24x7.lt
Kokie produktai sukelia galvos skausmąSpecialistai sako, kad paprastas maistas ne tik pigesnis, bet ir naudingesnis mūsų sveikatai, nei neva įvairūs delikatesai. Pastaruosiuose gausu riebalų, nuo kurių mūsų cholesterolio kiekis šokteli į neregėtas aukštumas, druskos, keliančios kraujo spaudimą, įvairių skonio ir kvapo stipriklių, lemiančių nemalonų galvos skausmą.

Taigi, kodėl ir kokie produktai sukelia migreninius sopulius?
Pabrėžiama, kad didelę įtaką čia daro maistas, kuriame yra amino rūgšties tiramino dėl kurio iš pradžių biologiškai aktyvios medžiagos priverčia susitraukti, o po to išsiplėsti smegenų kraujagysles, dėl to ir pradeda skaudėti galvą.

daugiau
Ko atsisakyti ir ką įtraukti į valgiaraštį, kad išvengtume širdies ligųLietuvos Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje kasmet diagnozuojama 8 tūkst. miokardo infarkto atvejų, o kas antras žmogus nuo kraujotakos sistemos ligų miršta. Nors susirgimo riziką ypač padidina rūkymas ir neaktyvus gyvenimo būdas, vis dėlto didžiausia grėsmė kyla dėl nesveikos ir per riebios mitybos. Gydytojos dietologės dr. Rūtos Petereit teigimu, lietuviai vartoja per daug sočiųjų riebalų ir per mažai daržovių, vaisių, kuriuose yra vitaminų.
daugiau
Asmenybės ugdymo trenerė: tikėkite, nepaisydami to, ką sako kitiĮ kiekvieno žmogaus gyvenimą pasibeldžia diena, kai tenka iš naujo peržiūrėti vertybes, prioritetus ir patį gyvenimą. Daugelis ignoruoja šį beldimąsi, paskandindami dieną bereikšmiuose žodžiuose, tuščiuose poelgiuose. Lyg stručiai paslepia galvas tikėdamiesi, kad ta diena praeis pro šalį, nepalikdama jokių pėdsakų. Ir kuriam laikui ji išeina, tik nepasako, kada ir kokiomis aplinkybėmis sugrįš. Jeigu sugrįš.
daugiau
Ką rodo bendras kraujo tyrimas? Gydytojos komentarasSušlubavus sveikatai, skubame į polikliniką. Be pradinės apžiūros, gydytojas gan dažnai skiria atlikti ir bendrą kraujo tyrimą. Vos keli lašai parodo daugiau nei išsamus pokalbis. Apie kraujo tyrimo svarbą ir jo rezultatus kalbamės su UAB „Antėja“ direktore medicinai gydytoja Dangira Babenskiene.
– Papasakokite, kodėl kraujo tyrimai yra tokie svarbūs.
daugiau
Nutukimas ir antsvoris: kaip jis susijęs su jūsų pajamomisPasauliniu mastu antsvorio ir nutukimo problema jau viršijo 2 mlrd. gyventojų ribą. Taigi, neišvengiamai kyla klausimas – kas dėl to kaltas? Naujausia statistika tiesiog šokiruoja – vien Jungtinėse Amerikos Valstijose nuo nutukimo kenčia kas ketvirtas šalies gyventojas (27,7 proc.)*. Panašių pavyzdžių apstu ir Europoje – tarp labiausiai „nutukusių“ valstybių čia pirmauja Didžioji Britanija, Islandija ir Malta. Vyrauja populiari nuomonė, kad dėl didėjančio antsvorio ir nutukimo kalta auganti Vakarų pasaulio ekonomika ir perteklinis vartojimas. Kai pasiūla viršija realią maisto paklausą, vakariečiai, regis, jau spėjo pamiršti, kas yra saikas. Toks užmaršumas ilgainiui kaupiasi perteklinių riebalų pavidalu.
daugiau
Ar įmanoma iš pelėdos tapti vyturiu? Kaip išmokti anksti keltisAnksti kėlęs, jaunas vedęs – nesigailėsi, byloja sena patarlė. Nežinia, kaip antruoju atveju, bet štai tie, kurie keliasi anksčiau už kitus, gyvena visai kitokį gyvenimą. Jeigu norite per dieną spėti padaryti daugiau, tai ankstyvas kėlimasis – būtent jums. Nebūtina iš karto laikytis visų patarimų, galite išsirinkti labiausiai jums tinkančius ir patinkančius, o jie padarys savo darbą – padės keltis anksčiau.
daugiau
Graikiniai riešutai – atminčiai pagerintiGraikiniai riešutai nuo seno žinomi dėl savo teigiamų savybių širdžiai. Didelis omega-3 riebiųjų rūgščių kiekis gerokai sumažina aritmijų riziką, „blogojo“ cholesterolio kiekį, netgi gali padėti sumažinti padidėjusį kraujo spaudimą. „Širdžiai draugiškas riešutas“, – pasakysime. Tačiau Kalifornijos universitete (JAV) atlikto tyrimo metu paaiškėjo, jog liaupsės šiam riešutui vien nauda širdžiai nesibaigia. Maistinių medžiagų turtingas riešutas gali pagerinti ir kognityvines funkcijas. Ko gero, ne veltui šio riešuto forma panaši į žmogaus smegenis.
daugiau
Ar žinote, kodėl storėjate? Kalti jūsų artimiejiAtrodo, tik nusprendžiate pradėti maitintis sveikiau, kai jūsų ryžtą it meteoritas kaipmat priploja iš kažkur išdygęs bendradarbis su skrandį viliojančia spurga. Arba mama skambina ir kviečia atvykti, nes puode garuoja didžkukuliai su ką tik pakepintais spirgučiais, o jeigu dar vaikai užsimano kažko skanaus, tenka kulniuoti į artimiausią parduotuvę, kad nusiaubtumėte skanėstų skyrių. Sutikite, mūsų šalyje maisto kultas pasiekęs tikrą piką.
daugiau
Asmeninė erdvė: neleiskite kitiems po ją vaikštinėti purvinais bataisKaip nemalonu, kai kas nors įkyriai lenda į akis arba (dar blogiau) į širdį, kai norite pabūti viena. Kai mažai pažįstamas pašnekovas liečia jus. Kai partneris kontroliuoja kiekvieną jūsų žingsnį, o giminaičiai lipa ant galvos. Kiekvienam žmogui gyvybiškai reikalinga sava erdvė, nesvarbu, kokia – fizinė ar emocinė. Tik štai jos dydis skirtingas – vienam pakanka vos metro, o kitam negana net kvadratinio kilometro. Kaip žinoti, kur baigiasi jūsų ir prasideda kito asmeninės erdvės ribos? Kas yra skirta tik jums vienai, o kuo galite dalytis su kitais? Ribos labai daug pasako apie mus, lemia mūsų bendravimo su aplinkiniais būdus. Atsiskyrėliai, atlapaširdžiai, įkyruoliai, tyleniai – tai ne tik charakterio savybės, bet ir santykis su savo bei kitų asmeninėmis erdvėmis.
daugiau
Sportinė apranga. Kaip išsirinkti?Pasižadėjote pradėti sportuoti, bet vis atidėliojate ir viena priežasčių – neturite tinkamos aprangos? Tada šis straipsnis kaip tik jums. Skaitykite ir sužinokite, kaip išsirinkti sportinę aprangą, jei mankštinatės sporto klube, ir ką vilkėti aktyviai leidžiant laiką gamtoje.

Jei lankote sporto klubą
Nusprendus pradėti treniruotis sporto klube, neprošal pasirūpinti nauja sportine apranga. Sakote, tinkamų drabužių galite rasti ir savo spintoje? Galbūt. Tačiau vilkėdama nutįsusius trikotažinius marškinėlius ir ne pirmos jaunystės treningines kelnes, jausitės nesmagiai ir nepatogiai.

daugiau
2271 - 2280 iš 2772 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  221 222 223 224 225 226 227 228 229 230  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke