24x7.lt
Bananų nauda jūsų sveikatai, grožiui, smegenų veiklaiNe veltui žaliavalgiai taip vertina šiuos vaisius. Tai tikra vitaminų ir mikroelementų bomba, suteikianti mūsų organizmui itin daug naudos. Tikinama, kad bananai padeda atsikratyti depresijos, skatina smegenų veiklą, kovoja su inkstų vėžio rizika, osteoporoze. Norite dar daugiau atradimų? Jie tinka ne tik valgyti, bet ir grožiui puoselėti, padeda atsikratyti raukšlių, praverčia net ir buityje!


daugiau
5 būdai greitai ir efektyviai išvalyti organizmąŽiemą, kai rūbai staiga susitraukia, o patys jaučiamės gerokai apsunkę, ateina metas įvertinti priaugtus kilogramus. Dažnas tada griebiasi už galvos – ką daryti, kad vėl sugrįžtų buvusios formos, ir savijauta pagerėtų? Siūlome jums penkis efektyvius ir paprastus būdus, kaip išvalyti savo organizmą. Nuo ko pradėti?

Valgykite avižinę košę
Ji puikiai valo organizmą, užkerta kelią inkstų akmenų susidarymui, gerina virškinimo procesus.


daugiau
7 laimingų žmonių įpročiaiDaugelis mano, kad laimė slypi kažkur anapus. Tačiau ji pasiekiama ranka. Jeigu tik patys to trokštame. Džiaugtis gyvenimu gali kiekvienas iš mūsų. Yra žmonių, kuriems laimė – nuolatinė būsena. Jei atėjote į šį pasaulį, tai suvokite, jog laimė nėra kažkas iš fantastikos srities – būti laimingu jūs tiesiog privalote, tai pareiga. Mindbodygreen.com straipsnis atskleidžia 7 laimingų žmonių įpročius, kuriuos galite išsiugdyti ir jūs.


daugiau
Žiemos spąstai: kaip išvengti depresijos ir nepriaugti svorioIlgi ir tamsūs žiemos vakarai, šaltis, didesnis laiko leidimas namuose ir saulės trūkumas dažnam žmogui šaltymečiu sukelia slogių nuotaikų ar net depresiją. Žiemos depresija, moksliškai vadinama sezoniniu afektiniu sutrikimu, yra psichikos būklė, kuomet žmogus patiria prislėgtą nuotaiką kasmet tuo pačiu metų laiku.

Įveikime sezoninę depresiją
Ši sezoninė depresija vis dar paslaptis daugeliui sveikatos specialistų, tačiau tyrimai rodo, kad ji vis dažniau siejama su jautrumu šviesai, smegenų biocheminiais procesais ir ypač su vitamino D trūkumu.


daugiau
Viduržemio jūros dietaŠvelnus jūros vėjelis, saulė, alyvmedžių lapų šlamesys, raudono vyno taurė, o nosį kutena šviežių daržovių ir keptos žuvies aromatas... Jeigu norite valgyti kaip tikras Viduržemio jūros regiono gyventojas, siūlome perskaityti šią paprastą instrukciją ir žingsnis po žingsio eiti sveikesnio gyvenimo būdo link. Viduržemio jūros dieta – puikus subalansuotos ir visavertės mitybos pavyzdys. Ji yra pripažinta visame pasaulyje: 2010 metais UNESCO ją pripažino kultūriniu paveldu Italijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Maroke.


daugiau
Depresija: skaudžios pasekmės jūsų sveikataiDepresija daro blogą įtaką ne tik jūsų psichologinei, bet ir fizinei būklei. Tai reiškia, jog atsiranda rizika vystytis įvairioms sveikatos problemoms, pradedant širdies ligomis, baigiant osteoporoze – kaulų retėjimu. Medicinos daktaras ir psichiatrijos profesorius iš Kolumbijos universiteto medicinos centro Philipas Muskinas sako, jog depresija – tai liga, kurią reikia gydyti. Juk jei, pavyzdžiui, susirgtumėte plaučių uždegimu, tuomet kreiptumėtės į gydytoją, ar ne?
daugiau
Ši japonų praktika pagerins jūsų savijautą, padės įveikti vėžįJaponų tyrėjai išsiaiškino, jog civilizacijos atsisakymas bent kelioms valandoms būtų bene sveikiausias dalykas, kurį padarytumėte per visą dieną. Vasarą Rebecca Valentine jautėsi taip, kaip ir dauguma iš mūsų: persidirbusi, pavargusi ir apimta lengvos panikos būsenos. Moteris dirbo visuomenės informavimo specialiste ir, išėjusi iš darbo, pradėjo nuosavą verslą – atidarė suvenyrų krautuvėlę savo gimtajame mieste Santa Rosa (Kalifornija). Moteris prisimena, jog žinojo pasielgusi teisingai, tačiau vis tiek jaudinosi dėl to, kad reikės pradėti dirbti savarankiškai, rašoma huffingtonpost.com.


daugiau
Kalorijų skaičiuoklė vyrams ir moterims pagal svorį, ūgį ir amžiųŠis straipsnis skirtas ne tam, kad paskatintume jus pradėti liguistai skaičiuoti kiekvieną suvalgytą kaloriją ir nervingai drebėti iš baimės priaugti svorio. Šią informaciją priimkite lanksčiai. Maitintis sveikai – tai visų pirma valgyti sąmoningai ir išmintingai.

Visa tiesa apie užkandžiavimus
Amerikoje atlikti tyrimai parodė, kad tik 12 proc. statistinių amerikiečių geba realiai įvertinti, kiek kalorijų suvalgo per dieną. Tiesą sakant, ir pas mus nemažai moterų stebisi: „Nesupratu, kodėl auga svoris. Regis, nevalgau nei kompleksinių pietų, nei pernelyg riebaus maisto, tik šį bei tą pakramsnoju.“ Neužkibkite ant šio kabliuko!


daugiau
5 žingsniai: kaip nepriaugti svorioKai praeina siautulingi vakarėliai, liekame ne tik su skaudančia galva, bet ir kilogramais, maloniai įsitaisiusiais ant pilvo ar šlaunų. Štai patarimai, kuriais verta pasinaudoti.

Neskaičiuokite kalorijų
Atrodytų, kad jeigu griežtai žvelgsime į suvartotų kalorijų kiekį, tai tikrai išlaikysime savo svorį ir figūrą. Tačiau specialistai sako, kad tai nebūtinai yra tiesa, kadangi toks griežtumas gali baigtis nesubalansuota ir nesveika dieta, pakenksiančia mūsų organizmui. Specialistai sako, kad geriau susikoncentruotume ties maisto produktų grupėmis, o ne skaičiuotume kalorijas.


daugiau
20 aktualių klausimų apie sveiką mitybąMitybos teorijų šiais laikais – devynios galybės. Sunku net susivokti, kurių verta paisyti, o kurias ignoruoti. Visgi siūlome jums pluoštelį teiginių, su kuriais sutinka daugybė sveikos gyvensenos žinovų.

1. Dietų laikytis neverta? Įvairūs žurnalai kaip lengviausią išeitį lieknėjančioms siūlo dietas. Tačiau mitybos specialistai jų nauda smarkiai abejoja – greitai numestas svoris taip pat sparčiai ir atauga. Maža to, tyrimai rodo, jog viena iš priežasčių, kodėl pasaulyje daugėja nutukusių žmonių, yra būtent dietos.


daugiau
2291 - 2300 iš 2774 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  221 222 223 224 225 226 227 228 229 230  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke