24x7.lt

Estetinis dantų plombavimas (97/0) 

Estetinis dantų plombavimasEstetinis dantų plombavimas - kas tai?

Estetinis dantų plombavimas – tai dantų atkūrimo būdas, naudojamas taisyti ir atkurti dėl ėduonies ar traumos pažeistus dantis. Šios plombos sukurtos taip, kad atrodytų natūraliai, kadangi yra pagamintos iš medžiagų, kurios atitinka natūralaus danties spalvą ir tekstūrą. Estetinis dantų plombavimas paprastai gaminamas iš kompozitinės dervos, kuri yra plastiko ir stiklo dalelių mišinys. Ši medžiaga yra labai patvari, ją galima lengvaiformuoti, kad atitiktų dantitų formą bei struktūrą. Naudojama masė jungiasi tiesiogiai prie danties, sukurdama tvirtą ir saugią plombą. Estetinis dantų plombavimas yra idealus pasirinkimas norint atkurti dantis, kurie matomi besišypsant ar kalbant, kadangi atrodo itin natūraliai.


Kuomet yra metas planuoti estetinį dantų plombavimą?

Labai rekomenduojama rinktis estetinį plombavimą, kai dantis yra pažeistas dėl ėduonies, traumos ar nusidėvėjimo. Šios plombos specialiai sukurtos taip, kad susilietų su natūralia danties spalva ir atrodytų estetiškiau. Be to, estetinės plombos gali padėti apsaugoti dantį nuo bet kokių papildomų pažeidimų.


Estetinio dantų plombavimo privalumai

Pagrindinis estetinių dantų plombų privalumas - tai natūraliai atrodantis sprendimas dantų išvaizdai atkurti. Skirtingai nuo tradicinių plombų, estetinės dantų plombos yra beveik nepastebimos ir puikiai dera su kitais dantimis. Tai leidžia pacientui išsaugoti natūralią šypseną nesirūpinant dėl nepatrauklios metalinių plombų išvaizdos.

Estetinės dantų plombos ne tik natūraliai atkuria dantų išvaizdą, bet ir yra labai patvarios bei ilgaamžės. Kompozitinė derva yra tvirta medžiaga, sukurta taip, kad atlaikytų įprastą nusidėvėjimą. Tai reiškia, kad plombos gali tarnauti daugelį metų be poreikio jas keisti.

Galiausiai estetinės dantų plombos yra ekonomiškas sprendimas dantų išvaizdai atkurti. Tai taupus sprendimas siekiant pagerinti dantų estetiką bei bendrą šypsenos išvaizdą. Be to, estetinis dantų plombavimas gali padėti sumažinti brangesnių odontologinių procedūrų, tokių kaip vainikėliai ar laminatės poreikį, kuris gali būti ženkliai brangesnis. 


Estetinio dantų plombavimo eiga

Šio atkūrimo proceso metu pašalinama sugedusi ar pažeista danties dalis ir ji pakeičiama plombine medžiaga, pritaikyta prie esamų paciento dantų. Naudojama medžiaga gali skirtis priklausomai nuo pažeidimo sunkumo ir vietos, tačiau paprastai tai yra kompozitinė dervos medžiaga, sukurta taip, kad atitiktų paciento dantų spalvą. Tada ši medžiaga suformuojama ir sukietinama, kad dantis vėl įgytų pirminę formą ir funkciją. Visas procesas paprastai užbaigiamas per vieną apsilankymą ir gali padėti pagerinti bendrą paciento šypsenos estetiką.


Estetinio dantų plombavimo priežiūra

Norint užtikrinti gerą estetinių plombų būklę, būtina tinkamai jomis rūpintis. Po gydymo odontologas pateikia konkrečius nurodymus, kaip prižiūrėti plombas. Paprastai patariama vengti valgyti kietą ar lipnų maistą, kadangi jis gali pažeisti plombą. Be to, rekomenduojama reguliariai valyti dantis šepetėliu ir dantų siūlu, kad pašalintumėte apnašas ir bakterijas. Taip pat svarbu pastoviai lankytis pas savo odontologą, tam kad būtų užtikrinta gerą plombų būklė. Jei jaučiamas bet koks skausmas ar diskomfortas, reikia nedelsdami kreipkitis į odontologą. Laikantis šių paprastų veiksmų, galima užtikrinti, kad estetinės plombos išlikts geriausios būklės.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke