24x7.lt

Tibeto medicinos vaistai – alternatyva tradiciniam aterosklerozės gydymui (11767/0) 

PADMAHerbertas Švablas, mokslo daktaras, bendrovės PADMA Šveicarijoje valdybos pirmininkas, tyrimų, kuriais siekiama suprasti Tibeto mediciną, autorius ir bendraautorius.

Herbertas Švablas 2008 m. balandžio mėnesį lankėsi Lietuvoje, konferencijoje „Tradicinių fitoterapijos metodų integracija į šiuolaikinę mediciną” skaitė pranešimą apie Tibeto mediciną.

Kaip pradėjote dirbti su Tibeto medicina?
Pradėjau domėtis šia sritimi, kai studijavau fiziką Vienos universitete. Kai susipažinau su daugybės tradicinių vaistų veikimo mechanizmais, iš karto susižavėjau tibetiškais vaistais. Jų sudėtis yra labai paprasta (tik natūralios vaistažolės ir mineralai), o kartu ir itin sudėtinga (dėl jų daugiakomponentiškumo).
Pats pradėjau vartoti pagal tibetišką receptūrą Šveicarijoje gaminamą vaistą Padma Circosan ir pajutau šio vaisto imunitetą stiprinantį poveikį. Tai galutinai mane įtikino.

Kodėl moderniosios medicinos dėmesį vėl patraukė egzotiški Tibeto gydymo būdai?
Viena priežasčių neabejotinai yra pranešimai apie sėkmingus pagijimo atvejus ir skirtingų šalių atlikti klinikiniai tyrimai.
Augaliniai mišiniai, sudaryti iš daugelio komponentų, tradiciškai lavintam mokslininkui atrodo labai sudėtingi. Taigi kartais jie apstulbsta, atradę jų veiksmingumą.
Daugiakomponentis metodas paprastai neįeina į farmakologų ar gydytojų mokymo programas. Tik pastaruoju metu pasirodė daugybinio poveikio vaistai, turintys perspektyvą net moderniojoje medicinoje, gydant daugelio priežasčių sukeltas ligas.

Kokie yra Tibeto medicinos veiksmingumo ir patikimumo įrodymai?
Tibeto medicinos mokslinius tyrimus atliko Europos ir Amerikos mokslinių tyrimų organizacijos.
PADMA CircosanPirmoji tyrimo stadija (in vitro) – laboratorinėmis sąlygomis atlikti bandymai su ląsteliniais modeliais ir ištirti aktyvūs mechanizmai – leido įrodyti Padma Circosan uždegimą slopinantį poveikį. Klinikinių tyrimų metu buvo įrodytas Padma Circosan antiaterosklerozinis veikimas. Ir pagaliau, atlikus visų tyrimų analizę, buvo galima įsitikinti, kad teigiamas preparato poveikis yra pastovus visą gydymo laikotarpį.
Padma Circosan klinikinių tyrimų rezultatai skelbiami medicinos žurnale „Aterosklerozė“ – oficialiame Europos aterosklerozės bendrijos žurnale.

Padma Circosan galima papildyti tradicinį periferinių arterijų okliuzinės ligos gydymą ir aterosklerozės profilaktikos programas.

Ar Tibeto medicina yra paplitusi po visą modernųjį pasaulį?
Šiais laikais Tibeto medicina yra gyvai praktikuojama Azijoje, Tibeto autonominiame regione, Vakarų Kinijos srityse, Mongolijoje ir kai kuriose Rusijos teritorijose (Buriatijoje, Kalmukijoje), taip pat Nepale, Mustange, Butane ir kai kuriose Indijos srityse (ypač Ladake ir Sikime).
Europoje per pastaruosius 40 metų – nuo tada, kai ji buvo pradėta taikyti Šveicarijoje – Tibeto medicina po truputį, tačiau nepaliaujamai vystosi. Šiuo metu Tibeto vaistažolių mišiniai yra vartojami Šveicarijoje, Austrijoje, Danijoje, Lenkijoje, Italijoje, Jungtinėje Karalystėje, Olandijoje, Lietuvoje ir Latvijoje, JAV ir Kanadoje.

Augalinės kilmės vaistų poveikis yra švelnus, juos reikia vartoti ilgesnį laiką, kaip pacientui žinoti, kad jie veikia ir palengvina jo problemas?
Į šį klausimą vienareikšmio atsakymo nėra. Vaistų veikimo pradžia priklauso nuo sveikatos būklės ir asmens kūno sudėjimo.
Asmenys, kurie serga ankstyvosios stadijos ateroskleroze ir nejaučia jokių neigiamų simptomų, kaip antai mėšlungio ar dilgčiojimo, pajus bendrą geresnę savijautą. Jiems bus iš esmės sureguliuotos ir pagerintos imuninės funkcijos.
Kai kurie žmonės, patiriantys būdingus aterosklerozės simptomus, jau po dviejų savaičių produkto vartojimo pastebi būklės pagerėjimą. Sunkiais ligos atvejais geriau pasijaučiama po vieno ar dviejų mėnesių. Daugeliu atvejų akivaizdus būklės pagerėjimas turėtų būti jaučiamas vėliausiai po trijų mėnesių.

Kaip pacientai vertina šį alternatyvų gydymo būdą?
Vaistas Padma Circosan yra labai populiarus Šveicarijoje, gauname daug teigiamų atsiliepimų. Iš savo patirties galime teigti, kad yra daugybė pacientų, kurie norėtų vartoti tradiciniams vaistams alternatyvius preparatus, jeigu turėtų galimybę įsigyti saugių produktų.
Padma Circosan Šveicarijos rinkoje yra jau per 30 metų. Alternatyvi medicina, o ypač Tibeto medicina, yra puikus pasirinkimas, norint ilgam užkirsti kelią ligai, ypač jei tai lėtinė liga.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.
Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke