24x7.lt

Netikėti žarnyno valymo būdai (3489/0) 

Netikėti žarnyno valymo būdaiNorite jaustis geriau? Tai visai nesunku – skirkite savo mitybai daugiau dėmesio. Juk galiausiai tai, kaip atrodome, priklauso nuo to, ką dedame į burną. Išmėginkite šiuos paprastus būdus, kurie padeda valyti ir žarnyną, ir organizmą.

► Kefyras ir grikių miltai 

Kefyre išmaišykite kelis šaukštus grikių miltų ir išgerkite ryte prieš pusryčius. Toks gėrimas sumažina cukraus kiekį kraujyje, valo žarnyną nuo nuodingų medžiagų, greitina medžiagų apykaitą, normalizuoja kasos darbą.

► Avižų kisielius

Šis kisielius nepakeičiamas valant žarnyną, besiskundžiantiems virškinimo problemomis, užkietėjusiais viduriais. Pasigaminti paprasta: avižas reikia užpilti vandeniu, įmesti gabalėlį juodos ruginės duonos, po paros perkošti ir užvirinti. Kai kurie gardina cukrumi ar druska. Šis gėrimas gydo virškinamojo trakto ligas, padeda atsikratyti papildomų kilogramų, teigiamai veikia inkstus.

► Ryžių kisielius

Ryžiai gerai virškinami, be to, nesunkiai paruošiami, puikiai valo organizmą, sąnarius, kraujagysles, žarnyną ir kitus organus nuo nuodingų medžiagų, ypač nuo sunkiųjų metalų ir šlakų. Kaip gaminti? Pusę stiklinės ryžių kruopų perrinkite, nuplaukie ir, užpylusios šaltu vandeniu, palikite nakčiai. Paskui supilkite kruopas į 2–2,5 l į šalto vandens ir 1,5–2 val. virkite, kol ryžiai pradės irti, taps vientisi. Tuo pačiu metu nepamirškite maišyti, kad neprisviltų, ir neuždenkite dangčiu, kad išgaruotų nereikalingas vanduo. Praėjus nurodytam laikui, sutrinkite viską trintuvu, galite pagardinti prieskoniais, įpilti vandens iki norimos konsistencijos ir dar kartą užvirinti.

► Burokėliai

Burokėliai – puiki daržovė, turinti daug naudingų vitaminų ir mineralinių medžiagų. Galite gerti jų sultis, valgyti vienus, arba, kaip tikina kai kurie specialistai, tinka ir burokėlių išspaudos. Burokėliuose gausu pektino, jie sugeria visas nuodingas medžiagas ir pašalina jas iš organizmo. Galite skanauti štai tokių salotų: sutarkuokite burokėlį stambia tarka, pagardinkite žiupsneliu druskos, skiltele trinto česnako, smulkintomis kanapių sėklomis arba linų sėmenimis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke