24x7.lt

Kaip sūris gali padėti išvengti svorio augimo ir apsaugoti jūsų širdį (983/0) 

Kaip sūris gali padėti išvengti svorio augimo ir apsaugoti jūsų širdįTokių naujienų tikrai laukėte: naujas tyrimas parodė, kad riebaus čederio sūrio vartojimas gali padėti apsaugoti jūsų širdį ir palaikyti sveikatą, nepaisant jame esančių sočiųjų riebalų, rašo shape.com.

Sūris yra dažnas paguodos maisto ingridientas visame pasaulyje, ir tam yra gera priežastis – jis tirpus, minkštas ir skanus, o patiekalams jis suteikia tai, ko nesuteikia niekas kitas.

Deja, fondiu nepamatysite dietologų rekomenduojamuose sveiko maisto sąrašuose, dėl to dauguma sveikų bei sportuojančių žmonių atsisako savo mėgstamo skanėsto. Bet palaukite! Sūrio mėgėjams turime gerų naujienų: pasak naujausio tyrimo, publikuoto „American Journal of Clinical Nutrition“, sūris vis dėlto nėra sveikos mitybos priešas.

Mokslininkai 12 savaičių tyrė 140 suaugusiųjų, tyrimo laiku vartojusių sūrį. Norint išsiaiškinti, kaip riebus sūris veikia žmones, šie buvo padalinti į tris grupes.

Pirmoji grupė kasdien valgė 80 g (apie 3 porcijas) įprasto, riebaus sūrio. Antroji grupė valgė tiek pat sumažinto riebumo sūrio. O trečioji grupė visai nevalgė sūrio; vietoje jo vartojo angliavandenius duonos su uogiene pavidalu. Iš pirmo žvilgsnio, galima daryti prielaidą, kad 3 porcijos sūrio per dieną yra tikra dietos ir sveikatos katastrofa, užkemšanti arterijas ir pakelianti cholesterolio kiekį. Tačiau tyrimo rezultatai buvo visiškai priešingi.

Įprasto, riebaus sūrio valgytojai nepatyrė jokių blogojo cholesterolio kiekio pokyčių. Taip pat nepadidėjo insulino, cukraus ar trigliceridų kiekis kraujyje. Kraujo spaudimas ir liemens apimtis išliko nepakitusi. Riebalų vartojimas nepaskatino svorio augimo, tačiau tai nelabai stebina, atsižvelgiant į naujausius tyrimus, rodančius, kad riebalai buvo nepagrįstai demonizuojami.

Tačiau stebina tai, jog sūrio vartojimas padidino tyrimo subjektų gerojo cholesterolio lygį. Kaip ir ankstesni tyrimai parodę, jog nenugriebtas pienas yra sveikesnis už liesą pieną, šis tyrimas parodė, kad riebus sūris ne tik nekenkia širdžiai, bet apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei metabolinių ligų – dviejų pagrindinių moterų mirties priežasčių JAV (pasak Ligų kontrolės ir prevencijos centrų). Duonos ir uogienės valgytojai tokio poveikio nepatyrė.

Tačiau nederėtų pamiršti, kad sūryje yra daug kalorijų, todėl vartoti jį reikia saikingai, tačiau galite drąsiai ir be jokios sąžinės graužaties suvalgyti kelis gabalėlius savo mėgstamo sūrio ar šiek tiek užsitarkuoti jo ant salotų; kramsnokite jį su pilno grūdo kviečių krekeriais bei kalakutienos gabalėliu ir palaikykite tinkamą baltymų, riebalų ir angliavandenių balansą.

Be to, galite oficialiai visam laikui atsisveikinti su tais šlykščiais, plastiką primenančiais sūriais. Mėgaukitės tikrais produktais!

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke