24x7.lt
Vertinga rudens dovana: kuo naudingi kaštonų vaisiaiRudenį kaštonai visur pribarsto rudų, glotnių vaisių. Su jais mėgsta žaisti vaikučiai, į kišenes mielai deda ir suaugusieji – kartais net paberia darbe prie kompiuterio, kad sugertų blogą energiją. Tačiau kaštonų vaisius verta rinkti ne tik dėl to. Jie – išties vertinga rudens dovana. Kaip teigiama, kaštonų tėvynė yra Balkanai. Dabar šie galingi medžiai (nors ir alinami kenkėjų) veša daugelyje kraštų ir dosniai seikėja savo dovanas. Tai, kad kaštonai naudingi mūsų kūnui ir sielai, numanė jau senoliai. Sakoma, kitados įsimylėjėliai kaštonų dovanodavo į akį kritusioms merginoms, vildamiesi sulaukti meilaus atsako.
daugiau
Sveikiausi rudens gėrimai: papildykite savo vandens atsargasŽiemos ir rudens mėnesiais dėl stipriai atvėsusių orų gerti daug vandens tikriausiai nelabai norisi, tačiau tai daryti būtina tam, kad organizmui jo nestigtų. Vandens atsargas organizme žiemos ir rudens mėnesiais pildyti reikia tiek pat, kiek ir šiltuoju metų laiku, mat jis ne tik gerina jūsų bendrą organizmo savijautą, bet ir padeda išlaikyti odos sveikatą. Klaidingai manoma, kad tokį patį efektą gali sukurti bet kokie skysčiai: įvairūs limonadai ar kiti dirbtinai saldinti gėrimai sveikatai daro daugiau žalos nei naudos, todėl visuomet vietoj jų patartina geriau išgerti vandens.
daugiau
Norite atsikratyti papildomų kilogramų? Laikykitės dienos režimoTam, kad atsikratytumėte keleto nereikalingų kilogramų ar sumažintumėte savo antsvorį, visiškai nebūtina laikytis alinančių ir varginančių dietų. Būsite kur kas sveikesni ir turėsite daugiau energijos, jei tiesiog laikysitės dienos režimo, kuris ne tik padės numesti porą nereikalingų kilogramų, bet ir pridės žvalumo bei energijos visai dienai. Juk kiekviena valanda yra galimybė priartėti prie savo užsibrėžto svorio tikslo, tad verta ją kuo naudingiau išnaudoti. Siūlome jums išbandyti tinklalapyje womenshealthmag.com pateiktą dienos režimo planą, kuris pagerins ne tik bendrą savijautą, bet ir padės naktimis daug geriau išsimiegoti. Vadovaukitės šiais patarimais ir kiekvieną dienos valandą išnaudokite savo sveikatai.
daugiau
7 greipfruto dovanos sveikataiGreipfrutas kartais nepelnytai pamirštamas, kadangi daugumai skanesni atrodo saldesni citrusiniai vaisiai, pavyzdžiui, apelsinai ar mandarinai. Tačiau kodėl verta kartkartėmis paskanauti ir greipfrutų? Ogi todėl, jog jie ne tik išskirtinio skonio, suteikia įvairiems patiekalams gurmaniško prieskonio, bet ir yra maistingi bei naudingi mūsų sveikatai. Pasitikrinkite, ar tikrai viską žinote apie šį vaisių.
daugiau
4 svarbiausi sveikos mitybos principaiOrganizmui, kaip ir automobiliui, reikalingi tinkami „degalai“. Būtent maistas ir yra tie degalai, kurie organizmo ląsteles aprūpina energija. Jei maitinantis jums įprasta sukimšti picą ar karbonadą, nenuostabu, kad net ir pavalgę jaučiatės apsunkę ir pavargę, o ilgainiui pradedate justi kraujotakos sutrikimus, kamuoja antsvoris ir kitos problemos. Štai LSMU Medicinos akademijos kancleris prof. Vilius Grabauskas sako, kad sveika gyvensena prasideda nuo fizinės veiklos ir sveikos mitybos.
daugiau
Dieta sparti ar lėta – vėl užguls ta pati kilogramų naštaPernelyg sparčiai ištirpę kilogramai grįžta? Staigios dietos nepatartinos. Remiantis bendru supratimu, pernelyg greitai numetus svorį, vėliau šis sugrįžta. Bet pirmasis randomizuotas tai išsiaiškinti turėjęs tyrimas parodė, kad smūgines dietas praktikuojantieji turi tokią pat tikimybę susigrąžinti svorį, kaip ir metusieji lėtai. Be to, jie geriau laikėsi savo dietos, nei vykdžiusieji laipsniškesnę programą. „Labai lėtą svorio mažėjimą sukeliančios programos dažnai nevykdomos iki galo, nes žmonėms tiesiog atsibosta,“ sako su tyrimu nesusijęs Nickas Fineris iš Londono universiteto ligoninės. „Didelis svorio numetimas labai, labai motyvuoja“.
daugiau
Kopūstų sriubos dieta: per 7 dienas ištirpdysite iki 5 kgKopūstų sriubos dieta yra sukurta specialiai tam, kad per itin trumpą laikotarpį padėtų atsikratyti gana nemažai svorio. Pasaulyje ji populiarumo susilaukė dėl itin didelio veiksmingumo – vos per savaitę galima atsikratyti net iki 5 kilogramų. Šios dietos esmė – visas 7 dienas valgyti namuose paruoštą kopūstų sriubą, savo valgiaraštį kasdien papildant vis kitais, mažai kalorijų turinčiais produktais. Pati kopūstų sriuba kalorijų turi nedaug, o visuose kituose produktuose, kuriuos per savaitę rekomenduojama valgyti, yra daug organizmui būtinos ląstelienos.
daugiau
Patarimai, kaip išvengti galvos skausmo, kylančio dėl orų kaitosPastaruoju metu vis dažniau žmonės skundžiasi nemaloniu galvos skausmu, kuris prasideda tuomet, kai keičiasi oras. Pavargusios akys, apsunkusi galva, įtampa visame kūne skatina ieškoti būdų, kaip pasijusti geriau. Patarimais dalijamės ir Ji24.lt – kaip išvanoti tam nelemtam galvos skausmui šonus?

Masažas
Įrodyta, kad jeigu žmogus dažnai kenčia nuo galvos skausmų, teigiamai sveikatą veikia kelis kartus per savaitę atliekamas masažas. Jis suaktyvina kraujotaką, leidžia organizmui atsipalaiduoti, todėl sumažėja spazmai.

daugiau
3 moksliškai įrodyti būdai, kaip sutirpdyti pilvo riebalusJūsų talija vis labiau plečiasi? Pasirodo, tam tikrais tyrimų duomenimis, amerikiečių KMI nesikeičia jau keletą dešimtmečių, tačiau žmonės vis daugiau priauga svorio probleminėse vietose – pilvo srityje. O mes visi puikiai žinome, kad talija, peržengianti ribas, gresia širdies ir kraujagyslių ligomis bei daugeliu kitų sveikatos sutrikimų. Kūno masės indeksas (KMI) – tai ūgio ir svorio santykio rodiklis, kuris leidžia įvertinti, ar žmogaus svoris normalus, o gal jau antsvoris bei nutukimas. Šis indeksas apskaičiuojamas pagal formulę: KMI = Kūno masė (kg) / Ūgis (m2). Taigi pasitikrinkite, ar sveriate normaliai, o gal šiek tiek per daug:
daugiau
Pavojaus varpai: sėdimas darbas prilyginamas rūkymuiNorintys gyventi sveikiau dažnai susižavi nauja dieta ar stengiasi pakeisti savo mitybą, tačiau retas kuris susimąsto apie tai, kad fizinis aktyvumas irgi prisideda prie kokybiškesnio gyvenimo kūrimo. Naujųjų laikų epidemija vadinamas judėjimo trūkumas labiausiai kankina asmenis, dirbančius sėdimą darbą ir kasdien praleidžiančius ilgas valandas prie kompiuterio. Ne veltui gydytojai nuolatinį sėdėjimą lygina su rūkymu – toks gyvenimo būdas trumpina gyvenimą lygiai taip pat, kaip ir viena po kitos traukiamos cigaretės. Kauno klinikų Ortopedijos ir traumatologijos klinikos vadovas profesorius Romas Jonas Kalesinskas teigia, kad nuolatinis darbas sėdint gali pakenkti daugeliui žmogaus organų sistemų.
daugiau
2401 - 2410 iš 2812 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  241 242 243 244 245 246 247 248 249 250  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke