24x7.lt
Dieta sparti ar lėta – vėl užguls ta pati kilogramų naštaPernelyg sparčiai ištirpę kilogramai grįžta? Staigios dietos nepatartinos. Remiantis bendru supratimu, pernelyg greitai numetus svorį, vėliau šis sugrįžta. Bet pirmasis randomizuotas tai išsiaiškinti turėjęs tyrimas parodė, kad smūgines dietas praktikuojantieji turi tokią pat tikimybę susigrąžinti svorį, kaip ir metusieji lėtai. Be to, jie geriau laikėsi savo dietos, nei vykdžiusieji laipsniškesnę programą. „Labai lėtą svorio mažėjimą sukeliančios programos dažnai nevykdomos iki galo, nes žmonėms tiesiog atsibosta,“ sako su tyrimu nesusijęs Nickas Fineris iš Londono universiteto ligoninės. „Didelis svorio numetimas labai, labai motyvuoja“.
daugiau
Kopūstų sriubos dieta: per 7 dienas ištirpdysite iki 5 kgKopūstų sriubos dieta yra sukurta specialiai tam, kad per itin trumpą laikotarpį padėtų atsikratyti gana nemažai svorio. Pasaulyje ji populiarumo susilaukė dėl itin didelio veiksmingumo – vos per savaitę galima atsikratyti net iki 5 kilogramų. Šios dietos esmė – visas 7 dienas valgyti namuose paruoštą kopūstų sriubą, savo valgiaraštį kasdien papildant vis kitais, mažai kalorijų turinčiais produktais. Pati kopūstų sriuba kalorijų turi nedaug, o visuose kituose produktuose, kuriuos per savaitę rekomenduojama valgyti, yra daug organizmui būtinos ląstelienos.
daugiau
Patarimai, kaip išvengti galvos skausmo, kylančio dėl orų kaitosPastaruoju metu vis dažniau žmonės skundžiasi nemaloniu galvos skausmu, kuris prasideda tuomet, kai keičiasi oras. Pavargusios akys, apsunkusi galva, įtampa visame kūne skatina ieškoti būdų, kaip pasijusti geriau. Patarimais dalijamės ir Ji24.lt – kaip išvanoti tam nelemtam galvos skausmui šonus?

Masažas
Įrodyta, kad jeigu žmogus dažnai kenčia nuo galvos skausmų, teigiamai sveikatą veikia kelis kartus per savaitę atliekamas masažas. Jis suaktyvina kraujotaką, leidžia organizmui atsipalaiduoti, todėl sumažėja spazmai.

daugiau
3 moksliškai įrodyti būdai, kaip sutirpdyti pilvo riebalusJūsų talija vis labiau plečiasi? Pasirodo, tam tikrais tyrimų duomenimis, amerikiečių KMI nesikeičia jau keletą dešimtmečių, tačiau žmonės vis daugiau priauga svorio probleminėse vietose – pilvo srityje. O mes visi puikiai žinome, kad talija, peržengianti ribas, gresia širdies ir kraujagyslių ligomis bei daugeliu kitų sveikatos sutrikimų. Kūno masės indeksas (KMI) – tai ūgio ir svorio santykio rodiklis, kuris leidžia įvertinti, ar žmogaus svoris normalus, o gal jau antsvoris bei nutukimas. Šis indeksas apskaičiuojamas pagal formulę: KMI = Kūno masė (kg) / Ūgis (m2). Taigi pasitikrinkite, ar sveriate normaliai, o gal šiek tiek per daug:
daugiau
Pavojaus varpai: sėdimas darbas prilyginamas rūkymuiNorintys gyventi sveikiau dažnai susižavi nauja dieta ar stengiasi pakeisti savo mitybą, tačiau retas kuris susimąsto apie tai, kad fizinis aktyvumas irgi prisideda prie kokybiškesnio gyvenimo kūrimo. Naujųjų laikų epidemija vadinamas judėjimo trūkumas labiausiai kankina asmenis, dirbančius sėdimą darbą ir kasdien praleidžiančius ilgas valandas prie kompiuterio. Ne veltui gydytojai nuolatinį sėdėjimą lygina su rūkymu – toks gyvenimo būdas trumpina gyvenimą lygiai taip pat, kaip ir viena po kitos traukiamos cigaretės. Kauno klinikų Ortopedijos ir traumatologijos klinikos vadovas profesorius Romas Jonas Kalesinskas teigia, kad nuolatinis darbas sėdint gali pakenkti daugeliui žmogaus organų sistemų.
daugiau
Kaip sveiki maisto produktai gali pakenkti?Kai vienu prisėdimu suvalgome dėžutę sausainių, tikrai suprantame, kad tai mums tikrai ne į naudą. Tačiau ir kilogramas pomidorų, pasak mitybos specialistų, gali pridaryti daugiau žalos nei naudos. Trumpai tariant, bet kurioje gyvenimo situacijoje reikalingas saikas.
daugiau
Imbiero galia: padeda lieknėti ir stiprina sveikatąJeigu imbierais jūsų virtuvėje pakvimpa prieš didžiąsias metų šventes, metas išbandyti ką nors naujo gaminimo istorijoje. Imbieras, kuris iš tiesų kone stebuklingai veikia mūsų organizmą, kuo puikiausiai tiks įvairiose srityse.

Arbata
Arbata su imbierais – idealus pasirinkimas, kai už lango spaudžia šaltukas, kadangi gerina virškinimą, skatina kraujotaką ir nuostabiai atgaivina po kiekvieno valgio. Nebūtina pirkti jau paruoštų arbatų su imbieru – verčiau sutrinkite šviežią imbiero šaknį su citrina ir medumi. Štai ir apsauga nuo visų klastingų virusų!

daugiau
Kaip numesti svorio nejaučiant alkioPaprasta tiesa: norint atsikratyti riebalų, reikia suvartoti mažiau kalorijų nei išeikvojote energijos. Be abejo, metant svorį, svarbu ne tik kiek valgote, bet ir ką, kad organizmas įsisavintų svarbių medžiagų. Tačiau kas bandė sulieknėti, puikiai žino: lengva pasakyti, sunku padaryti. Po alinančios treniruotės kamuoja alkis, ir norisi ne laukinių ryžių su gabalėliu žuvies, o kotletų su bulvėmis. „Atsikratyti antsvorio padeda baltymų gausi dieta suderinta su fizinio aktyvumo programa. Žinoma, pirmiausia svarbu suprasti, kaip veikia jūsų organizmas, ir kodėl riebalus deginti padeda būtent baltymai“, – sako sveikos gyvensenos ekspertas, bodymind.lt įkūrėjas Laimonas Rubikas.
daugiau
Putino uogos – sveikatos eliksyrasLiaudies medicinoje putino uogos naudojamos nuo senų laikų. Jau XVI amžiuje buvo žinomas šių uogų sutraukiantis, diuretinis ir tonizuojantis poveikis. Uogos naudotos gerinti širdies veiklai ir skatinti žaizdų gijimą. Ukrainiečiai pasakoja gražią legendą apie putino atsiradimą. Tai nutiko tais laikais, kai ukrainiečių žemes buvo užgrobusios totorių ordos. Kartą vietinė mergaitė miškuose rinko uogas ir pastebėjo, kad artėja priešų armija. Išsigandusi nubėgo į kaimą, kad įspėtų gyventojus apie gresiantį pavojų. Žmonės drąsiai kovojo, tačiau priešų pajėgos buvo kur kas didesnės, todėl jie pralaimėjo. Totoriai padegė kaimą, o mergaitei, kuri įspėjo apie artėjantį priešą, nukirto galvą. Toje vietoje, kur nukrito kraujo lašai išaugo po putino krūmą su kvapniais žiedais ir kraujo raudonumo uogomis.
daugiau
15 natūralių būdų nervams nuramintiNeramiai plaka širdis, skauda galvą, dreba rankos ir negalite liautis galvoti apie darbą, buities rūpesčius, pinigų trūkumą, barnį su kaimyne… Pažįstama situacija? „Nervus – į konservus“, – pasakytų pokštauti mėgstantis žmogus. Deja, pasakyti lengviau nei padaryti. Naudinga prisiminti 15 natūralių būdų, padėsiančių išlikti ramiems ir tausoti savo bei aplinkinių nervus.
daugiau
2381 - 2390 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  231 232 233 234 235 236 237 238 239 240  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke