24x7.lt

Mokslininkai dalijasi gera žinia: baigiama kurti vakcina nuo spuogų (905/0) 

Mokslininkai dalijasi gera žinia: baigiama kurti vakcina nuo spuogųDaugelis žmonių visame pasaulyje kenčia nuo spuogų ir inkštirų, o kai kuriuos kankina net itin nemaloni liga – aknė. Mokslininkai turi gerų žinių – baigiama kurti vakcina nuo spuogų, kuri gali padėti išspręsti veido odos problemas.

Įvairaus amžiaus žmones varginanti aknė netrukus gali tapti lengvai išsprendžiama problema. JAV Kalifornijos universiteto mokslininkai paskelbė, kad jau baigia sukurti vakciną nuo spuogų. Jau netrukus ji bus išbandyta su pacientais ir patikrinta, kiek yra efektyvi. Viliamasi, kad maždaug po poros metų ši vakcina jau galėtų pasiekti vartotojus.

Žmonių, turinčių riebią odą, poros būna išsiplėtusios, jos užsikemša dėl intensyvesnės riebalinių liaukų veiklos, todėl atsiranda inkštirų ir spuogų. Riebią odą gali lemti daugybė veiksnių: riebalų liaukos, netinkama priežiūra, netinkama mityba, stresas, hormoninės pusiausvyros sutrikimai, menstruacinio ciklo sutrikimai, nėštumas, menopauzė, kiaušidžių ligos, netinkamos kosmetinės priemonės.

Negydant ir netinkamai prižiūrinti riebią veido odą, gali išsivystyti aknė. Tai labai nemaloni odos liga, kurios pasekmės – pūlingi spuogai, nuo kurių dažniausiai lieka randai. Todėl turint riebią odą, reikia ją tinkamai prižiūrėti.

Padės išspręsti daugelį kamuojančias problemas?

„Spuogus skatina Propionibacterium acnes bakterijos, kurios žmogaus organizme gyvena ir dauginasi visą gyvenimą. Mes negalėjome sukurti vakcinos joms pašalinti, nes jos tam tikrais atvejais yra būtinos žmogaus organizmui. Atradome toksinių baltymų antikūną, naikinantį ne bakterijas, o uždegimą, kurį sukelia ant odos paviršiaus patekusios Propionibacterium acnes“, – sako Kalifornijos universiteto profesorius ir projekto vyriausias tyrėjas Erikas Huangas.

Skirta ne tik paaugliams

Naujoji vakcina skirta ne tik paaugliams, kuriuos spuogai vargina brendimo laikotarpiu, bet ir suaugusiems žmonėms. Vien tik Amerikoje per metus aknė diagnozuojama 50 milijonų žmonių, sparčiai daugėja tokių, kuriems yra 30–40 metų. Būtent tai ir paskatino mokslininkus pabandyti sukurti vakciną.

„Visame pasaulyje spuogai jau yra tarsi epidemija, daugybę žmonių vargina aknė. Ir tai nėra tik paauglių problema. Aknę nulemia genetika, įvairios dietos, hormonų pokyčiai, stresas, netinkama odos priežiūra ir kt. Blogiausia, kad nėra efektyvių priemonių, kurios padėtų su šia problema susidoroti“, – teigia kita šios mokslininkų grupės narė dermatologė Stefani Williams.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke