24x7.lt

Celiulitas – kas tai ir kaip su juo kovoti? (410/0) 

Celiulitas – kas tai ir kaip su juo kovoti?Didžioji dalis moterų yra susidūrusios su šia problema: nelygia, duobėta, guzais ir gumbeliais nusėta oda. Teigiama, jog celiulitas anksčiau ar vėliau ima varginti per 98 % moterų. Ši problema ne tik nedžiugina, bet ir mažina pasitikėjimą savimi bei savo kūnu.

Celiulitas neretai nepelnytai siejamas tik su antsvoriu, tačiau tai nėra gryna tiesa: ši problema gali varginti net ir labai lieknas moteris. Teigiama, jog tai, kiek celiulito jums pasireiškia ir kiek pastebimas jis yra, priklauso nuo daugelio faktorių: genetikos, amžiaus, kūno riebalų kiekio, odos storio ir elastingumo. Manoma, jog jo atsiradimui įtaką daro ir hormonas estrogenas, nejudrus gyvenimo būdas, patiriamas stresas bei organizmą alinančios dietos. Celiulitas gali atsirasti dar ir dėl riebalų ląstelių, esančių po oda, kurios ilgainiui ištempia jungiamuosius audinius ir pakeičia jų struktūrą. Tose vietose suprastėjus kraujotakai, kaupiasi skysčiai, kurie ir sukelia gumbelius, formuojasi duobėta, grublėta oda, kartais dar vadinama „apelsino žievelės oda“.  Celiulitas dažniausiai apima šlaunų ir sėdmenų sritį, tačiau gali paliesti ir pilvo, krūtinės ar net žastų zonas. Lengvą jo stadiją galima pastebėti tiesiog suspaudus ar patempus odą, kuomet joje išryškėja nelygumai. Deja, tačiau nesiimant jokių priemonių celiulitas vystosi toliau, kol ilgainiui tampa matomas visą laiką ir ramybės būsenoje: tose odos vietose atsiranda guzeliai, nelygumai ir duobelės.

Celiulito gydymas

Pastebėjus pirmuosius celiulito požymius svarbu laiku imtis atitinkamų priemonių. Nors šiandien yra nemažai kosmetikos, žadančios celiulitą mažinantį efektą, tačiau kosmetiniai kremai paprastai padeda tik laikinai, kadangi veikia išoriškai ir nepaveikia po oda esančių riebalų ląstelių. Kadangi svarbiausia užduotis gydant celiulitą – suaktyvinti kraujotaką bei gerinti limfotaką, tai vaizdą pagerinti padės sportas, kontrastingi dušai, gausus skysčių vartojimas ir, be abejo, subalansuota mityba. Gydant šią problemą, reikėtų atsiminti, jog kiekvieno organizmas – individualus ir jei vienam padės numesti kilogramai (esant antsvorio problemai), kitam tai gali visiškai nepakeisti esamos odos būklės.

Pastaruoju metu vis dažniau kalbama apie nepakeičiamą masažų naudą gydant celiulitą – jie itin veiksmingi, nes veikia  kraujotaką ir limfotaką, pagerina audinių elastingumą ir padeda pasišalinti toksinams bei šlakams. Masažai ne tik sumažina kūno apimtis, bet ir padeda visapusiškai valytis organizmui. Viena efektyviausių tokių procedūrų – masažas inovatyviu VelaShape III aparatu, veikiančiu infraraudonaisiais spinduliais, radijo dažnio energija ir pulsuojančiu vakuumu. Veikdamas jis mažina riebalinį audinį, skatina kolageno ir elastino gamybą, gerina kraujotaką, limfos tekėjimą, tuo pačiu padėdamas pasišalinti susikaupusiems toksinams ir riebalams. Dėl veiksmingų rezultatų VelaShape III vis sparčiau populiarėja pasaulyje ir ne be reikalo: jau po pirmųjų procedūrų oda tampa lygesnė ir švelnesnė, o apimtys – mažesnės. Celiulitą padaryti beveik nematomu galite tikėtis, jei tokio tipo masažą derinsite su anksčiau išvardintomis priemonėmis, ypač jei problema dar nebuvo įsisenėjusi. Tad kovoti su celiulitu įmanoma, o daug kas šioje kovoje priklauso būtent nuo Jūsų.

 

Informacija iš:

 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke