24x7.lt

Gydome slogą liaudiškais būdais (19775/0) 

Gydome slogą liaudiškais būdaisNe kartą girdėjome, kad sloga išgydoma per septynias dienas, o negydoma praeina per savaitę. Tačiau šis posakis, deja, ne visada pasitvirtina. Kai kada negydoma sloga komplikuojasi į sinusitą ar „persikrausto“ į ausis. Taigi „nekaltoji“ sloga ne tokia jau ir nekalta... Pasidomėkime liaudiškomis priemonėmis, padedančiomis įveikti šį negalavimą.

► Alavijas. Teigiama, kad šis puikus augalas nuo slogos padeda išsivaduoti itin greitai. Kaip? Paimkite alavijo lapą, išspauskite iš jo kuo daugiau sulčių. Lašinkite kasdien į nosį po 3–4 lašus triskart per dieną ir gerai įmasažuokite.

► Į stiklinę virinto šilto vandens įberkite šaukštelį druskos, įlašinkite po 3–4 lašus eterinio eukaliptų aliejaus ir medetkų tinktūros. Gerai sumaišykite ir gautu tirpalu gerai praplaukite nosį 3–4 kartus per dieną.

► Teigiama, kad vos per vieną dieną atsikratyti slogos padės... burokėlių sultys. Esą užtenka kelis lašus įlašinti į kiekvieną nosies landą ir laukti rezultatų.

► Česnakas jau nuo seniausių laikų pasitelkiamas gydant įvairias peršalimo ligas. Jis ir trinamas, ir uostomas, ir spaudžiamos sultys... Tumpai tariant, česnakas – natūralus gamtos antibiotikas. Nuo slogos pagelbės štai toks receptas: kelios skiltelės česnako, 1 arbat. š. alyvuogių aliejaus, 50–100 ml vandens. Susmulkinkite česnaką iki košelės ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikti pastovėti valandėlei, o vėliau perkoškite ir gautą nuovirą sumaišykite su aliejumi. Lašinkite „vaistą“ po kelis lašus į kiekvieną nosies landą triskart per dieną. Beje, šis receptas puikiai tinka ir peršalimo ligų profilaktikai.

► Pagelbės ir gydomasis kokteilis. Reikės 100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių, 4–5 valg. š. svogūnų sulčių, kelių skiltelių česnako, 1 valg. š. medaus (geriausiai tiktų liepų). Viską sutrinkite iki vientisos masės, įpilkite 100–150 ml šilto virinto vandens ir gerai sumaišykite. Paruoštą kokteilį išgerkite prieš miegą. Svarbu geriant daugiau nieko nevalgyti ir neužgerti vandeniu. Tiesa, atsisakyti tokio gydančio gėrimo reikėtų tuomet, jeigu turite skrandžio problemų.

► Inhaliacijos taip pat puikus būdas gydyti slogą. Galite jas visai paprastai atlikti ir namuose: tinka ramunėlių, pušų spyglių ir pumpurų nuoviras, vanduo su jūros druska. Taip pat galite įlašinti kelis lašelius eukaliptų, pipirmėčių eterinių aliejų. Supilkite paruoštą kvėpavimui nuovirą į indą ir, pridengę galvą, kvėpuokite gydomaisiais garais apie 15–20 minučių.

► Gydomasis tepalas: 30 g šaltalankių aliejaus sumaišykite su 20 g šviežių medetkų sulčių, 10 g medaus, 15 g kakavos sviesto, 5 lašais propolio aliejaus. Gautu tepalu ištepkite vatos tamponėlius ir priglauskite juos prie nosies landų. Taip įkištus laikykite apie 20 minučių.

► Gydyti slogą (taip pat ir kitas viršutinių kvėpavimo takų ligas) puikiai tinka bičių pikis. Slogai malšinti rekomenduojamas aliejinis bičių pikio tirpalas. Jį reikėtų lašinti į nosies landas.

► Mirkykite kojas. Nuo slogos puikiai padeda karštos kojų vonelės su garstyčių milteliais ir šilta arbata su citrina, medumi ir imbieru. Išbandykite!

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke