24x7.lt
Kaulažolė – ne tik kaulamsŽolininkai nuo senų laikų vertino kaulažolę arba vaistinę taukę (lot. Symphytum officinale L.), padedančią gyti po įvairių traumų: kaulų lūžių, patempimų, išnirimų. Jau senovės Romoje buvo žinomos kaulažolės kraują stabdančios ir žaizdas gydančios savybės. Net botaninis augalo pavadinimas reiškia „gydyti“. O mūsų proseneliai ją vadindavo ir kaulašakne, kaštavolu, gydšakne, juodšakne, skausmašakne, gyvakauliu, ir taukute. Vaistažolė nuo šių ir kitų negalavimų iki šiol vartojama tiek į vidų, tiek išoriškai. Vertingos ne tik kaulažolių šaknys, bet ir lapai. Tačiau žolininkų liaupsinama kaulažolė gali būti ir pražūtinga. Ypač nuodinga augalo šaknis, kurios paragavus, galima net mirti.
daugiau
Melsvadumbliai – ateities maistas aktualus šiandienNors mokslininkai tik dabar pradėjo domėtis dumblių maistine verte ir nauda sveikatai, tačiau jie buvo žinomi ir vertinami nuo senų laikų. Kai kurių rūšių melsvadumblius reguliariai naudojo actekai. Melsvadumblį vigrūnę mėgo ir dažnai vartodavo vietiniai Saharos dykumos Afrikoje gyventojai. Šiandien chlorelė ir vingrūnė praturtina mitybą vitaminais ir mineralais, o tai labai svarbu, nes didžioji dalis šiuolaikinių maisto gaminių yra prastos maistinės vertės. Maistiniai melsvadumbliai natūraliai auga nejudančiuose, šarminguose vandens telkiniuose (ežeruose ar tvenkiniuose). Tai natūralus maistas, kuris Žemėje egzistuoja nuo tada, kai atsirado gyvybė. Sveikatą stiprinančių ir jėgas atstatančių dumblių paslaptis ta, kad jų sudėtis yra labai turtinga ir koncentruota.
daugiau
Dieta nuo alergijųEsti įvairių priežasčių, dėl ko žmonės pradeda laikytis dietos. Tačiau dažniausia priežastis – noras gyventi sveikiau ir atrodyti gražiau. Pasaulyje kasmet daugėja alerginių susirgimų, todėl šiuo metu pačios aktualiausios tokios dietos, kurios ne tik padeda koreguoti kūno linijas, bet ir padeda išgyti nuo įvairių ligų. Oligo antigeno dieta – tai toks mitybos planas, kai iš valgiaraščio pašalinami maisto produktai, galintys sukelti alergiją ar maisto netoleravimą. Pagal šią dietą draudžiami beveik visi produktai, kurie gali sukelti bent minimalią alergijos tikimybę. Jeigu laikantis griežto mitybos plano, sveikatos būklės pagerėja, galima pradėti valgyti daugiau gerai organizmo toleruojamų maisto produktų.
daugiau
Sėkmingų ir turtingų žmonių įpročiai iki 8 valandos rytoKilkite ir švieskite, nuo šiol ankstyvas rytas taps pačiu geriausiu jūsų draugu, žinoma, jei tik norite gyvenime šio to pasiekti. Juk tikriausiai girdėjote, kad garsūs visuomenės veikėjai, darbui atsidavę verslininkai ir tiesiog iniciatyvūs žmonės savo rytą pradeda toli gražu ne nuo 10 valandos. Štai buvusi Didžiosios Britanijos pirmininkė Margaret Thatcher iš savo lovos kildavo 5 valandą ryto, garsus amerikiečių architektas Frankas Lloydas Wrightas keldavosi 4 valandą ryto, na o per metus maždaug 9 milijardus pelno uždirbančios garsiausios įmonės pasaulyje „Disney“ direktorius Robertas Igeris pabunda pusė penkių. Ir tai tik keli sėkmingų žmonių pavyzdžiai.
daugiau
7 netikėtos priežastys, kodėl pučia pilvąAtrodo, vengiate produktų, dėl kurių pilvas padidėja bent kelis kartus, tačiau tai kažkodėl negelbsti. Kur dar gali slypėti tokios nemalonios problemos ištakos? Ogi pačiuose paprasčiausiuose kasdieniuose dalykuose ir mūsų įpročiuose, teigia Huffington Post. Kaip išvengti šio diskomforto?
Stresas. Įsitempę ir įsiaudrinę savo žarnynui padarome meškos paslaugą. Visa tai gali baigtis pilvo pūtimu, vidurių užkietėjimu, viduriavimu ir net skrandžio skausmais. Dažniausiai šiuo atveju koją pakiša mūsų įpročiai, kurių griebiamės nerimaudami, taip pat įtakos turi gumos kramtymas, gazuotų gėrimų vartojimas.
daugiau
Sutraukė mėšlungis: kaip efektyviai sau padėti?Itin stiprus ir skausmingas mėšlungis ištikti gali labai staigiai ir netikėtai, dažniausiai jis trunka nuo kelių sekundžių iki keleto minučių. Mėšlungis sutraukia kojas, ypač pėdas, dažniausiai šis geliantis skausmas praneša, kad organizmui trūksta vitaminų arba kad per stipriai pertempėte raumenis. Taigi kokios mėšlungio priežastys, ką daryti, kad skausmai pernelyg dažnai nevargintų ir kaip efektyviai sumažinti raumenų skausmus, pataria tinklalapio webmd.com specialistai.
daugiau
24 požymiai, kad pagaliau esate laimingosNuolat tyliai mintyse save sudrausminame: „Na, nelygink savęs su kitais! Pavydėti kitiems – nuodėmė!“ Tačiau kaip retkarčiais būna sunku suvaldyti save, kai kaimynas vėl pakeitė automobilį, bendradarbė už kelių dienų pradės eiti aukštesnes pareigas, o visur, kur tik einate, aplink zuja nepaprastai gražios ir laibos moterys... Esant tokioms aplinkybėms, sunku suturėti savyje pavydo jausmą, imi jaustis niekam tikusi, nieko nesugebanti... Puikiai žinome, kad tokie negatyvūs jausmai ir mintys – tai tiesiausias kelias gastrito ir depresijos link. Laimė, nuo šio nuodo yra puikus priešnuodis – pakanka tiesiog sustoti, įvertinti savo pasiektas pergales, ir gyvenimas vėl bus svarus, šviesus.
daugiau
Žuvis ir žuvų taukai gali perpus sumažinti pavojingos trombozės rizikąNaujo mokslinio tyrimo rezultatai teikia optimizmo: valgydami žuvį ir vartodami žuvų taukus galime beveik perpus sumažinti tikimybę, kad mūsų venose susidarys kraujo krešuliai. Maždaug kas 37 sekundes pasaulyje numiršta žmogus dėl ligos, kurią sukelia venose susidaręs kraujo krešulys. Ši pavojinga liga – venų tromboembolija (dar vadinama tromboze) – yra trečia pagal dažnumą širdies ir kraujagyslių liga pasaulyje. Dažniau žmonės serga tik išemine širdies liga ir insultu.
daugiau
10 priežasčių, kodėl nekrinta svorisIntensyviai sportuojate, atrodo, lyg ir laikotės sveikos mitybos principų, tačiau kilogramai netirpsta, nors tu ką! Priežastys, kodėl taip yra, gali būti visiškai paprastos – tokios, apie kurias niekada nesusimąstėte. Verta vos vieną dieną paskirti sau ir atkreipti dėmesį, o dar geriau – užsirašyti, ką valgote, kiek kalorijų suvartojate, kokius maisto produktus renkatės.
 
Štai pagrindinių priežasčių, dėl ko svoris nekrinta, dešimtukas:
daugiau
Modernūs ir subalansuoti pusryčiai: kodėl jie mums būtini?Maisto ekspertai tikina, kad mūsų organizmui pusryčiai yra būtinas ir nepamainomas dienos valgis. Tad verta kiekvieną rytą rasti nors minutėlę laiko ir pasiruošti sau subalansuotus pusryčius. Pratintis kiekvieną dieną pradėti sočiais ir subalansuotais pusryčiais tikrai derėtų visai šeimai. Tik nepamirškite į savo pusryčių racioną įtraukti produktus, kuriuose būtų gausu mūsų organizmui reikalingų naudingųjų mineralinių medžiagų ir vitaminų. Tad ruošdami sau ir savo šeimai subalansuotus pusryčius atsižvelkite į maisto ekspertų mitybos pasiūlymus ir įtraukite produktus, kuriuose būtų pakankamai angliavandenių.
daugiau
2471 - 2480 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  241 242 243 244 245 246 247 248 249 250  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke