24x7.lt

Sausa, paraudusi ir niežtinti oda: šaltojo sezono pasekmė ar ženklas, jog sergate žvyneline?Atėjus šaltajam sezonui ne vienas žmogus susiduria su rankų odos sausėjimo ir skeldėjimo problema. Rankų odai ypač kenkia šaltas oras, o papildomą žalą daro šaltuoju metų laiku įjungiamas šildymas, sausinantis ne tik patalpų orą, bet ir mūsų odą. Įtakos turi ir dažnas rankų dezinfekavimas, kuris būtinas saugantis nuo virusų. Tačiau kartais nemalonūs odos pojūčiai yra ne tik vėsių orų pasekmė, bet ir rimtos ligos simptomas.


daugiau

Pleiskanos: kada tai tik nedidelis diskomfortas, o kada jau reikia gydyti?Ant pečių pabiręs „sniegelis“, galvos odos niežulys, greitai besiriebaluojantys plaukai – požymiai, rodantys pagreitėjusią odos raginio sluoksnio kaitą. Dėl jos odos paviršiuje formuojasi pleiskanos – odos ląstelių plokštelės, kurios matomos plika akimi, gali byrėti ant pečių. Tai kelia diskomfortą ir nepasitenkinimą savo plaukų būkle.

daugiau

Kūno sveikatos ABC. Pėdų priežiūraSveikos ir prižiūrėtos pėdos yra ne tik kūno puoselėjimo bei estetikos, bet ir sveikatos požymis. Pagal odos bei nagų būklę iš dalies galima vertinti žmogaus sveikatą. Siekiant išvengti nuovargio, pėdų skausmų ir nuospaudų, reikėtų periodiškai įvertinti, ar nesivysto pilnapadystė, kojų pirštų ar pėdų sąnariukų deformacijos.

daugiau

Plaukų šalinimas lazeriu – kodėl verta rinktis?Plaukelių depiliacija – nemažai laiko ir pastangų atimanti procedūra, varginanti daugelį. Deja, tačiau norint džiaugtis lygia ir glotnia oda, ji neišvengiama. Todėl pastaruoju metu vis labiau populiarėja depiliacija lazeriu – saugus ir itin veiksmingas būdas pašalinti nepageidaujamus plaukus ilgam laikui.


daugiau

Dėvint kaukes išsausėjo veido oda? Padėti gali tinkamas kremasDaugiau laiko praleidžiant su apsauginėmis veido kaukėmis, žmonės skundžiasi paūmėjusiomis įvairiomis odos problemomis. Vaistininkai pranešime žiniasklaidai sako, kad visa tai galima lengvai sušvelninti tinkamai prižiūrint veido odą ir savo rutiną papildant skubios pagalbos priemonėmis, tokiomis kaip serumai ar esencijos.


daugiau

Neigia mitą apie aknės gydymą saulės spinduliais: taip tik gilinate problemąVasarą džiaugiamės saulės spinduliais, dėl kurių, regis, oda tik gražėja ir lygėja. Todėl dažnai saulėtų dienų laukia ir tie, kurie turi problemišką veido odą. Tačiau visuomenėje vis dar gajus mitas, kad saulė gali padėti išgydyti aknę. 

daugiau

Kaip vasarą prižiūrėti veido odą?Sveikatos ir grožio specialistai primena, kad vasarą veido odai reikalingas intensyvus drėkinimas ir stipri apsauga nuo saulės spindulių. Norint apsaugoti savo veido odą ir vasarą neturėti problemų, reikėtų nepamiršti naudoti konkrečiai veido odai tinkančias priemones ir nenustebti, jeigu oda pakis dėl aktyvaus gyvenimo būdo bei maisto.

 

daugiau

Odos šveitimas - nepelnytai praleidžiama grožio procedūraOdos šveitimą galima prilyginti pagalbinei procedūrai, kuri padidina kitų priemonių efektyvumą. Nušveista oda geriau įsisavina kitas kūno priežiūros priemones. Odos šveitiklį savo grožio lentynėlėje verta turėti ir tiems, kurie svajoja apie lygų ir ilgiau išliekantį įdegį.

daugiau

Vasarą atidžiau žiūrėkite, ką dedate į burnąVasarą norime gražiai ir tolygiai įdegti, todėl neretai mūsų paplūdimio krepšiuose atsiduria įdegį skatinantys kremai. Tačiau nereikėtų jais piktnaudžiauti, o padėti odai šiek tiek parusti gali ir įvairūs maisto produktai.


daugiau

Baltmė nėra kosmetinis defektas – liga veikia gyvenimo kokybę ir emocinę būsenąBirželio 25 d. minima tarptautinė baltmės (lot. vitiligo) diena. Praeitais metais VU medicinos studentai, vadovaujami prof. Dr. Matildos Bylaitės-Bučinskienės, atliko baltme sergančių pacientų gyvenimo kokybę vertinantį tyrimą. Jis atkleidė, jog dauguma sergančiųjų jaudinasi dėl tolimesnio ligos išplitimo, taip pat jaučia nerimą dėl pakitusios odos išvaizdos, - skelbiama pranešime žiniasklaidai.


daugiau
71 - 80 iš 790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke