24x7.lt
Dažniausios grožio nuodėmėsNors puikiai žinome, kas mūsų grožiui kenkia, o kas padeda jį išryškinti, dažnai pamirštame apie pačias didžiausias klaidas.

Spuogų spaudymas
Nors žinome, kad savarankiškai spuogų spaudyti nepatartina, vis tiek neatsispiriame norui prie jų kišti nagus. Todėl būtina išsiaiškinti, kokią žalą tai daro mūsų odai. Spausdamos spuogą, odą ne tik sudirginame, bet ir pažeidžiame – toje vietoje susidaro randas, kurio atsikratyti bus kur kas sunkiau nei spuogų. Be to, spaudant spuogus, bakterijos lengvai gali pasklisti po kitas veido vietas ir sukelti uždegimą.

daugiau
Medus – grožiui ir sveikataiMedus – ypatingas produktas. Ko gero, joks kitas natūralus ar sintetinis produktas neprilygsta medui vitaminų ir mineralų gausa ir nuostabiu poveikiu mūsų sveikatai, grožiui ir bendrai savijautai.

Savybės ir vartojimas
♦ Cheminė medaus sudėtis ir biologinės ypatybės nevienodos, jos priklauso nuo augalų ir nuo metų laiko, kada medus surinktas ir pan.

daugiau
Natūralus muilas. Kuo jis ypatingas?Tikriausiai esate girdėjusios, kad praustis muilu kasdien nerekomenduojama – sausina odą. Taip kalbama, apie įprastus muilus, kurių kraute nukrautos parduotuvių lentynos. Kas kita yra natūralus Alepo arba afrikinis juodasis muilas. Jie ne tik kad nesausina, bet ir maitina bei tausoja odą.

Alepo muilas
Šis muilas buvo gaminamas jau antikiniais laikais, viename seniausių pasaulyje Alepo mieste (dabartinėje Sirijoje). Iki šių dienų muilas tebėra gaminamas tradiciniu būdu, Alepo muilo gamintojų šeimose perduodamu iš kartos į kartą. Muilo gamybos procesas ir sudėtinės dalys niekada nebuvo pakeistos.

daugiau
Natūralios kosmetikos kūrėja: pasigaminti kosmetikos namuose galima iš to, ką turite virtuvės spintelėjeGruodžio pradžioje knygynuose pasirodė didelė knyga-albumas „Gaminame natūralią kosmetiką namuose su Uoga Uoga“. Knygoje sudėti receptai, kaip namų sąlygomis pasigaminti kremus, šampūnus, muilus ir daugybę kitų kasdienių produktų, kuriuos tepame ant savo kūno. Knygą išleidusios natūralią kosmetiką gaminančios kompanijos „Uoga Uoga“ viena iš įkūrėjų Lena Sokolovska GRYNAS.lt papasakojo, kaip gimė šios knygos istorija ir ar tikrai namuose pasigaminti kosmetikos taip paprasta.
daugiau
Pedikiūras ne vien dėl grožioPedikiūras moterims labiausiai rūpi dėl to, kad pro atvirą basučių priekį šauniai švysčiotų tvarkingi ir dailūs nagai. Tačiau, pasak grožio specialistų, pedikiūrą verta darytis ne tik dėl gražių nagų. Jis naudingas ir pėdoms. Mūsų odą sudaro net trys pagrindiniai sluoksniai. Pats viršutinis raginis sluoksnis turi savybę atsinaujinti – nuo jo nuolat atsiskiria suragėjusios (negyvos) odos ląstelės. O kadangi padų oda yra keturis kartus storesnė nei kitų kūno vietų, negyvas odos ląsteles būtina šalinti gana dažnai. Pėdų oda reaguoja į stiprų spaudimą, kurį patiria dėl kūno svorio, deformuotų pėdų ar dėl nepatogios,  pernelyg siauros avalynės. Sukietėjusi pėdų oda netenka elastingumo, trukdo kvėpuoti ir atsinaujinti gilesniems audiniams.
daugiau
Dėl grožio moterys aukojosi visais laikaisManote, kad šiuolaikinės grožio procedūros pavojingos sveikatai? Kai išgirsite apie senąsias gražinimosi priemones, plastinės operacijos jums pasirodys ne tokios jau ir baisios. Posakis, kad grožis reikalauja aukų, sugalvotas ne mūsų dienomis. Sunku net įsivaizduoti, kiek kančių žmonija patyrė dėl grožio, kuris toks nenusakomas ir nepastovus. Bėgant amžiams fizinio grožio samprata nuolat keitėsi: tas, kas buvo gražu viduramžių žmogui, renesanso epochos atstovui atrodė atgrasu. Blogiausia, kad žmonių susikurti grožio etalonai dažniausiai prasilenkdavo su prigimtimi ir buvo nesuvokiami sveiku protu. Pavyzdžiui, antikinėje Graikijoje grožio etalonu buvo laikoma deivės Afroditės skulptūra. Remiantis šiuo etalonu idealia buvo laikoma 164 cm ūgio moteris, kurios krūtinės apimtis – 86cm, liemuo – 69 cm, o klubai – 93 centimetrai. O viduramžiais pernelyg moteriška figūra buvo laikoma ne tik nedailia, bet ir nepadoria.
daugiau
Dezodorantai. Kaip išsirinkti?Maloni kūno gaiva – ne tik geros savijautos, bet ir patrauklumo garantas. Svarbiausia, išsirinkti dezodorantą, tinkamiausią jūsų odai ir uoslei.

Ką jie gali?
Šiandien dezodorantų pasiūla tokia įvairi, kad gali patenkinti net reikliausių vartotojų poreikius. Kokybiškas kūno dezodorantas ramina odą, lėtina plaukelių augimą, suvienodina odos atspalvį. Pageidaujančiosioms, kad dezodorantas nenustelbtų mėgstamo aromato, siūlomi nekvapūs dezodorantai arba tos pačios linijos kaip ir kvepalai. Esama ir vadinamųjų nematomųjų dezodorantų, nepaliekančių ant drabužių nė mažiausio pėdsako.

daugiau
Pilvo plastika. Kada ir kaip ji atliekama?Kiekviena moteris nori turėti plokščią ir gražų pilvuką. Tačiau ką daryti, jei po kelių nėštumų ar greitai numesto svorio pilvo oda suglemba ar dar blogiau – nukąra? Joks drabužis tuomet, rodos, netinka, o kai kurios moterys dėl to netgi drovisi nusirengti paplūdimyje. Pastaruoju metu vis dažniau dailiosios lyties atstovės kalba apie pilvo plastiką. Kaip ji atliekama? Koks jos veiksmingumas ir pan.? Į šiuos ir kitus klausimus atsako plastinės rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Kęstutis Maslauskas.
daugiau
Lazerinė lipolizė nuo šiol dar efektyvesnėLazerinė lipolizė yra viena populiariausių Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos ,,Grožio pasaulis“ procedūrų. Lietuvos ir užsienio pacientai renkasi mus, nes lipolizę pradėjome taikyti pirmieji Baltijos šalyse ir esame vienintelė klinika šiame regione, kurioje atliekama pilna lazerinė lipolizė dėka modernios, didelio galingumo vokiškos įrangos. Klinikoje dirbanti sertifikuotų specialistų komanda per metus atlieka iki 250 lazerinių lipolizių bei nuolatos kelia kvalifikaciją Vakarų Europos klinikose. Ką tik iš stažuotės Vokietijoje grįžęs klinikos plastikos chirurgas Mindaugas Kazanavičius dalinasi įspūdžiais: ,,Ši sritis sparčiai vystosi, todėl būtina nuolat bendrauti su kolegomis iš užsienio ir dalintis patirtimi. Lietuvoje lazerinę lipolizę pilna apimtimi atliekančių klinikų nėra, todėl stažuotės užsienyje būtinos.
daugiau
Kuo jūros dovanos naudingos grožiuiNeturite laiko ištrūkti prie jūros ir pasilepinti jos teikiamais malonumais? Grožio procedūromis su jūros vandeniu, druska ir kitais turtais įmanoma mėgauti ir namuose. Odai jos labai naudingos.

Jūros vanduo stiprina nagus
Pasak specialistų, jūros vandens sudėtis labai panaši į žmogaus kraujo plazmos sudėtį, todėl maudydamosi ne tik puikiai jaučiamės – gerėja odos kraujotaka. Pro ją iš organizmo geriau pasišalina toksinai: oda pasisavina daugybę mineralinių medžiagų, kurios palaiko jos stangrumą, sveiką išvaizdą, spartina ląstelių atsinaujinimą. Plaukiojimas banguotoje jūroje atstoja kosmetinį masažą, tad po kurso tokių maudynių pagerėja raumenų tonusas, oda tampa elastingesnė.

daugiau
751 - 760 iš 790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  71 72 73 74 75 76 77 78 79  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke