24x7.lt

Kaip pasirūpinti savo fizine gerove? (77/0) 

Kaip pasirūpinti savo fizine gerove?Norite visada gerai jaustis? Tokiu atveju sau reikia skirti kuo daugiau dėmesio. Ne tik kartais išvykstant į SPA, tačiau kuriant aplinką, kuri atitinka jūsų kūno poreikius. Tai dažniausiai yra namai, kadangi juose praleidžiama bene daugiausia laiko.

Žinoma, žmogaus fizinė gerovė yra neatsiejama nuo psichologinės ir viena kitai daro labai didelė įtaką. Reikia apgalvoti labai skirtingus gerovės principus, kurie padės Jums puoselėti tiek savo kūną, tiek sielą. Ir šis straipsnis – kaip tik Jums. Jame pateiksime kelis metodus, galimybes, kurios padės paprasčiau pasirūpinti savimi ir tuo pačiu rečiau sirgti, būti laimingesniu, gyventi patogiau.

Tobulas namų mikroklimatas

Pirmiausia labai svarbu pasirūpinti patalpa, kurioje kasdien praleidžiame daugiausiai laiko. Dažniausiai tai yra namai. Ir kalbame ne tik apie šilumos išgavimo įrenginius, kurie lietuviams yra visiškai įprasti, tačiau taip pat ir apie oro kondicionierius, kurie pasirenkami vis dažniau. Reikia suprasti, kad tobulas mikroklimatas apima tiek vėsinimo, tiek šildymo sistemas, kurios padės visus metus namuose jaustis gerai.

Jeigu Jus domina geros kokybės vėsinimo sistemos – apsilankykite pas specialistus, kurie suteikia nemokamus patarimus jas renkantis (galbūt domina pastatomi kondicionieriai (mobilūs) ar kt.). Pas mus Jūsų laukia ne tik plati sistemų pasiūla, tačiau taip pat ir nemokami patarimai renkantis įrangą, kuri padės sukurti geresnį gyvenimą.

Grynas oras namuose

Greta Jūsų organizmo poreikius tenkinančio mikroklimato, taip pat siūlome nepamiršti, kad namuose reikalingas grynas oras. Jo išgavimui taip pat tinka minėti oro kondicionieriai, kurių daugelis šiuo metu turi oro valymo funkciją. Jie pašalina negyvąsias ląsteles bei įvairius mikroorganizmus, kurie gali net sukelti žmogui alergijas.

Brangesnis pasirinkimas – rekuperatoriai. Tačiau ir jie vis dažniau komponuojami namuose, kadangi reikšmingai keičia žmogaus gyvenimo kokybę. Taip pat rinkoje siūlomi beortakiniai (mini) rekuperatoriai, kurie greitai montuojami.

Daugiau judėjimo

Greta tobulai Jūsų organizmo poreikius tenkinančios patalpos kūrimo – taip pat reikia pasirūpinti ir savo kūnu, kuriam kasdien reikia skirti iškrovos. Fizinis aktyvumas – tai nebūtinai sportas. Tai paprasčiausias pasivaikščiojimas gryname ore, kuris daro stebuklus. Tai namų tvarkymas, langų valymas, mašinos plovimas... Visa tai – veikla Jūsų kūnui ir sielai, kadangi ne veltui sakoma, kad bet koks judėjimas – sveikatos garantija.

Daugiau dėmesio maistui

Svarbu ne tik rinktis aukštos kokybės maisto gaminius, tačiau taip pat ir normuoti jų kiekius. Dažniausiai labiau pavargę jaučiasi tie, kurie valgo didesniais kiekiais nei reikia jų organizmui. Natūralu, kad dėl to atsiranda apsunkimo jausmas. Jeigu Jūsų skrandis yra išsitampęs – reikės laiko, kol vėl priprasite prie mažų porcijų. Tačiau tikrai verta, kadangi dėl to ženkliai gerėja žmogaus savijauta.

Daugiau dėmesio sau

Galiausiai, kaip jau minėjome, fizinis žmogaus kūnas yra neatsiejamas nuo sielos pasitenkinimo, tad reikia rūpintis tiek vienu, tiek kitu, kad Jūsų savijauta būtų gera. O psichologiniam pasitenkinimui dažniausiai užtenka vos dešimties minučių per parą sau. Tik jums. O kokiu ritualu bus užsiimama – renkasi kiekvienas.

Tai gali būti kavos gėrimas, galbūt – namų SPA, tai gali būti meditacija, joga... Vos dešimt minučių per dieną ir dažnai žmogus pradeda jaustis kur kas geriau. Išbandykite. Esame tikri, kad tai gali pakeisti jūsų gyvenimą į gerąją pusę.

Kiekvienas žmogus yra atsakingas už save, savo mintis, savo darbus ir kasdienius ritualus, galiausiai, aplinką, kurioje gyvena. O ar Jūs esate laimingas ir manote, kad Jūsų aplinka yra tokia, kokios reikia Jūsų kūnui?

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke