24x7.lt
Netinkama savigyda gali pakenktiDaugeliui žmonių atrodo, kad jie geriau už specialistus žino, kaip gydytis, profilaktiškai stiprinti organizmą. Ima eksperimentuoti: grūdinasi lediniu vandeniu, saujomis ryja maisto papildus ar iki tol niekada nesportavę lyg jogai stojasi ant galvos negalvodami apie pasekmes. Anot specialistų, savigyda gerai tik tuo atveju, jei žmogus pažįsta savo organizmą, žino, kaip veikia sveikatinimo metodai ir kokį jie gali sukelti šalutinį poveikį.
daugiau
Įvardytas svoris, kurio geidžia daugelis moterųDidžiojoje Britanijoje atlikta apklausa atskleidė naują požiūrį į moterų ir vyrų patrauklumą. Sutikite, svoris tam turi daug įtakos. Taigi, kokios ribos nereikėtų peržengti, kad atrodytume idealiai? Jeigu sveriate 63 kg ir mažiau ir dėvite ne didesnius nei 14 dydžio drabužius, priešingos lyties atstovų galite būti pavadinta išties patrauklia. Tiesa, reikėtų paminėti, kad vidutinis Didžiosios Britanijos moterų drabužių dydis 16, svoris – kiek daugiau nei 70 kilogramų. O tai net 94 proc. apklaustųjų, tiek vyrų, tiek moterų, vertina nepageidaujamai ir nepriimtinai.
daugiau
Žaibiškas testas: jūsų širdies amžiusVieni žmonės ir sulaukę brandaus amžiaus spinduliuoja jaunatvišką energiją, kiti, būdami jauni ir dailūs, rodos, vos tempia gyvenimo naštą. Iš tiesų fiziologinis ir psichologinis amžius yra du skirtingi dalykai. Ar galite laikyti save jaunos sielos žmogumi? Su kuo daugiau čia pateikiamų teiginių sutinkate, tuo jaunatviškesnė esate. Žinoma, jei atsakysite tikrai nuoširdžiai. Vienaip ar kitaip, savęs juk neapgausite....
daugiau
Kyla miežis. Ką daryti?Dažniausiai miežis atsiranda sergant ar persirgus infekcinėmis ligomis, nusilpus organizmo imuninei sistemai. Žmonėms, kurie serga cukralige, miežis gali itin dažnai kartotis. Miežis gali būti išorinis, vidinis ir šaltasis. Išorinį ir vidinį dažniausiai sukelia stafilokokai. Išorinis miežis – tai ūmus pūlinis voko krašto riebalinės ar prakaito liaukos su blakstienos folikulu (maišeliu) uždegimas. Vidinis miežis – ūmus pūlinis vokų kremzlinės liaukos ir srities aplink ją uždegimas. Šaltasis miežis atsiranda užsikimšus ir išsiplėtus vokų kremzlinės liaukos latakui.
daugiau
Moteriškos bėdosNereta moteris padejuoja normaliai gyvenanti tik pusę mėnesio. Kitą jo dalį vargina PMS ir skausmingos mėnesinės. Nagi, tarp mūsų, mergaičių, ir paplepėkime, kaip bent mažumėlę pasilengvinti sau gyvenimą...

Skausmingos mėnesinės
Skausmas, silpnumas, galvos svaigimas, pykinimas… Net dvi iš trijų moterų menstruacijų metu silpniau ar stipriau jaučia šiuos simptomus. Daugelis juos vertina kaip įprastą reiškinį, o medicina neretu atveju vadina ir liga (dismenorėja).

daugiau
13 lengvų būdų, išbristi iš dvasinės krizėsKaip sakoma, žmogaus gyvenimas – tarsi zebras. Atkarpėlė juoda... Atkarpėlė balta... Ir taip iki paskutinio atodūsio... Su  baltomis atkarpomis viskas aišku – kai esi laimingas, viskas sekasi, jokių klausimų nekyla. Bet ką gi daryti, kai užklumpa juoduma – kai nesinori nieko tik kaukti šuns balsu... Štai jums keli paprasti, bet moteriškai nuoširdūs būdai, kaip palengvinti juoduosius etapus.
daugiau
Kas gi tas graikiškas jogurtas? Sakoma, kad graikiškas jogurtas yra tikras gardumynas, puikiai tinkantis sotiems ir sveikiems pusryčiams ar įvairiems nekaloringiems desertams. Šio gėrio pasidaryti pačioms visai nesunku, tik iš pradžių kviečiame susipažinti su išskirtinėmis graikiško jogurto savybėmis. Jeigu palygintumėte graikišką jogurtą su įprastu, pagrindinis skirtumas būtų šių produktų tirštumas. Pirmasis yra labiau koncentruotas, rūgštesnis, standesnės konsistencijos. Pavyzdžiui, gamindamos graikišką jogurtą, jam sunaudosite dvigubai daugiau produkto nei gausite rezultatą.
daugiau
Kokie produktai detoksikuoja organizmą ir padeda mesti svorį?Nors žiemą dažniau norisi riebesnio ir sotesnio maisto, tokio užvalgiusios, jaučiamės apsunkusios. Šiuo metu kaip tik pravartu į kasdienį valgiaraštį įtraukti daugiau žalių, šviežių produktų, kurie suteiktų energijos, jėgų ir stiprintų imuninę sistemą. Na, o jei jie dar valo organizmą ir padeda išsaugoti kūno formas... Ar gali būti geriau?
daugiau
Jei vargina mažas kraujospūdisKad kraujospūdis – labai svarbus mūsų organizmo sveikatos ir geros savijautos rodiklis, tikriausiai žinome visos. Jei jis per didelis ar per mažas, apie gyvenimo kokybę galime tik pasvajoti. Šį kartą pakalbėsime apie mažą kraujospūdį, kuris paverčia mus tarsi miegančiosiomis gražuolėmis. Jeigu rytais svaigsta galva, negalite praplėšti akių, jaučiatės tokia pavargusi, tarsi iš vakaro būtumėte tampiusi maišus bulvių, ir svajojate tik apie tai, kaip kone visą dieną prasivolioti lovoje, gali būti, kad jus kamuoja mažas kraujospūdis, arba hipotenzija.
daugiau
Kaip įveikti sesiją: studentai vs psichologai (video)Mūsų universiteto studentai prieš egzaminus gerai išsimiega, nepersistengia mokydamiesi (sako, kad viską išmoksta per paskaitas semestro metu) ir atsipalaiduoja. Teisūs jie ar ne? Ką mano psichologai – ar geriau visą naktį mokytis, ar miegoti, o gal žaisti kompiuterinius žaidimus? Ar pašalinė veikla ruošiantis egzaminui padeda, ar išblaško?
daugiau
2631 - 2640 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  261 262 263 264 265 266 267 268 269 270  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke