24x7.lt

Paruošta informacinė medžiaga visuomenei „Fizinis aktyvumas pandemijos metu“ (136/0) 

Paruošta informacinė medžiaga visuomenei „Fizinis aktyvumas pandemijos metu“Be jokios abejonės, pandemijos metu visame pasaulyje tragiškai sumažėjo fizinis aktyvumas tiek asmeniniame, tiek ir populiacijų lygiu (tą jau patvirtina moksliniai tyrimai). Atsižvelgdami į globalią sveikatos krizę ir prastėjančią gyventojų sveikatą, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro (SMLPC) specialistai paruošė informacinę medžiagą visuomenei „Fizinis aktyvumas pandemijos metu“, kurią kviečiame skaityti (ir svarbiausia, praktiškai įgyvendinti) SMLPC interneto svetainės „Atmintinės, lankstinukai, plakatai − Fizinis aktyvumas“ skiltyje.

Kiekvieną vakarą mes naršome po interneto portalus, klausome žinių ar skaitome įvairias nuomones, ieškodami ženklų, kad pandemija jau atsitraukia. Deja, naujų koronaviruso (SARS-CoV-2) sukeltos ligos atvejų nemažėja, o kai kuriose šalyse toliau daugėja. Daug žmonių gydoma ligoninėse, o kritinės būklės pacientai intensyviai gydomi reanimacijoje. Didelis mokslo pažangos ir ypač aukštų technologijų sukurtas gėris, teikiantis vilties – vakcina. Visas pasaulis taiko įvairiausias priemones visuomenei nuo viruso apsaugoti: masiškai testuoja gyventojus, įveda visišką ar dalinį karantiną arba komendanto valandą, visur dėvimos asmeninės apsaugos priemonės, nuolatos laikomasi socialinės distancijos, labai reikšmingai pakito darbo ir ugdymo procesai ir visa socialinė elgsena ir t. t.

Pandemijos pasekmės išties niūrios ir globalios: patiriami milžiniški ekonominiai nuostoliai, blogėja gyventojų emocinė būklė ir psichinė sveikata, perkrauta sveikatos apsaugos sistema, pervargę, „perdegę“ medicinos darbuotojai ir išryškėjęs nuolatinis jų trūkumas, didėja sergamumas ir mirtingumas nuo kitų sunkių ir lėtinių ligų ir t. t.

Pasak SMLPC Mitybos ir fizinio aktyvumo skyriaus visuomenės sveikatos specialisto fizinio aktyvumo nauda seniai įrodyta mokslo ir ji niekur nedingo. Tik reikia kūrybiškumo, noro ir aukštos motyvacijos, kad tobulai prisitaikytume prie pasikeitusios realybės. Taigi ką daryti tiems, kurie nori toliau sportuoti ir mankštintis pandemijos metu? Informacinėje medžiagoje siūlome kelis galimus variantus fizinės veiklos namuose ir  lauke su praktiniais patarimais. 

SMLPC informacija

Informacija iš:

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke