24x7.lt

7 būtiniausios priemonės naujai iškeptai mamai (231/0) 

7 būtiniausios priemonės naujai iškeptai mamai

Visi praleidžia tiek daug laiko ruošdamiesi kūdikiui, kad lengva pamiršti, jog naujoms mamoms taip pat reikia kelių priemonių! Kūdikio gimimas yra sunkus darbas jūsų kūnui, o kol atsigausite, auginsite visiškai naują žmogų. Todėl labai svarbu skirti laiko ir įsigyti būtiniausių daiktų po gimdymo, kurie padės pasirūpinti jumis tol, kol mokotės rūpintis savo kūdikiu.

 

1. Kremas speneliams

Žindymo metu gali atsirasti įtrūkimų, žaizdelių, niežėjimo ir net šiek tiek kraujo, kol jūsų kūnas prisitaiko prie kūdikio maitinimo. Kremai speneliams gali padėti nuraminti ir išgydyti odą aplink juos. Kai kurios besilaukiančios mamos dar prieš gimstant kūdikiui naudoja spenelių kremą. Kartais nėštumo metu krūtų oda išsausėja ir gali sukelti niežulį. Kremas gali padėti atstatyti drėgmę odoje ir sustiprinti ją.

 

2. Krūtų pompa

Krūtų pompa palengvina kūdikio žindymą. Kai dėl darbo ar ligos jus ir kūdikį reikia išskirti ilgam laikui per dieną, jūsų antroji pusė, šeimos narys ar draugas gali jums padėti ir pamaitinti vaikelį. Taip pat kai kurioms mamoms žindymas yra labai skausmingas. Tokiu atveju krūtų pompa gali užtikrinti kūdikiui reikiamą pieno kiekį iki kol bus saugu vėl žindyti. Papildomai siurbiant pieną, galite sukaupti atsargų išskirtiniams atvejams. Pavyzdžiui, jeigu artėja šventės, per kurias norėsite išgerti alkoholinio gėrimo ar suvalgyti ką nors, kas netinka žindymo metu.

 

3. Maitinimo liemenėlė

7 būtiniausios priemonės naujai iškeptai mamaiMaitinimo liemenėlė - tai krūtis prilaikantis apatinis trikotažas, kurį mamos dėvi maitindamos krūtimi. Nuo įprastos liemenėlės skiriasi tuo, kad turi fiksatorių, kuris padeda lengvai ir greitai atidengti spenelį kūdikiui žindyti. Ji taip pat suteikia atramą Kuperio raiščiams, todėl vėliau galite išvengti nukarusių krūtų. Rekomenduojame pradėti dairytis maitinimo liemenėlės jau maždaug 8 nėštumo mėnesį. Liemenėlės dydis bus maždaug toks pat ir po gimdymo, kol pieno kiekis susireguliuos.

 

4. Įklotai, skirti moterims po gimdymo

Po gimdymo kurį laiką (4-6 savaites) kraujuosite, todėl neišsiversite be įklotų. Deja, tamponai nepadės, nes šešias savaites į makštį nieko negalima kišti. Specialūs įklotai, skirti moterims po gimdymo, sugers stipresnį kraujavimą nei įprasti. Šie įklotai paprastai būna storesni, ilgesni ir platesni, o nugaros pusėje - su sparneliais, kad užtikrintų saugumą. Jei kraujavimas itin gausus, tokiu atveju rekomenduojamos sauskelnės. Jas tinka dėvėti 2 ar 3 dienas po gimdymo, vėliau kraujavimas gali po truputį slūgti. Viską, ko reikia, galite rasti šioje kategorijoje.

 

5. Šildymo ir šaldymo pagalvėlės

Gimus kūdikiui, karšto ir šalto kompreso terapija naudinga kaip pagalba gijimo procesui. Šalto kompreso uždėjimas ant tarpvietės srities gali palengvinti skausmą ir sumažinti patinimą. O šilto kompreso uždėjimas - nuraminti šią sritį ir kartu sumažinti ar net pašalinti bet kokią gimdymo metu padarytą žalą. Šildymo ir šaldymo pagalvėlės tinkamos ir krūtims. Šalto kompreso uždėjimas ant krūties mažina patinimą, o šiltas gali būti dedamas prieš žindymą. Šiluma skatina pieno išsiskyrimą, todėl maitinimas būna sėkmingesnis.

 

6. Peri butelis

Vienas iš svarbiausių daiktų po gimdymo yra peri buteliukas. Peri - sutrumpintas žodis, reiškiantis tarpvietę, esančią tarp makšties ir išangės. Po gimdymo visa tarpvietė gali būti skausminga ir patinusi. Šis patogus prietaisas leidžia lengvai ir švelniai išvalyti užpakaliuką po kūdikio gimimo. Jis specialiai sukurtas taip, kad padėtų sumažinti dirginimą ir išvengti infekcijos.

 

7. Masažinis krūtų stimuliatorius

Užsikimšę pieno latakai - neretas reiškinys tarp maitinančių mamų. Masažinis krūtų stimuliatorius švelnia vibracija atlaisvina užsikimšusius latakus, sumažina diskomfortą ir vėl leidžia pienui tekėti. Jis taip pat malšina juntamą skausmą ir aktyvina kraujotaką. Jei masažuojate pakankamai ilgai (15-20 minučių), išsiskiria daugybė hormonų, tokių kaip oksitocinas ir prolaktinas. Jie suteikia ramų ir atpalaiduojantį jausmą.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke