24x7.lt
Kaip sureguliuoti savo mitybą, kad gyventume ilgai ir laimingaiApie sveiką ir racionalią mitybą, kuri lemia iki 50 proc. mūsų sveikatos, specialistai kalba dažnai. Tačiau Lietuvos gyventojų mitybos tyrimas, kurį 2013 metais atliko Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto visuomenės sveikatos institutas, rodo, kad žmonės nekeičia savo mitybos įpročių. Tai – viena iš priežasčių, kodėl mirtingumas nuo širdies ir kraujagyslių ligų Lietuvoje sudaro net 52 proc. bendroje mirčių statistikoje. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius, visavertės mitybos guru, profesorius Rimantas Stukas sako, kad teigiamų poslinkių, kalbant apie mitybos įpročius, yra. Bet jie labai nežymūs.
daugiau
Sulieknėti visam gyvenimuiTikriausiai daugelis esate išbandę daugybę dietų, girdėję ne vieną teoriją apie tai, kaip greitai įmanoma atsikratyti antsvorio. Tačiau labai dažnai pasibaigus dietoms prarastas svoris sugrįžta, o su juo dar ir keli papildomi kilogramai. Kaip teisingai ir ilgam sulieknėti bei nepasiduoti trumpalaikių dietų vilionėms kalbamės su gydytoja dietologe Jūrate Dobrovolskiene.
daugiau
Vitaminas, apsaugantis nuo krūties vėžioDėl vėžinių ląstelių susidarymo dabar girdime itin daug diskusijų. Kaltinami ir gyvulinės kilmės maisto produktai, ir deginimasis saulėje, ir genetika (nors nėra tiesioginių įrodymų, kad ši liga paveldima). Tačiau mokslininkai sutelkė dėmesį į vieną vitaminą, kurio privalu gauti, ypač moterims. Naujausi tyrimai, atlikti Kalifornijos universitete, konstatavo, jog daugiau vitamino D gaunančios moterys turi žymiai mažiau tikimybių susirgti krūties vėžiu. Atskleista ir vitamino D svarba nėščioms moterims bei nešiojamo kūdikio sveikatai.
daugiau
5 mitai apie lieknėjimąPavasaris – lieknėjimo metas. Sporto klubus ir grožio salonus jau užplūdo kūno linijas trokštančios pagražinti dailiosios lyties atstovės. Tačiau ne visos tiesos apie svorio mažinimą yra pagrįstos.

Mesti svorį lengviau vartojant papildus
Mitas. Reklaminės antraštės žada, kad vartojant liekninamuosius papildus kilogramai tirps beveik be pastangų. Beliks sėdėti, valgyti ir laukti, kol figūra taps ideali.

daugiau
Kas nutiktų, jei nesigydytumėte nagų grybelio?Stipriai išplitusį nagų grybelį gali būti išties sunku išgydyti. Rinkoje egzistuoja gausybė vaistų gydyti šiai grybelinei infekcijai, o kur dar begalė patarimų internete, gydantis šią ligą namų sąlygomis... Vis dėlto ne visi metodai yra veiksmingi, o kai kurie vaistai nuo nagų grybelio gali pakenkti kepenims, tad nenuostabu, kad kai kurie žmonės tiesiog užsimauna kojines ir apsimeta, kad ligos kaip nebūta. Šis būdas, deja, yra pati blogiausia išeitis, mat jei nagų grybelis neišgydomas laiku, jo pasekmės gali būti itin skaudžios, rašo nytimes.com.
daugiau
Žaliavalgystės puoselėtojas P. Jaruševičius pataria, kaip sudaiginti sėklas ir kviečių želmenisPavasaris lyg vėjas įskriejo ne tik į mūsų širdis, bet ir į lėkštes. Riebų ir sunkų maistą daugelis trokšta pakeisti lengvomis ir šviežiomis salotomis, daigais, vaisiais. Taigi dabar pats metas paskanauti naujo ir gardaus. Žaliavalgystės ir gyvojo maisto puoselėtojas, Anne Wigmore fondo įkūrėjas, sveikos mitybos šalininkas Paulius Jaruševičius sako, kad pavasarį mėgautis galime ne tik naudingomis kviečių želmenų sultimis, bet ir medžių pumpurais, lapais, jaunomis dilgėlėmis, garšvomis bei kitais augalėliais.
daugiau
Pagrindinės priežastys, kodėl po švenčių reikia keisti mitybąKaip viliojančiai ant šventinio stalo atrodė įvairūs gardumynai, taip joms prabėgus neviliojančiai atrodo atsiradę keli papildomi kilogramai liemens ar šlaunų srityse. Riebus, saldus ir gausus maistas yra ne vien tik antsvorio, bet ir įvairių sveikatos problemų priežastis. Dažnas po švenčių išbando organizmą valančias dietas. Velykiniai pyragai, šokoladiniai kiaušiniai ir zuikučiai kelia cukraus lygį kraujyje, suteikia staigų energijos šuolį, bet poveikis būna trumpalaikis. Tikriausiai visiems pažįstama situacija, kai po sočių pietų apima nuovargis, mieguistumas. Tokią būseną bandoma malšinti dar viena saldumynu porcija. Patenkama tarsi į uždarą ratą.
daugiau
Mitybos specialistė: „Jaunesnę odą galite turėti jau po 28 dienų“Pasaulyje netyla kalbos apie tai, kad mityba – visa ko pagrindas. Graži figūra garantuojama ne tik dėl intensyvaus sporto, bet ir dėl tinkamų valgių pasirinkimo, o štai skaisti oda taip pat veikiama to, ką dedame į burną. Natūralu, jog picos ir traškučiai, tapę duona kasdienine, kažin ar pagražins odą, ar ne? Štai odos specialistė ir mitybos žinovė Karen Fisher teigia, jog pasirūpinę tam tikrais produktais, vos per mėnesį džiaugsimės jaunesne oda! The Daily Mail rašoma, kad moterys turėtų atsainiau žiūrėti į brangius, esą stebuklingus ir efektyvius kremus, kurie raukšles „suvalgo“ akimirksniu. Pastaruoju metu tokios priemonės tampa tikra panacėja! Ar gali būti, kad paslaptis slypi... lėkštėje?
daugiau
Kaip kovoti su kojų prakaitu?Itin stipriai prakaituojančios kojos gali sukelti ne tik estetinių, bet ir fiziologinių bėdų. Netinkama higiena, sintetinių medžiagų kojinės ar per maži batai ne tik gali paintensyvinti prakaitavimą, bet ir sukelti nemalonių ligų, pavyzdžiui, kojų ar kojų nagų grybelį. Tad ką daryti, kad nemalonus kojų kvapas daugiau nekeltų diskomforto ir neišsivystytų į nemalonias ligas, pataria tinklalapio besthealthmag.ca ekspertai.
daugiau
Žalingi įpročiai, trukdantys būti laimingiemsSavo laimę kuriame patys ir kiekvieną dieną patys pasirenkame, ką jausti – pilnatvę ar nerimą. Čia reikėtų atsakyti sau į klausimą, kodėl esame būtent tokie, kokie esame, ir kas mums trukdo pasikeisti. Atsakymo belieka ieškoti savyje, kadangi pasikeitimo procesas skausmingas, tačiau jo suteikiamos galios gydo sielą... Psichologai įvardija net septynis įpročius, kurie nuodija gyvenimą. Pasidomėkime, kokie jie.
daugiau
2531 - 2540 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke