24x7.lt

Parengtos rekomendacijos padės išvengti kaulų ir raumenų sistemos sutrikimų (164/0) 

Parengtos rekomendacijos padės išvengti kaulų ir raumenų sistemos sutrikimųHigienos instituto Profesinės sveikatos centro specialistai parengė metodines rekomendacijas apie rizikos vertinimo ir valdymo priemones, susijusias su kaulų ir raumenų sistemos sutrikimų prevencija. Tikimasi, kad šios rekomendacijos padės darbdaviams kurti ir palaikyti tvarią darbo aplinką.

Šiose rekomendacijose pateikiama informacija apie kaulų ir raumenų sistemos sutrikimus, paaiškinama ergonomikos sąvoka, supažindinama su veiksniais, pagreitinančiais kaulų ir raumenų sistemos sutrikimų išsivystymą. Taip pat jose aprašomas rizikos vertinimo procesas – rizikos identifikavimas, asmenų, kuriems kyla rizika, nustatymas, rizikos ir jos veiksnių pagal svarbą įvertinimas, rizikos prevencijos priemonių taikymas, jų stebėsena bei peržiūra.

Leidinyje pateikiami ir ergonominių rizikos veiksnių pavyzdžiai darbo vietose, informacija apie pagrindinius teisinius dokumentus, susijusius su kaulų ir raumenų sistemos sutrikimų prevencija. 

Metodinės rekomendacijos skirtos darbdaviams, jų įgaliotiems asmenims, atsakingiems už darbuotojų saugą ir sveikatą įmonėse, t. y. profesinės sveikatos bei darbuotojų saugos ir sveikatos specialistams. Rekomendacijos vertingos visiems darbuotojams: vyrams ir moterims, jauniems ir vyresnio amžiaus, migrantams, ne visą dieną, pamainomis ar nuotoliniu būdu dirbantiems specialistams ir kitiems.

Su rekomendacijomis galite susipažinti čia.

Higienos instituto informacija

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke