24x7.lt
Pratimai akims, jei ilgai dirbate kompiuteriuDirbant kompiuteriu, laikas bėga nepastebimai. Vieni prie kompiuterio praleidžia daugiau laiko, kiti – mažiau. Tačiau turbūt visi žino, jog darbas kompiuteriu kenkia mūsų akims. Vienų akys nuo nuolatinės įtampos pavargsta, pradeda ašaroti, o kiti netgi pastebi, kad blogėja regėjimas. Kaip išsaugoti gerą regėjimą, jei tenka ilgai dirbti kompiuteriu? Juk sveikata – brangiausia dovana.
daugiau
Norisi ko nors saldaus ar sūraus? Sužinokite, kokių medžiagų trūksta jūsų organizmuiKartais taip jau nutinka – gyveni sau ramiai, laikaisi savo sveiko mitybos režimo ir štai lyg iš pasalų išdygsta nenumaldomas noras suvalgyti šio to saldaus arba sūraus, arba rūgštaus, arba dar ko nors ne itin sveiko... Ir ką tada daryti? Kankinti save ar šiam norui pasiduoti? Ekspertai tikina, kad visų pirma vertėtų išsiaiškinti, kodėl šio maisto taip reikalauja jūsų organizmas. Anot jų, būtent taip organizmas mums praneša, kad jam trūksta tam tikrų medžiagų. Taigi, ko iš tiesų trūksta jūsų organizmui, jei staiga nenumaldomai užsinorite kokio nors maisto produkto? Į šį klausimą tinklalapiui „The Dailymail“ atsako Londone dirbanti mitybos ekspertė Shona Wilkinson.
daugiau
Patarimai, kurie padės išsiugdyti pasitikėjimą savimiPagrindinis dalykas, kuris neleidžia žmogui tobulėti ir keisti gyvenimo, – nesėkmių baimė ir pasitikėjimo savimi stoka. Kyla klausimas, kaip įveikti baimę, kaip įgyti pasitikėjimą savimi? Siūlome patarimų sąrašą, kaip išsiugdyti pasitikėjimą savimi. Šie patarimai. pateikti vitamarg.com, nėra nauji, bet veiksmingi. Sąrašas, žinoma, nėra baigtinis, o jūs ir neturite visko daryti kaip pagal instrukciją. Tiesiog išsirinkite kelis patarimus, kurie jums patinka, ir išbandykite. Kai kurie punktai jums gali pasirodyti naudingi, o kai kurie – ne. Tai nėra svarbiausia. Svarbiausia – pradėti ką nors daryti, pradėti keistis.
daugiau
7 priežastys, kodėl verta valgyti raugintus kopūstusRaugintus produktus tikrai įvertins ir sveikos mitybos specialistai, ir vegetarai, ir žaliavalgiai. Štai žiemos vidury, kai taip trūksta vitaminų, mineralų ir kitų organizmui būtinų medžiagų, rauginti kopūstai gali tapti tikru išsigelbėjimu. Tiesa, juos kirsti reikėtų ne su parūkytomis dešrelėmis, kad gautume naudos! Ar žinote, kad raugintuose kopūstuose gausu vitaminų A, B, C, K, PP, flavonoidų, mikroelementų? Jie išsiskiria tuo, kad labai ilgai negenda ir  tuo pačiu geba išsaugoti jau minėtą vitaminą C, kuris yra puikus gelbėtojas nuo avitaminozės, stiprina imunitetą, gražina odą.
daugiau
Joga pradedantiesiems: kaip sau nepakenkti, atliekant asanasJoga pradedantiesiems: kaip sau nepakenkti, atliekant asanasJoga gali viską: sustiprinti raumenis, padaryti kūną lankstesnį, suteikti dvasinės pusiausvyros. Bet tik tada, kai asanų moko patyrę instruktoriai. Saviveiklinės jogos treniruotės ne juokais gali pakenkti sveikatai. Į ką būtina atkreipti dėmesį jogos naujokams ir kaip išvengti nemalonių staigmenų?

1. Nepatyręs treneris
Jogos treneris, kaip ir gydytojas, žmogui gali ir padėti, ir pakenkti. Joga dabar ypač madinga, taigi, vaikydamiesi pelno, klubus steigia ir treniruotes veda ir neturintys tinkamos patirties žmonės.

daugiau
Kokie produktai sukelia galvos skausmąSpecialistai sako, kad paprastas maistas ne tik pigesnis, bet ir naudingesnis mūsų sveikatai, nei neva įvairūs delikatesai. Pastaruosiuose gausu riebalų, nuo kurių mūsų cholesterolio kiekis šokteli į neregėtas aukštumas, druskos, keliančios kraujo spaudimą, įvairių skonio ir kvapo stipriklių, lemiančių nemalonų galvos skausmą.

Taigi, kodėl ir kokie produktai sukelia migreninius sopulius?
Pabrėžiama, kad didelę įtaką čia daro maistas, kuriame yra amino rūgšties tiramino dėl kurio iš pradžių biologiškai aktyvios medžiagos priverčia susitraukti, o po to išsiplėsti smegenų kraujagysles, dėl to ir pradeda skaudėti galvą.

daugiau
Ko atsisakyti ir ką įtraukti į valgiaraštį, kad išvengtume širdies ligųLietuvos Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje kasmet diagnozuojama 8 tūkst. miokardo infarkto atvejų, o kas antras žmogus nuo kraujotakos sistemos ligų miršta. Nors susirgimo riziką ypač padidina rūkymas ir neaktyvus gyvenimo būdas, vis dėlto didžiausia grėsmė kyla dėl nesveikos ir per riebios mitybos. Gydytojos dietologės dr. Rūtos Petereit teigimu, lietuviai vartoja per daug sočiųjų riebalų ir per mažai daržovių, vaisių, kuriuose yra vitaminų.
daugiau
Asmenybės ugdymo trenerė: tikėkite, nepaisydami to, ką sako kitiĮ kiekvieno žmogaus gyvenimą pasibeldžia diena, kai tenka iš naujo peržiūrėti vertybes, prioritetus ir patį gyvenimą. Daugelis ignoruoja šį beldimąsi, paskandindami dieną bereikšmiuose žodžiuose, tuščiuose poelgiuose. Lyg stručiai paslepia galvas tikėdamiesi, kad ta diena praeis pro šalį, nepalikdama jokių pėdsakų. Ir kuriam laikui ji išeina, tik nepasako, kada ir kokiomis aplinkybėmis sugrįš. Jeigu sugrįš.
daugiau
Ką rodo bendras kraujo tyrimas? Gydytojos komentarasSušlubavus sveikatai, skubame į polikliniką. Be pradinės apžiūros, gydytojas gan dažnai skiria atlikti ir bendrą kraujo tyrimą. Vos keli lašai parodo daugiau nei išsamus pokalbis. Apie kraujo tyrimo svarbą ir jo rezultatus kalbamės su UAB „Antėja“ direktore medicinai gydytoja Dangira Babenskiene.
– Papasakokite, kodėl kraujo tyrimai yra tokie svarbūs.
daugiau
Nutukimas ir antsvoris: kaip jis susijęs su jūsų pajamomisPasauliniu mastu antsvorio ir nutukimo problema jau viršijo 2 mlrd. gyventojų ribą. Taigi, neišvengiamai kyla klausimas – kas dėl to kaltas? Naujausia statistika tiesiog šokiruoja – vien Jungtinėse Amerikos Valstijose nuo nutukimo kenčia kas ketvirtas šalies gyventojas (27,7 proc.)*. Panašių pavyzdžių apstu ir Europoje – tarp labiausiai „nutukusių“ valstybių čia pirmauja Didžioji Britanija, Islandija ir Malta. Vyrauja populiari nuomonė, kad dėl didėjančio antsvorio ir nutukimo kalta auganti Vakarų pasaulio ekonomika ir perteklinis vartojimas. Kai pasiūla viršija realią maisto paklausą, vakariečiai, regis, jau spėjo pamiršti, kas yra saikas. Toks užmaršumas ilgainiui kaupiasi perteklinių riebalų pavidalu.
daugiau
2281 - 2290 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  221 222 223 224 225 226 227 228 229 230  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke