24x7.lt

Odontologijos klinika Šiauliuose (189/0) 

Odontologijos klinika ŠiauliuoseDantys - tai toks organas, be kurio neįsivaizduojamas gyvenimas. Jų neturint, beveik neįmanoma valgyti. Taip pat estetinis žmogaus vaizdas sugadintas, jei trūksta bent vieno arba kelių dantų.

Dantų priežiūra

Kiekvieną dieną ryte bei prieš miegą privalu išsivalyti dantis. Kitaip ant jų paviršių kaupiasi rūgštys, kurios silpnina emalį. Danties paviršiuje likusiose apnašose greitai veisiasi bakterijos, kurios, skaidydamos angliavandenius, likusius ant danties, sukelia kariesą ir kitas dantų ligas. Norint sveikų dantų, juos reikia kruopščiai valyti.

Kaip išsirinkti dantų šepetėlį?

Pirmiausia reikia įvertinti dantenų būklę ir pagal tai rinktis šepetėlio kietumą. Odontologijos klinika Šiauliuose turi gerus specialistus, kurie apžiūros metu parinks jums tinkamą šerelių kietumą. Šepetėliai būna ypač minkšti, minkšti ir vidutinio kietumo. Dažnai žmonės galvoja, kad jei pasirinks kiečiausią variantą, tada geriausiai išvalys dantis. Deja, ne visada tai tiesa.

Vidutinio kietumo šepetėliai skirti tiems, kieno burnoje yra implantai ar protezai. Taip pat, kai protezai išimami ir tik tada valomi. Kietesni šereliai geriau nutrina prilipusias apnašas. Įprastiems dantis tokie šepetėliai nerekomenduojami, nes žaloja dantenas, skatina jų kraujavimą.

Minkšti šepetėliai rekomenduojami visiems, kurių nevargina jokios burnos, dantų bei dantenų problemos.

Ypač minkštus šerelius naudoti reikia tiems, kurių dantenos gausiai kraujuoja arba yra jautrios. Taip pat žmonėms po operacijų. Tinkamai naudojami ypač minkšti šepetėliai tikrai gerai nuvalo apnašas.

Dantų pastos. Kokias naudoti?

Pastos su fluoru

Odontologijos klinikoje Šiauliuose yra įvairių lankstinukų, kuriuose gausu informacijos apie skirtingas dantų pastas. Dažniausiai naudojamos pastos su fluoru. Fluoras - tai medžiaga, kuri saugo nuo ėduonies. Suaugusiojo pastoje fluoro turėtų būti 1000-1450 ppm. Reikia nepamiršti, kad vienam dantų valymui tereikia žirnio dydžio pastos kiekio. Kad ilgiau išliktų fluoro poveikis, po dantų valymo tereikia išspjauti pastos likutį, bet burnos neskalauti.

Chlorheksidinas

Chlorheksidinas yra uždegimą mažinanti medžiaga. Po dantų gydymo procedūros odontologai rekomenduoja naudoti pastą, kuri turi clorheksidino. Jis greičiau padeda užgydyti skaudančias dantenas. Deja, ši medžiaga turi šalutinį poveikį - dantų spalvos pokyčiai. Todėl chlorheksidiną naudoti galima tik tiksliai taip, kaip paskyrė Odontologijos klinikos Šiauliuose gydytojas.

Ksilitolis

Kita medžiaga, kurią naudoja dantų pastų gamyboje - ksilitolis. Jos poveikis antibakterinis/antimikrobinis. Veikimas labai paprastas - ksilitolis suardo ant dantų paviršiaus esančias bakterijų kolonijas. Taip pat jis mažina bakterijų išskiriamos pieno rūgšties (ardančios emalį) kiekį.

Pastos abrazyvumas

Reikėtų atkreipti dėmesį ir į dantų pastos abrazyvumą. Kuo jis didesnis, tuo stipriau fiziškai nuvalomos apnašos. Dantų pastos - geliai abrazyvinių dalelių neturi, todėl jas vartoti reikėtų pakaitomis su didesnio abrazyvo pastomis.

Jeigu vis dar kyla neaiškumų

Jeigu niekaip neišsirenkate, kokią dantų pastą bei šepetėlį naudoti, nuvykite į odontologijos kliniką Šiauliuose. Ten jums suteiks profesionalią konsultaciją dantų priežiūros klausimais. Kartu su gydytoju nuspręsite, kas jums tinkamiausia.

Odontologijos klinika Šiauliuose DC Lieporiai.

Aušra Skindaravičiūtė

 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke