę ryšį su vaiku, nebesusikalbantys ir nebesikalbantys“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja gyvenimo transformacijų terapeutė Asta Asteen.

daugiau

Po Velykų liko kiaušinių? Juos galima pigiai ir gardžiai sunaudotiPo Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto tai proga pigiau ir tvariau pasigaminti gardžių užkandžių bei patiekalų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kietai virti kiaušiniai – tai baltymų ir vitaminų A, D, B12 šaltinis, tačiau per Velykas reikėtų vengti jų pertekliaus bei kiaušinių patiekalais mėgautis saikingai.

daugiau
1 - 10 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke