24x7.lt

Raukšlėms įveikti adatos nebūtinos (2173/0) 

Raukšlėms įveikti adatos nebūtinosKiekviena moteris nori atrodyti jauna ir jaustis energinga kuo ilgiau. Veiklios ir puikios išvaizdos moters portretą tik dar labiau pabrėžia socialinėse medijose bei viešumoje dažnai rodomi tokių moterų pavyzdžiai. Visgi, bėgant metams dailiosios lyties atstovių odoje pradeda ryškėti pirmieji senstančios odos požymiai, o nesibaigiantys rūpesčiai, stresas savaime keičia gyvenimą į lėtesnį ritmą. Ant odos pastebimą metų bei įtampos pėdsaką dažnai bandoma paslėpti kosmetika, įvairiais kremais, deja, šie – ne visada veiksmingi. Tiesa, dabar vis dar gajus požiūris, kad efektyvus raukšlių lyginimas gali būti atliktas tik chirurginiu būdu, tačiau nevertėtų pamiršti, kad šiuolaikinės technologijos suteikia galimybes šias problemas spręsti ir kitais būdais.

Pirmieji senėjimo požymiai – kas, kaip, kada?

Apie senstančią odą ir senėjimo procesus vis dar kalbama nenoromis, lyg to vengiant, pamirštama, kad odos senėjimas yra visiškai natūralus procesas, kurio neįmanoma išvengti. Kiekvieno žmogaus organizmas yra labai individualus, todėl ir senėjimo procesai daugeliui žmonių vyksta skirtingai.

Klausimas, kodėl senstame, keliamas nuolat, ypatingai moterų, o atsakymų galima rasti įvairių. Gydytojai dermatologai teigia, kad pirmiausia odos senėjimui įtakos turi aplinkos ir genetiniai veiksniai. Tai viena iš priežasčių, kodėl žmonės sensta ne vienodai ir raukšlių lyginimas vieniems gali parūpti vos sulaukus 25-erių, o kitiems – tik 40-ies. Tačiau šiam procesui įtakos turi ir tokie veiksniai, kaip poilsis, paros ritmas, propaguojama mityba.

Bėgant metams lėtėja medžiagų apykaita, todėl organizmas lėčiau aprūpina organizmą, tuo pačiu ir mūsų odą, reikalingiausiomis maistinėmis medžiagomis ir deguonimi. Tai sumažina elastano ir kolageno kiekį odoje. Būtent šie elementai yra reikalingi norint turėti stangrią, skaisčią ir lygią odą. Tad pirmieji išryškėję senėjimo požymiai gali būti pigmentinės dėmės, mimikos raukšlelės aplink akis, lūpas. Teigiama, kad šiuos požymius galima pastebėti maždaug nuo 25-erių, tačiau dažniausiai jie išryškėja po 30-ųjų gyvenimo metų.

Gydytojai dermatologai taip pat rekomenduoja pradėti rūpintis savo oda kuo anksčiau – naudoti kaukes, kremus, nepamiršti pailsėti ir gerai išsimiegoti. Modernios technologijos šiandien taip pat yra priimtinas ir efektyvus būdas saugiai sumažinti raukšlių kiekį ir džiaugtis ilgalaikiais rezultatais. O kokie šiuolaikiniai gydymo metodai rekomenduojami profesionalų?

Invazinis gydymas

Raukšlių lyginimas šiandien yra viena iš dažniausiai atliekamų procedūrų, kuri gali pasižymėti labai skirtingais metodais. Štai invazinėms procedūroms dažnai naudojamos adatos, bet praktikoje gydytojai-dermatologai dabar taiko ir kitokias, neinvazines, šiuolaikiškas procedūras, kurių pagalba galima kiek sustabdyti ir kontroliuoti bėgančio laiko pasekmes.

Skalpeliai ir adatos pasitelkiamos plastinėje chirurgijoje. Nors tai ir veiksminga, tačiau dažniausiai turi vieną trūkumą – ilgam palieka gydymo žymes, o be to yra skausmingos, reikalauja gana daug laiko poprocedūriniam gijimo procesui. Dar vienas dalykas – chirurginis gydymas yra brangus ir daugeliui finansiškai neprieinamas.

Naujausios technologijos – lazerinės procedūros

Gydymas lazeriu yra modernioji kovos su senatve pusė. Technologijų modernėjimas analogiškai atsispindi ir taikomuose gydymo metoduose. Raukšlių lyginimas lazerio pagalba šiandien vis labiau populiarėja ir padeda išstumti požiūrį, kad su senatve veiksmingai kovoti būdų dar nėra.

Lazerinės procedūros pirmiausia yra prieinamesnės finansiškai, paprastesnės, gydymas ir gijimas neskausmingas ir daug trumpesnis – beveik iškart po atliktos procedūros galima dirbti, keliauti. Vienos iš dažniausiai taikomų odos atjauninimo lazeriu procedūrų – frakcinis atjauninimas ir fotoatjauninimas.

Frakcinis atnaujinimas lazeriu laikomas vienu iš estetinės medicinos šiuolaikinių stebuklų. Veikdamas daug mažo ploto odos paviršiuje ir giluminiuose sluoksniuose suformuotų stulpelių, lazeris nepažeidžia aplink esančių audinių ir atjaunina odą dalimis. Tokiu būdu skatinamas natūralesnis odos atsinaujinimas, greitesnis gijimas, nes organizme stimuliuojamas sveikesnės ir jaunesnės odos gamyba, stimuliuojant sveikas odos ląsteles.

Raukšlių lyginimas naudojant fototerapiją yra šiek tiek kitoks, tačiau taip pat vienas iš populiariausių. Jos metu ne tik sulyginama odos spalva, išnaikinamos pigmentinės dėmės, bet taip pat lazerio pulsų pagalba paskatinama ir kolageno bei elastano skaidulų gamyba.  Tad oda po procedūros yra stangresnė, lygesnė ir skaistesnė. Stimuliuojant naujo kolageno gamybą, skatinamas natūralus ir neskausmingas odos atsinaujinimas.

Naujausios technologijos šiandien leidžia turėti skaisčią ir jaunatvišką veido odą pamirštant adatų keliamą skausmą ir nemalonius jausmus. Savaime aišku, kad bet kokios procedūros yra nemažas žingsnis, todėl labai svarbu domėtis plačiau, kalbėtis su specialistais ir išsiaiškinti visas ypatybes. Nepamirškite, kad odos būklę pagerinti taip pat gali ir kelių žalingų įpročių atsisakymas.

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke