24x7.lt

5 patarimai norintiems žiemą pasitikti be peršalimo (110/0) 

5 patarimai norintiems žiemą pasitikti be peršalimoŠaltasis sezonas neretai tampa iššūkiu mūsų sveikatai, nes jam prasidėjus dažnai susiduriame su peršalimu ir virusinėmis ligomis. Tam, kad kiek įmanoma labiau išvengtume šių nemalonių ligų, turime pasiruošti iš anksto. Jei norite pasitikti žiemą be peršalimo ligų, rekomenduojame pasinaudoti šiais penkiais patarimais.


Valgykite visavertį maistą

Nors vasarą ir suvalgome daugiau daržovių ir vaisių, tačiau jų reikėtų nepamiršti ir šaltuoju metų periodu. Pilnavertė ir subalansuota mityba yra labai svarbi, norint palaikyti imuninę sistemą. Į mitybą įtraukite visas reikalingas maistines medžiagas ir valgykite kuo daugiau daržovių.


Vartokite vitaminus ir mineralus

Vien su maistu palaikyti stiprią imuninę sistemą šaltuoju metų laiku yra itin sudėtinga. Vitaminų papildai padės dar labiau sustiprinti imunitetą ir atsparumą peršalimo ligoms. Kiekvieno organizmui naudingi papildai, kuriuose gausu stiprinančio imunitetą vitamino C. Taip pat, kad išvengtumėte peršalimo ir kvėpavimo takų infekcijų, būtinas pakankamas vitamino D kiekis organizme. Šis vitaminas natūraliai gaminasi esant saulėje, tačiau šaltuoju metų laiku jos būna labai mažai.

 

Pasirūpinkite fizine ir emocine sveikata

Atšalus orams daugelis žmonių tampa pasyvesni, mažiau juda, daugiau laiko praleidžia namuose. Suprantama, kad esant tamsesniam laikui tampame niūresni. Tačiau jei norite išvengti peršalimo ligų, reikėtų daugiau dėmesio skirti fiziniam aktyvumui. Kaip sakoma, nėra blogo oro, yra tik bloga apranga.

Praleiskite kuo daugiau laiko gryname ore, užsiimkite aktyvia veikla, sportuokite. Fizinis aktyvumas tiesiogiai stiprina žmogaus imunitetą ir didina atsparumą infekcinėms šaltojo sezono ligoms. 

Taip pat būtina pasirūpinti ir emocine savijauta. Neleiskite niūriam laikui nulemti jūsų nuotaikos ir laisvu laiku pailsėkite, paskaitykite knygą, praleiskite laiką su draugais, užsiimkite mėgstamais dalykais. Laimingas žmogus - sveikas žmogus.

 

Vėdinkite ir drėkinkite namus

Imunitetui nemažą įtaką daro ir aplinka, kurioje gyvenate. Svarbu nuolat vėdinti kambarius – esant galimybėms dažniau praverkite langus. Kuo mažesnis temperatūrų skirtumas tarp kambario ir lauko, tuo mažesnis šokas jūsų organizmui. 

Jei jūsų namuose veikia centrinis šildymas, o oras nėra drėkinamas - gadinate savo kvėpavimo takus. Patalpose turi būti pakankamai drėgmės, kad neišdžiūtų gleivinė. Tam į pagalbą galima pasitelkti specialius drėkintuvus ar šlapius rankšluosčius.


Pasirūpinkite priemonėmis, padedančiomis užkirsti kelią pirmiesiems peršalimo simptomams

Jei atsitiktų taip, kad išvengti peršalimo nepavyko, pasirūpinkite priemonėmis, padedančiomis kuo skubiau išgydyti peršalimą. Vos pajutus pirmuosius peršalimo simptomus, gerkite kuo daugiau arbatų, vaistinėlėje turėkite vaistų, kurie lengvina peršalimo simptomus, plaukite nosį jūros vandeniu.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke