24x7.lt

Vakuuminis masažas ir jo nauda žmogaus organizmui (3843/0) 

Vakuuminis masažas ir jo nauda žmogaus organizmuiVakuuminis masažas pasiūlymi įvairiausia nauda žmogaus organizmui – jis puoselėja ne tik grožį, bet ir sveikatą. Visiems puikiai žinoma, jog šio masažo dėka naikinamas celiulitas, tačiau jis taip pat naudingas sergant peršalimo ligomis, uždegimais, turint problemų su stuburu, skausmo bei patikinimo mažinimui ar traumų profilaktikai. Kaip ir visi kiti masažai, jis atpalaiduoja, turi raminamąjį poveikį, mažina stresą, kelia nuotaiką tačiau taip pat gerina medžiagų apykaitą, krojotaką, virškinimą.

Kaip jau įsitikinote – jo nauda neišmatuojama, tačiau yra keletas atvejų, kuomet vakuuminio masažo rekomenduojama vengti. Vakuuminis masažas draudžiamas:

  • Sergant epilepcija;
  • Turint odos infekcijų ar žaizdų;
  • Menstruacijų, nėštumo, maitinimo metu;
  • Onkologinių, širdies ar vidaus organų ligų pacientams.

Kaip atliekama ši masažo procedūra?

Vakuuminis masažas veikia panašiu principu kaip siurblys – jo metu specialūs antgaliai prisisiurbia odą, o susidarius vakuumui ji „ištraukiama“ specialių antgalių pagalba. Dažniausiai ši procedūra yra neskausminga bei trunka iki pusvalandžio, tačiau visa tai priklauso ir nuo kliento odos jautrumo, todėl būtina įspėti, jog kai kuriems po procedūros kartais atsiranda kraujosrūvų.

Masažo pradžioje kūnas ištepamas specialiais drėkinančiais bei maitinančiais kremais ar eteriniais aliejais, kurie skatina medžiagų apykaitą, raumenų veiklą. Tuomet procedūros metu intensyviai masažuojamos pageidaujamos probleminės sritys, dažniausiai sėdmenys, pilvas, šlaunys, o norint pagerinti sveikatą – nugaros sritis ar krūtinės ląsta.

Taip pat prieššią procedūrą rekomenduojamas masažas, skirtas pašalinti skysčius iš organizmo bei suaktyvinti kraujotaką. Jis vadinasi limfodrenažu ir atliekamas specialiais voleliais bei taurelėmis. Vakuuminio masažo pracedūrą reikia atlikti keletą kartų per savaitę, o aiškūs rezultatai jaučiami po maždaug dešimties procedūrų.

Kaip pasiruošti?

Norint atlikti vakuuminį masažą pirmiausia rekomenduojama pasitikrinti savo sveikatą ir įsitikinti, jog ši procedūra jums tinkama. Kaip jau minėjome, yra keletas ligų, kuriomis sergant procedūra turės išties neigiamą poveikį tiek sveikatai, tiek išvaizdai.

Įsitikinus, jog masažas jums neturi kenksmingų pasėkmių pirmiausia tiek prieš procedūrą, tiek po jos rekomenduojama gerti kiek įmanoma daugiau vandens tam, kad padėtumėte organizmui greičiau ir efektyviau pašalinti toksinus. Taip pat rekomenduojama atkreipti dėmesį į mitybą ir terapijų metu vengti didelio kiekio angliavandenių. Po masažo oda daug efektyviau sugeria įvairiausius kremus ar aliejus, tačiau ją kaip niekad prastai veikia sausinančios procedūros, tokios kaip pirtis ar soliariumas, todėl venkite jų.

Vakuuminio masažo paslaugos Vilniuje: https://www.masazonamai.lt/vakuuminis-masazas/

 

Informacija iš:

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke