24x7.lt

Kaip skubiai gaivinti papilkėjusią po žiemos veido odą? (2782/0) 

Kaip skubiai gaivinti papilkėjusią po žiemos veido odą?Pavasarį norisi kuo greičiau išsivynioti iš vilnonių šalių, skraisčių ir pajusti, kaip pirmieji šilumos spinduliai, lydimi švelnaus vėjo, maloniai gaivina veidą. Išsiilgusi saulės, nuo vitaminų stokos praradusi spindesį, dažnu atveju – išsausėjusi, veido oda prašyte prašosi skubios pagalbos. Tad kaip susigrąžinti prarastą odos spindesį po žiemos, pataria specialistai.

Pasak „Perfectus clinica“ medicinos kosmetologės Irinos Mendelevič, pagrindinės problemos, kamuojančios veido odą po žiemos, yra jos išsausėjimas, jautrumas ir išsiplėtusių kapiliarų nulemtas veido raudonis.

„Žiemos sezonas su šalčiu, drėgme, žvarbiais vėjais ir temperatūrų kontrastais tarp lauko bei šildomų patalpų daugeliui moterų sukelia odos problemų“, – priežastis vardija specialistė.

„BENU vaistinės“ vaistininkė Inga Norkienė pastebi, jog po žiemos paprastai suintensyvėja ir jau turimos odos ligos, pavyzdžiui, žvynelinė (psoriazė). Vis dėlto, kad oda būtų kuo atsparesnė aplinkos poveikiui, rūpestingai ją prižiūrėti reikia ištisus metus. 

Saugoti ir atkurti lipidinį barjerą

Būtent pavasarį stipriau pajuntame vitaminų stoką, atsiradusią po ilgo šaltojo sezono. Kartu su kintančiais orais, išsekęs imunitetas jautriau reaguoja į išorės poveikį. Taip pat į pokyčius reaguoja ir oda.

„Jeigu odą saugantis natūralus apsauginis sluoksnis yra pažeistas, ji staigiai netenka drėgmės, ima perštėti, raukšlėtis ir šerpetoti. Tuomet svarbiausia atkurti odos lipidinį barjerą, kurio prasta būklė yra vienintelė išsausėjusios odos priežastis“, – atkreipia dėmesį I. Mendelevič.

Tiesa, odos išsausėjimą lemia ne tik išoriniai veiksniai, bet ir vidinė organizmo būklė ar net paveldimumas. „Atopinis dermatitas, seborėjinis dermatitas – odos ligos, galinčios sukelti šerpetojimą. Tokiu atveju ir priežiūra būna visai kitokia, todėl reikėtų individualios gydytojo dermatologo konsultacijos“, – pabrėžia specialistė. 

„Užrakinti“ drėgmę odoje

Norintiems atgaivinti papilkėjusią odą po žiemos, pirmiausia būtina atkurti odos lipidinį barjerą – intensyviai sudrėkinti ją ir pritraukti drėgmę į viršutinius odos sluoksnius.

„Rekomenduoju rinktis preparatus, kuriuose yra hialurono, šlapalo, aminorūgšties. Drėgmę išlaikyti padeda ir avokadų aliejus, skvalenas, tokoferolis, vitaminas E, taukmedžio sviestas. Papildomai verta naudoti antioksidantus – vitaminą C, polifenolius–vitaminų kompleksus“, – vardija medicinos kosmetologė.

I. Norkienė pataria jau nuo vėlyvos žiemos ar ankstyvo pavasario pradėti naudoti kremus su UV filtrais, o ruošiant odą vasarai, į maisto racioną įtraukti ir daugiau beta karotino turinčių produktų arba maisto papildų: „Beta karotinas (arba vitamino A provitaminas) veikia kaip odos antioksidantas. Jis yra naudojamas odos apsaugai, padeda jai gražiau įdegti, kartu ir saugo nuo neigiamo saulės poveikio“.

BENU vaistininkės teigimu, odos struktūrą po žiemos padeda atkurti ir vitaminai E bei A, Omega-3 riebiosios rūgštys, tad reikėtų pasirūpinti, kad organizmui jų netrūktų. Vitamino E gausu nesmulkintuose grūduose, sėklose, riešutuose, avokaduose, saulėgrąžose, lapinėse daržovėse bei kokosų ir alyvuogių aliejuose, vitamino A – morkose, kepenyse, pieno produktuose, kiaušinio tryniuose, kopūstuose, abrikosuose, pomidoruose. Riebiosios žuvys, taip pat jūros dumbliai, sojų pupelės, graikiniai riešutai, ispaninio šalavijo („chia“) sėklos – puikus Omega-3 rūgščių šaltinis.

Skirti pakankamai laiko poilsiui

Vis dėlto sveikai odai labai svarbus gyvenimo būdas. Kenčiant nuo nemigos ar nuolat einant miegoti po vidurnakčio, pervargus, patamsėjusių paakių ir papilkėjusios odos neužmaskuos net geriausi kremai.

„Norint išlaikyti ne tik odos, bet ir viso kūno sveikatą, miegoti derėtų eiti iki vidurnakčio, apie dešimtą–vienuoliktą valandą, ir miegui skirti 7–8 valandas. Todėl kad ir kokiu įtemptu režimu gyvenate, bent naktį prieš šventę skirkite daugiau laiko gerai išsimiegoti ir pailsėti“ – pataria BENU vaistininkė.

Skubi pagalba

Vistik jeigu odos spindesį reikia atgaivinti skubiai, nes laukia šventė, atostogos ar romantiškas susitikimas, pasak I. Norkienės, pradėti reikėtų nuo negyvų odos ląstelių ant veido nušveitimo.  Saugiausi odos šveitikliai yra mechaniniai – įvairūs šveičiamieji kremai ar geliai, kurių sudėtyje yra smulkesnių granulių. Ant švarios, tinkamai nuvalytos, odos tepamos kaukės ar kremai turi gerokai didesnį poveikį.

Norint užmaskuoti odos papilkėjimą ir suteikti jai švytėjimo, padeda ir kremai su šviesą atspindinčiomis dalelėmis ar vadinamieji „highlighter‘iai“ – odai natūralaus švytėjimo suteikiančios pudros, tepamos ant iškiliausių veido vietų – skruostikaulių, nosies nugarėlės.

Skubiai atgaivinti veido odą, pasak I. Mendelevič, gali padėti odos masažai kosmetikos kabinete bei aparatinės procedūros, pavyzdžiui, mezoterapija ar procedūros, kurių metu į odą suleidžiama natūraliai išgauta paties žmogaus kraujo plazma (PRP).

 

Informacija iš:

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke