24x7.lt

Mokslininkams pavyko išrasti kremą, prilygstantį lazeriui  (2413/0) 

Mokslininkams pavyko išrasti kremą, prilygstantį lazeriuiPo daugiau nei septynerius metus trukusių mokslinių tyrimų prancūzų grožio koncerno „L‘Oreal Paris“ laboratorijose atrasta priešraukšlinė veido odos priežiūros priemonė, kurios poveikis prilygsta lazeriu atliekamų veido odos korekcijų rezultatams. Naujo produkto efektyvumą lemia trys jo sudėtyje esančios veikliosios medžiagos – proksilanas, fragmentuota hialurono rūgštis ir lipohidroksinė  rūgštis. 

Anot dermatologės  med. dr. Rūtos Gancevičienės, Europos dermatologų kongrese pristatytas produktas šiek tiek šokiravo mokslininkus. „Buvo palyginti du iš principo skirtingi dalykai: instrumentinė procedūra ir kremas. Tačiau atlikta studija patvirtino, kad proksilanas ir kiti ingredientai pristabdo raukšlelių formavimąsi, skatina kolageno sintezę, gerina odos stangrumą. Įsiskverbusios per tris sluoksnius – epidermį, dermos bei epidermio junginius ir pačią odą – veikliosios medžiagos veikia ne tik veido odos išorę, bet ir vidų“, – pasakojo R. Gancevičienė.

Atlikti klinikiniai tyrimai parodė, kad 8 savaites naudojamo veido kremo veiksmingumas nenusileidžia lazeriu atliekamos veido odos korekcijos rezultatams – abejais atvejais oda tampa lygesnė ir stangresnė, be to, sumažėja smulkių raukšlių.

Vertindami priešraukšlinių priemonių efektyvumą, dermatologai atliko tyrimą: buvo atrinktos ir į dvi grupes paskirstytos moterys nuo 45 iki 55 metų. Pirmos grupės dalyvėms dermatologas atliko lazerio procedūrą akių kampučių srityje, kai kita grupė 8 savaites ryte ir vakare naudojo veido priežiūros serijos „Revitalift Laser“ dieninį kremą, kurio sudėtyje yra 3 proc. koncentracijos proksilano. Rezultatai parodė, kad abiem atvejais odos tekstūra pagerėjo – sumažėjo smulkių raukšlių. Tolesni tyrimai taip pat patvirtino kremo efektyvumą: jau po pirmos savaitės pagerėjimą pajuto 87 proc. kremą naudojusių moterų.

„L‘Oreal Paris“ mokslinių tyrimų komunikacijos vadovė Elisabeth Bouhadana, kalbėdama apie naujos sudėties kremą, džiaugėsi, jog produktas yra mokslininkų ir dermatologų bendradarbiavimo rezultatas. „Ieškojome priemonių, padedančių atkurti biologinius odos ląstelių procesus ir taip apsaugoti odą nuo senėjimo. Pasiekėme tų pačių rezultatų, kaip ir prižiūrint ar gydant odą lazerio procedūromis – tai gerokai viršijo mūsų profesinius lūkesčius“, – teigė E. Bouhadana.

„Revitalift Laser“ odos priežiūros priemonių – dieninio kremo, paakių kremo ir serumo – sudėtyje esančios veikliosios medžiagos efektyviai koreguoja raukšleles, stangrina odą, mažina paakiuose pasirodančius paburkimus ir stimuliuoja natūralius odos atnaujinimo procesus.

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke