24x7.lt
Pasigaminkite muilo nuo celiulitoJeigu stengiatės odą puoselėti kuo natūralesne kosmetika, šis receptas ypač pravers. Jums reikės didesnio ir mažesnio puodų, dviejų gabalėlių vaikiško bekvapio muilo, saujos sausų kavos tirščių, nedidelės saujelės rupios Negyvosios jūros druskos, augalinio aliejaus, pusės stiklinės virinto vandens. Muilą sutarkuokite stambia trintuve ir suberkite į mažesnį prikaistuvį. Įpilkite kelis šaukštus aliejaus, sumaišykite. Statykite šį prikaistuvį į didesnį puodą su verdančiu vandeniu ir, maišydama keletą minučių, kaitinkite muilo drožles. Maišydama po šaukštą supilkite apie pusę stiklinės karšto virinto vandens. Kai masė taps vientisa, prikaistuvį iškelkite iš vandens vonelės. Į gautą muilo tyrę suberkite kavos tirščius, druską ir kruopščiai sukite.
daugiau
Atgauti žavesį po švenčių padės kavos terapijaKeli gurkšniai stiprios karštos kavos kaipmat pastato ant kojų. Kvapi kava naudinga ir grožiui, ypač jei po švenčių maratono jaučiatės mažumėlę „pasidėvėjusi“. Išbandykite kelis receptus! Kavoje yra ne tik visiems žinomo kofeino, bet ir odai naudingų riebalų, alkaloidų, geležies, magnio, kalio, vaisių ir lanolino rūgščių, kurios gerina odos elastingumą, stabdo jos senėjimą. Kuo odai naudingas kofeinas? Gerina odos kraujotaką, tonizuoja ją, stimuliuoja daugelį odoje vykstančių fiziologinių ir biocheminių procesų. Kofeinas aktyvina ląstelių atsinaujinimą, gerina limfos apytaką, todėl jis – dažna preparatų nuo celiulito, taip pat naktinių paakių kremų sudedamoji dalis (padeda išvengti paakių paburkimo).
daugiau
Palepinkime odą šokoladuŠokoladu galima ne tik pasmaližiauti. Jis nuostabiai puoselėja ir gražina odą... Už šokoladą turėtume būti dėkingi Amazonės baseino indėnams. Būtent jie maždaug 1500 metų pr. Kr. ėmė ruošti nuostabų gėrimą iš vieno medžio vaisių ir pavadino jį kakava. Į Europą kakavą atvežė ispanų konkistadorai, kurie apie jį sužinojo iš actekų. Šokoladas greitai pelnė populiaraus saldaus gėrimo, suteikiančio jėgų ir žvalumo, šlovę. Nustatyta, kad jis pasižymi spazmus atpalaiduojančiomis, kraujospūdį mažinančiomis, nervų sistemą stimuliuojančiomis savybėmis.
daugiau
Ajurveda apie grožįDar niekas neįminė neblėstančio grožio paslapties, nors gražinimosi būdų yra daugybė. Todėl kaskart norisi išbandyti vis naują grožio receptą – gal šis bus stebuklingasis? Šį kartą mūsų tema apie ajurvedą, kuri moko, kad grožis neatsiejamas nuo sveikatos ir vidinės harmonijos. Nieko keista, kad gyvendamos sparčiu tempu visur siekiame greito rezultato, tad ir grožio priemonių ieškome intensyviai veikiančių – „žaisti“ su žolelėmis nėra kada. Susigundžiusios didžiule pasiūla, skubame išmėginti kažką nauja, nors pirmiausia reikėtų gerai pažinoti save, savo odą ir tik tada tiesti ranką kremo buteliuko link ar užsisakyti grožio procedūrą.
daugiau
Kvepalai. Sintetiniai ar natūralūs?Į parfumerijos rinką sparčiai kelią skinasi natūralūs kvepalai. Taigi atėjo laikas pasvarstyti, kokiais kvepalais – sintetiniais ar augalinės kilmės – geriau kvepintis. Daugelis mūsų esame įpratusios mėgautis šiuolaikinių parfumerių sukurtomis sintetinėmis kvapiosiomis kompozicijomis, tad į natūralius kvepalus žiūrime labai atsargiai. Greičiausiai dėl to, kad augalinės kilmės aromatai mūsų nosims pasirodo pernelyg paprasti ar, priešingai, labai sudėtingi. Natūralių kvepalų nemažai žmonių šalinasi ir dėl kitų dalykų: subtilus jų aromatas gaubia vos kelias valandas ir juntamas nedideliu atstumu. O sintetiniai kvepalai paskui pasikvepinusįjį ilgai palieka kvapų šleifą. Visgi augalinės kilmės aromatai populiarėja.
daugiau
Pasidarykime pačios: natūralūs ir kvapūs lūpų balzamaiAtšiauriomis žiemos dienomis, labiausiai kenčia mūsų lūpos. Jas nuolatos gairina ir kankina vėjas, lietus, sniegas, šaltis, temperatūrų kaita... Lūpoms pradėjus šerpetoti ir skilinėti, dažniausiai į pagalbą skubame pasitelkti kosmetikos parduotuvėse siūlomas lūpų priežiūros priemones. O juk visai nesunku pačioms pasidaryti sveiką, natūralų ir ekologišką lūpų balzamą. Štai jums keli receptai. Išmėginkite!
daugiau
Pasigaminkime pačios: kūno šveitikliaiŠvelni lyg aksomas, gyvybinga oda... Kaip tokią turėti? Visai nesudėtinga! Natūralūs kūno šveitikliai padeda pašalinti nešvarumus, negyvas kūno ląsteles, drėkina ir maitina odą. Tad verta sugaišti šiek tiek laiko ir palepinti savo odą rankų darbo kūno šveitikliais. Vos porą minučių ir rezultatas – nuostabus!
daugiau
Kaip sustangrinti odą be jokių operacijųGrąžinti odai elastingumą padeda tinkamai parinktos kosmetikos priemonės. Tačiau vien kremo nepakanka. Jo stangrinamąjį poveikį verta sustiprinti masažais ir voniomis, juolab kad visa tai galima pasidaryti ir namuose. Šaltasis sezonas – patogus metas pasirūpinti viso kūno oda, atitaisant saulės ar soliariumo jai padarytą žalą. Įdegis, natūralus ar dirbtinis, leidžia pasijusti patrauklesnei. Ir, jei naudojame šveitiklį bei drėkinamuosius kremus, kurį laiką gali atrodyti, kad mūsų odai viskas kuo puikiausiai – ji lygi, gražaus atspalvio.
daugiau
Grožis ir pasitikėjimas savimi – tai susijęSakoma, kad atpažinti savimi pasitikinčią moterį nėra sunku. Ji visuomet pasitempusi, stilingai apsirengusi ir subtiliai pasidažiusi. Grožio ekspertė Jūratė Kurilienė sako, kad pasitikėjimas savimi pirmiausia kyla iš vidaus, tačiau jausdamosi gražios jį tik sustipriname. Štai keli grožio ekspertės patarimai, kaip atsipalaiduoti po sunkios dienos ir įkvėpti sau pasitikėjimo.
daugiau
Ką verta žinoti apie sausuosius šampūnus?Pasaulyje sausieji šampūnai jau seniai nėra naujiena, bet juos vis tiek galima pavadinti tam tikra egzotika. Moterys, dažniausiai įpratusios plaukų priežiūrai naudoti įprastas priemones, sugaišta nemažai laiko. Tačiau, pasirodo, galima ir kitaip: be vandens ir vos per kelias minutes puikuotis tvarkingais ir švariais plaukais.
daugiau
721 - 730 iš 789 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  71 72 73 74 75 76 77 78 79  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke