24x7.lt

Lietuvoje – 5 mirtys nuo koronaviruso (103/0) 

Lietuvoje – 5 mirtys nuo koronavirusoNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 5 mirtis nuo koronaviruso (COVID-19) – 4 registruotos Šiaulių apskrityje, 1 – Kauno apskrityje. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 99 gyvybes.

Mirusysis priklausė 50-59 metų amžiaus grupei, turėjo lėtinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas rugsėjo 26 d. Atliekant židinio epidemiologinę diagnostiką, nustatyta, kad asmuo užsikrėtė po kontakto su sergančiu artimuoju namų aplinkoje.

Mirusysis priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas rugsėjo 22 d. Asmens užsikrėtimo aplinkybės siejamos su protrūkiu Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

Mirusysis priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, turėjo lydinčių susirgimų. Infekcija asmeniui nustatyta rugsėjo 29 d. Asmens užsikrėtimo aplinkybės siejamos su protrūkiu Respublikinėje Šiaulių ligoninėje.

Mirusysis priklausė 70-79 metų amžiaus grupei, taip pat rizikos grupei priskiriamas ir dėl turėtų gretutinių susirgimų. Koronavirusas asmeniui patvirtintas spalio 4 d. Asmens užsikrėtimo COVID-19 infekcija šaltinis ir aplinkybės nežinomos.

5-asis mirties atvejis registruotas Kauno apskrityje. Mirusysis priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių ligų. Asmeniui infekcija patvirtinta rugsėjo 23 d. Asmens užsikrėtimo aplinkybės siejamos su protrūkiu Raseinių rajone įsikūrusiuose Blinstrubiškių socialinės globos namuose.

Taip pat praėjusią parą registruotos 2 mirtys (Šiaulių ir Kauno apskrityse), kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 5366 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2700 asmenys, 2546 – pasveiko.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija

 

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke