24x7.lt

Kaip apsaugoti akis išmaniųjų telefonų amžiuje? (97/0) 

Kaip apsaugoti akis išmaniųjų telefonų amžiuje?Kiek laiko per dieną praleidžiate su savo išmaniuoju telefonu rankose? Greičiausiai, daugelis atsakys, kad ne tiek ir mažai. Telefonai šiandien pasigvelbia labai daug mūsų laiko, tad natūralu, jog kyla įvairių diskusijų dėl jų įtakos sveikatai, ypač regėjimui. Juk akys žiūrėdamos į ekraną nuolat patiria didesnę ar mažesnę įtampą, todėl labai svarbu pasirūpinti jų apsauga ir imtis priemonių, padėsiančių apsaugoti akis.


Atstumas

Regis, toks paprastas dalykas, kurio įgyvendinimas nereikalaus jokių pastangų, tačiau tai gali būti net labai efektyvu. Nelaikykite telefono labai arti veido – optimalus atstumas būtų ne mažiau kaip 16 centimetrų. Pasirinkę gera raiška, vaizdo kokybe išsiskiriantį telefoną tikrai nejausite diskomforto laikydami jį toliau nuo akių. Tokį rinkdamiesi atkreipkite dėmesį ne tik į žinomiausius gamintojus, bet ir siūlančius pigesnius produktus – tai gali būti Cat, https://www.bite.lt/realme-telefonai ar kiti.


Akių mankšta

Pratimai pareikalaus vos kelių minučių, bet jų nauda bus labai didelė. Platų akims skirtų pratimų spektrą rasite internete, tad pasirinkite tuos, kuriuos galite atlikti, kurie Jums patinka. Jei intensyviai naudojatės telefonu (pratimai tinka ir besinaudojantiems kompiuteriu), reguliariai pamankštinkite akis.


Mirksėkite

Neretai įsižiūrėję į ekraną pamirštame mirksėti ir, teigiama, mirksime net triskart mažiau. Todėl vis priminkite sau, kad turite mirksėti, mat šio proceso metu akys apsaugomos nuo išsausėjimo ir diskomforto.


Ekrano ryškumas

Dažnas mėgsta nustatyti maksimalų ekrano ryškumą. Tačiau atminkite, kad kuo ryškesnis ekranas, tuo didesnis poveikis akims. Nustatykite mažesnį ryškumą. Žinoma, tokį, kuris bus komfortiškas.


Mėlynos šviesos išjungimas

Jei telefone yra galimybė blokuoti mėlyną šviesą, tą ir padarykite. Ši šviesa intensyvi ir skatina akių įtampą. Ypač mėlyna šviesa nerekomenduojama prieš miegą.

Informacija iš:

 

Iliustracija: pixabay.com/users/dariuszsankowski-1441456/







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke