24x7.lt
Imuninę sistemą stiprinantys gėrimaiVienas lengviausių ir efektyviausių būdų išvengti peršalimo ar gripo, itin aktyvaus šaltymečiu, yra šių ligų profilaktika besigardžiuojant sveikais gėrimais. Daugelyje vaisių ir daržovių apstu antioksidantų, vitaminų ir naudingųjų mineralų, stiprinančių imuninę sistemą bei palaikančių bendrą organizmo sveikatą. Tad reguliarus šių gėrimų vartojimas užtikrins puikią savijautą ir užkirs kelią peršalimui. O juk didžiausias metų šventes pasitikti verta ne tik būnant puikios nuotaikos, bet ir geros savijautos.
daugiau
Kaip pasirūpinti savo akimis šaltymečiuAkys – ne tik sielos veidrodis, bet ir svarbiausias jutimo organas. Akimis žmogus gauna net 80 proc. visos informacijos. Gydytojai oftalmologai pastebi, jog šaltojo sezono metu akims turi būti skiriamas išskirtinis dėmesys. Padidėję oro srautai, sumažėjęs drėgmės kiekis patalpose ir sezoniniai virusai – veiksniai, galintys sukelti rimtų akių ligų komplikacijų. „Prasidėjus šildymo sezonui, atšalūs orams, rečiau vėdiname patalpą, į ją iš lauko patenka mažiau drėgmės. Be to, pats patalpų šildymas sausina orą patalpoje, todėl džiūsta gleivinės, tame tarpe ir akys“, – teigia Medicinos diagnostikos ir gydymo centro oftalmologė, med. dr. Dalia Krivaitienė.
daugiau
Ką iš tikrųjų reiškia jūsų alkis: 10 jo rūšiųNiekaip nepavyksta numesti nereikalingų kilogramų? Galbūt tiesiog nemokate atpažinti, kada jūsų kūnas iš tiesų reikalauja maisto, o kada valgote tik iš streso, nuobodulio ar tiesiog iš įpročio. Pasirodo, alkio rūšių yra gerokai daugiau nei viena ir labai svarbu išmokti jas atpažinti ne tik dėl savo kūno svorio, bet ir dėl bendros organizmo sveikatos. Išmokus atskirti įvairias alkio rūšis, susidarius savo mitybos režimą ir kruopščiai jo laikantis, išlaikyti tobulą savo kūno svorį sunku tikrai nebus.
daugiau
6 žingsnių dieta – dailesnės formos vos per savaitęŠi dieta, dar vadinama „6 žiedlapių dieta“, yra labai paprasta ir trunka tik šešias dienas, per kurias reikia valgyti skirtingų grupių produktus.

Nuo ko pradėti?
„6 žiedlapių dieta“ primena iškrovos dienas, kada valgomi vienos rūšies produktai. Šiuo atveju gaunama tikra šešių monodietų simbiozė, kurių kiekviena trunka po vieną dieną.

daugiau
Ar saulės trūkumas yra melanomos kaltininkas?Sergamumas melanoma ir mirtingumas nuo odos vėžio didėjo pastaruosius tris dešimtmečius, tačiau šis augimas klaidingai buvo siejamas su ultravioletiniais saulės spinduliais. Vis dėlto Didžiosios Britanijos dermatologijos leidinyje „British Journal of Dermatology“ paskelbtas tyrimas rodo, kad saulė yra tik atpirkimo ožys ir sąsajų su melanomos rizika turi ne tiek jau daug.
daugiau
4 savaitės, iš esmės pakeisiančios jūsų gyvenimąAr atsimenate vaikystę? Kai taip nekantriai laukdavote naujos dienos, o ryte vos pramerkę akis, šokdavote iš lovos ir skubėjote pasitikti naujos dienos? Kai gyvenimas atrodė toks įdomus ir jaudinatis? Siūlome išbandyti Svetlanos Pokrevskos pratimus, kurie per 4 savaites padarys gyvenimą žymiai geresniu. Viskas labai paprasta: kiekvieną savaitę turėsite atlikti tam tikras užduotis, kurios iš esmės pagerins jūsų gyvenimą. Netikite? Pabandykite, galbūt nustebsite patys.
daugiau
8 paprasti būdai atsipalaiduoti po sunkios dienosNe paslaptis, kad nuolat patiriamas stresas, poilsio trūkumas ir nesubalansuota mityba neigiamai veikia mūsų sveikatą ir grožį. Ir nors ne visada išvengsime streso ar viršvalandžių darbe, svarbu išmokti atsipalaiduoti. Pasak „Dove“ atstovės Julijos Kravčenko, susikurti nuosavą poilsio oazę nesunkiai galime ir namuose ar net vonios kambaryje.
daugiau
Kodėl verta valgyti mažiau mėsosNesiūlome staiga pakeisti savo mitybos įpročių, per vieną dieną tapti vegetare ar vegane. Tačiau toms, kurios seniai svajojo, bet nesiryžo valgyti mažiau mėsos, šis straipsnis padės apsispręsti. Ar tikrai naudinga kepsnį iškeisti į salotų porciją? Tapti vegetare naudinga ne tik sveikatai, šis žingsnis turėtų įtakos visai jus supančiai aplinkai. Pasak garsaus amerikiečių dietologo ir knygų autoriaus dr. Steveno Masley’aus, sumažinus suvartojamos mėsos kiekį ar visai atsisakius gyvūninio maisto, galima veiksmingai numesti papildomus kilogramus, sureguliuoti cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, išvengti širdies ir kraujagyslių sistemos ligų ir tiesiog sveikiau gyventi. Pristatome 15 svarių argumentų, kodėl verta sumažinti mėsos porcijas.
daugiau
Nekrinta svoris: ką darote ne taip?Visi puikiai žinome, jog negalime tikėti viskuo, ką perskaitome. Na, ir vis tiek nevalgome kiaušinio trynio ar, vos į burną paėmę skrudintą bulvytę, negalime išvengti kartaus kaltės jausmo. O ką jau kalbėti apie taisyklę nevalgyti po šeštos valandos vakaro. Metas sulaužyti visus mitus ir atskleisti baisiausias svorio metimo klaidas, skelbiamas womenshealthmag.com tinklalapyje.
daugiau
Dermatovenerologė: „Grožio procedūras geriausia atlikti šaltymečiu“Grožio procedūras šiandien renkasi vis daugiau moterų ir vyrų. Tobulėjant medicinos priemonėms bei metodams, medicinos specialistai gali pasiūlyti platų odos defektų šalinimo būdų spektrą. Neskausmingos procedūros ir greitas gijimo laikotarpis būdingas tiek lazerinio odos darinių šalinimo procedūrai, tiek grožio injekcijoms. Svarstantiems atlikti norimas grožio procedūras dermatovenerologai pataria jas atlikti šaltymečiu – iki švenčių.
daugiau
2321 - 2330 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  231 232 233 234 235 236 237 238 239 240  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke