24x7.lt

Liga ar sveikata? Rinkimės patys! (1177/0) 

Liga ar sveikata? Rinkimės patys!Sveikata – brangiausias turtas. Tai esame patyrę visi. Šio turto vertę įmanoma įkainoti tik tuomet, kai jo netenkame.

Kelioms dienoms netikėtai užgriuvęs galvos skausmas ar pakilusi kūno temperatūra priverčia suvokti, kokį nuostabiai laimingą gyvenimą gyvenome iki tol...

Sakoma, kad iš nelaimingo žmogaus atimk viską, o po kurio laiko atiduok jam nors pusę. Atgavęs dalį turėtų savo brangenybių, jis vėl pasijus pačiu dėkingiausiu ir laimingiausiu žmogumi žemėje. Ar verta laukti, kol mūsų sveikata išslys mums iš rankų? Na, bet jei jau taip nutinka, tenka pradėti mąstyti, kaip susigrąžinti ją.

Pirmasis žingsnis – pasirinkti, ar pasitikėsime klasikine, ar alternatyviąja medicina. Į pastarąją įeina labai daug, kartais net mistiškai skambančių pavadinimų: homeopatija, gydymas vaistažolėmis, akupunktūra, refleksoterapija, gydymas rankomis, reiki terapija, masažas, joga, kineziterapija, aromaterapija, ajurveda ir dar daugybė kitokių būdų.

Rugsėjo 28 d. Vilniuje vyksiančioje pasaulinio garso mokslininkų ir praktikų Annos Wigmore žalio maisto konferencijoje „Gydanti mityba“ specialistai papasakos, kad sirgti iš tiesų neprivaloma. Tai yra mūsų pačių pasirinkimas.

Laukiamiausias svečias bus T. Colinas Campbellas. Šis žmogus – Amerikos biochemikas, besispecializuojantis maisto poveikio sveikatai srityje. Jis yra maistinės biochemijos Kornelio universiteto Jacobo Gouldo Schurmano vardo nusipelnęs atsargos profesorius ir daugiau nei 300 tiriamųjų straipsnių autorius. T. Campbellas yra pramoniniu būdu neapdorotos augalinės kilmės pagrindu sukurtos mažo riebalų kiekio mitybos ir dviejų šia tema parašytų knygų – „Natūralus būdas išvengti ligų“ (The China Study), tapusios perkamiausia knyga apie mitybą, ir Whole – autorius. Taip pat buvo vienas iš vadovaujančiųjų mokslininkų XX a. 8–9-ajame dešimtmečiuose vykusiame bendrame Kinijos-Oksfordo-Kornelio tyrime apie mitybą ir ligas, kuriuo siekta ištirti ryšį tarp maisto ir vėžio, širdies ir medžiagų apykaitos ligų. Šis tyrimas The New York Times buvo pavadintas „didžiuoju epidemiologijos prizu“.

Papasakoti apie ilgametę tarptautinę savo patirtį atvažiuoja gerai pasaulyje žinoma sveiko gyvenimo ekspertė Cherie Soria. Jau daugiau nei 15 metų ji moko įvairių restoranų virėjus, privačius asmenis kurti gurmanišką žalią maistą. Vegetariško kulinarijos meno moko daugiau nei 35 metus. Chere yra ir kelių knygų, įskaitant klasikinę „Angelų maistas: sveiki receptai dangiškiems kūnams“ (Angel Foods: Healthy Recipes for Heavenly Bodies), bei netrukus knygynuose pasirodysiančios „Žalio maisto mitybos revoliucija: švęskite, lieknėkite, gaukite energijos, jauskitės jaunesni!“ autorė. Cherie visame pasaulyje dažnai vadinama gurmaniškos žalios veganų virtuvės „mama“.

Atvažiuoja į Vilnių ir nuostabioji Marva V. Oganyan. Auksinių natūralios medicinos taisyklių kūrėja ir aiškintoja. Ji atskleis, kaip dėl gamtos dėsnių pažeidimo sutrinka žmogaus sveikata ir kaip vėl ji gali būti atkurta. Šie gamtos dėsniai  nenumato vartoti vaistų. Tik natūralus gydymas padeda išsaugoti sveikatą. Taip pat Marva kalbės apie vaikus, kaip lengva juos išgydyti (be vaistų!) vidiniu valymu ir teisingu maitinimu nuo pat kūdikystės ar netgi nuo pat gyvenimo motinos įsčiose.

Konferencijos diskusijos ir informacija pritaikyta šiuolaikiniam, mąstančiam žmogui, tiksliau – tokiam, kuris nori gyventi harmonijoje su savo kūnu. Naudingos informacijos ras tiek užimtas verslo žmogus, tiek namuose auginanti vaikus mama ar norintis laimingai gyventi senolis. Pasinaudokite šia unikalia galimybe per vieną renginį susitikti su visa sveiko gyvenimo pasauline žinovų komanda.

Sveiki žmonės kuria sveikus santykius, šeimas, aplinką, sveiką visuomenę ir ateitį. Kurkime tai kartu!

Straipsnio autorė Jurga Adomo – šių metų Lietuvos bestseleriu tapusios knygos „AŠ + MB = AŠ“ autorė

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke