24x7.lt

Botulinas – geriausias draugas kovojant su raukšlėmis? (317/0) 

Botulinas – geriausias draugas kovojant su raukšlėmis?Veido raukšlės ne tik išduoda mūsų amžių, bet ir gali „paversti” mus žymiai vyresniais, nei iš tiesų esame. Gera žinia ta, jog jau beveik dvidešimt metų estetinė medicina turi paprastą ir saugų sprendimą – botulino injekcijas, leidžiančias pastebimai atjaunėti vos po vienos procedūros.

Vadinamosios mimikos raukšlės atsiranda dėl veido raumenų veiklos mums reiškiant emocijas, kai kuriais atvejais – dėl įgimto polinkio. Bėgant metams šios raukšlės vis labiau užsifiksuoja mūsų veiduose ir gali pridėti ne vieną papildomą dešimtį metų. Viena populiariausių dermatologinių procedūrų pasaulyje – botulino injekcijos – padeda sumažinti  ar visiškai panaikinti mimikos raukšles.

Kaip veikia botulinas?

Botulino injekcijos naudojamos išlyginti vadinamąsias pykčio raukšles (vertikalias tarpuakio),  „žąsų kojelių” raukšles (išoriniuose akių kampučiuose) ir rūpesčio raukšles (horizontalias kaktos srityje). Nedidelis botulino kiekis specialiu, labai mažu švirkštu suleidžiamas į veido odą. Veikiant botulinui, veido raumenų susitraukinėjimai toje vietoje susilpnėja arba sustoja, ko pasekoje išsilygina dėl raumenų veiklos išryškėjusios veido odos raukšlės. Galutinio rezultato neįmanoma nepastebėti – žmogaus veidas atjaunėja dešimčia ar net dvidešimčia metų.

Pirmieji rezultatai pastebimi jau po kelių dienų po procedūros, ryškiausi – po 1-2 savaičių. Šis efektas išlieka nuo 3 iki 6 mėnesių, retesniais atvejais – iki 1 metų, priklausomai nuo individualių odos savybių, odos amžiaus. Rezultatas ilgiau bus matomas jaunesniems žmonėms ir tiems, kurie labiau rūpinasi savo oda ar derina botuliną su kitomis priemonėmis, (pavyzdžiui, hialurono užpildais, kosmetologiniais metodais). Svarbu paminėti, jog botulinas apsaugo ir nuo tolimesnio mimikos raukšlių progresavimo ateityje.

Pastaruoju metu estetinėje medicinoje botulinas efektyviai naudojamas ir turintiems padidėjusio prakaitavimo problemą. Tokiu atveju suleidžiamame botuline esantis baltymas blokuoja nervinių impulsų perdavimą prakaito liaukoms ir jos nustoja išskirti prakaitą.

Procedūra

Botulino injekcijos – neskausminga procedūra, trunkanti vos kelias minutes, tačiau esant poreikiui, skausmui jautresniems žmonėms gali būti taikomas nuskausminimas. Veido paraudimas po procedūros paprastai praeina vos per kelias valandas, todėl galima grįžti prie įprastinio gyvenimo ritmo. Kadangi estetinėje medicinoje naudojami itin maži botulino kiekiai, kurie veikia vietiškai, komplikacijų rizika išlieka itin maža. Dažniausiai pasitaikantys šalutiniai poveikiai susiję su nekokybiškai atlikta procedūra, bei rėžimo nesilaikymu po procedūros. Todėl pravartu nepamiršti, jog tokioms procedūroms reikėtų rinktis licencijuotą ir patikimą medicinos įstaigą ir specialistą. Būtent tai rasite REVÙ CLINIC Kaune.

 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke