24x7.lt
Diagnozė: chroniška vienatvė. Kaip išmokti jaustis laiminga?„Kas su manimi negerai?“ – kartais iškyla klausimas draugių vakarėliuose. Trisdešimt plius ir jokių rimtų santykių – romanai geriausiu atveju tęsiasi vos pusmetį. Kartais atrodo, kad apskritai pamilti sudėtinga, nes pakylėja tik ta reta būsena, kai pati jautiesi mylima. Na taip – mergaitės nori mylėt... Bet ne visoms pavyksta. Nors, jei nuoširdžiai savęs paklaustų, suprastų, kad ne pačios tos begalinės meilės trokšta, o prijaukinto vyriškio šalia, nuolat laikančio ją už rankos ir užstojančio nuo realaus gyvenimo baubų. Aplink daug panašių – liguistai trokštančių meilės ir norinčių PAGALIAU kažką susirasti, o tas kažkas jau tikrai pavers nykų gyvenimėlį stebukline pasaka, tokia, kad draugės bei nedraugės iš pavydo išsižios ir dar ilgai nesusičiaups.
daugiau
Kas vyksta mūsų organizme, kai miegameNiekur nuo faktų nepabėgsi – miegodami praleidžiame beveik trečdalį dienos, taigi ir trečdalį viso savo gyvenimo. Miegas toli gražu nėra tik gulėjimas. Tai ypatingas metas, kada mes duodame organizmui pailsėti ir atsigauti. Jei gerai neišsimiegosime, sutriks mūsų suvokimas ir jausimės taip, lyg būtume vartoję alkoholį. Mūsų miegą galima suskirstyti į keturis etapus. Vienas ciklas trunka nuo 90 iki 110 minučių ir per naktį kartojasi vidutiniškai apie 5 kartus. Štai 4 pagrindinės miego fazės ir kas vyksta jų metu. Pirmasis etapas trunka nuo 5 iki 10 minučių. Šios fazės metu žmogaus raumenys pradeda atsipalaiduoti, ir tokiu metu mus tikrai bus lengva pažadinti. Taip pat tikriausiai jums yra pažįstamas kritimo jausmas arba krūpčiojimas prieš pat užmiegant? Taip, tai ir yra pirmojo miego etapo  požymiai.
daugiau
Kur iššvaistome savo energiją ir kaip ją susigrąžintiBūna dienų lyg tyčia. Tokių, kai, atrodo, neturime jėgų nė menkiausiam darbeliui atlikti. Tuomet savęs klausiame, o kurgi dingo mūsų energija? O jos netenkame dėl pačių įvairiausių priežasčių.

Pagrindinės fizinės ypatybės, kodėl netenkame energijos

  • Kai renkamės energiją švaistančias kūno pozas: būname sukumpę, susikūprinę, įsitempę.
  • Įvairios ligos, ypač greitai energiją nusiurbia lėtinės, kai kamuoja skausmai arba bet kokie kiti negatyvūs, neigiami efektai, šalutiniai požymiai.
  • Nevalingai įsitempiantys raumenys.
daugiau
Mažo kaloringumo dieta padės pagražinti figūrąMažo kaloringumo dieta – tai subalansuota maitinimosi sistema, kuri leidžia veiksmingai numesti svorį ir nepakenkti sveikatai. Pagrindinis šios dietos privalumas yra tas, jog jeigu laikysitės visų rekomendacijų, pasieksite ilgalaikį rezultatą. Ne paslaptis, jog po įvairiausių išbandytų dietų svoris neretai grįžta, o kartais ir su kaupu. Norint pasiekti geriausių rezultatų ir išlaikyti svorį, mažo kaloringumo dieta turi tapti gyvenimo būdu, tam tikra maitinimosi filosofija.
daugiau
5 antivėžinių savybių turinčios žolelėsNatūraliosios ir holistinės medicinos specialistai pasitiki tikrai ne cheminiais vaistais, o vaistais, kuriuos mums duoda gamta. Natūraliomis priemonėmis galima gydyti įvairiausius organizmo sutrikimus, pavyzdžiui, tam tikras odos problemas (aknę ir egzemą) ar tokias ligas kaip vėžys. Įvairiausios žolelės ir augalai turi antivėžinių savybių ir nekenkia sveikiems audiniams. Štai kokius 5 augalus vertėtų auginti patiems ir gardinti gaminamus patiekalus.
daugiau
Atsikračiau antsvorio. O kaip gyventi toliau?Kol savamoksliai „ekspertai“ internete dalina patarimus, kaip atsikratyti pusės savo svorio vos per 10 dienų, egzistuoja ir kita medalio pusė – deja, ne tokia saldi. Net ir po nuoseklaus darbo ištirpę kilogramai netrunka sugrįžti su kaupu, o juos numesti kaskart tik sunkiau. Sveikatingumo specialistai pastebi, kad stodamas į kovą su nepageidaujamais kilogramais, retas kuris susimąsto apie tai, kaip reikės gyventi tada, kai tikslas bus pasiektas. Tai, jog subalansuotas režimas suvokiamas kaip vienkartinė kaina, kurią tenka sumokėti dėl dailesnės figūros, pagrindžia ir statistika. Kalifornijos universiteto duomenimis, net 80 proc. svorio numetusių žmonių jį susigrąžina (ir priauga dar daugiau) per pirmuosius dvejus metus. Įdomu ir tai, kad greičiau ir daugiau svorio priauga tie, kurie nepageidaujamus kilogramus metė laikydamiesi dietos.
daugiau
7 dienų riebalus deginančios sriubos dietaŠi dieta unikali tuo, jog sudegina daugiau kalorijų negu jų patenka į organizmą. Rezultatas: kilogramai tirpsta greitai, o jūs lieknėjate. Beje, dieta labai paprasta – jums neteks badauti, galėsite valgyti bet kuriuo paros metu. Tiesa, tik tam tikrą patiekalą – ypatingą, riebalus deginačią sriubą.
daugiau
Pagrindinės lieknėjimo taisyklės ir klaidos, dėl kurių nekrinta svorisDažnai atsitinka taip, jog norintys numesti svorio žmonės išbando visas įmanomas ir neįmanomas dietas, bet sulieknėti jiems taip ir nepavyksta. Kodėl taip atsitinka? Nejaugi visos dietos yra neveiksmingos, o sulieknėti ir, svabiausia, išlaikyti pageidaujamą svorį yra misija neįmanoma? Visai ne. Daugeliu atveju nesėkmę metant svorį lemia pagrindinių taisyklių neišmanymas bei klaidos. Jeigu jūsų tikslas – veiksmingas svorio netekimas ir jo išlaikymas, pasidomėkite, ką privalote žinoti.
daugiau
Ar galime numirti, jei vengiame saulės?Dar neseniai buvome gąsdinami saulės baubu – kad ultravioletiniai spinduliai sukelia odos vėžį, sendina odą, išryškina pigmentines dėmes ir apskritai reikia kuo mažiau būti saulėje arba kuo daugiau teptis apsauginiais kremais su UV filtrais. Ir ši masinė propaganda puikiai veikė – vengiame saulės, be kremų neišeiname į lauką ir sergame daugybe ligų. Tik niekas iki šiol to nesiejo ir garsiai apie tai nekalbėjo, kad pavojingų ligų priežastis susijusi su saulės vengimu. Pastaruoju metu mokslininkai vis daugiau dėmesio skiria ultravioletinių spindulių (UV) ir būnant juose besigaminančio vitamino D tyrimams. Jie skelbia vis daugiau tyrimų rezultatų, kurie rodo priešingai – mums būtinai reikia saulės.
daugiau
Kaip katės gerina mūsų sveikatąMielosios murklės kaltintos daugybe nuodėmių – neva jos visai nemyli savo šeimininkų, yra aikštingos, ir, žinoma, vaikšto vienos. Tačiau... Kurgi nepatikėsi meile, kai jos priglunda minkštu kailiuku ir įjungia murkimo motorėlį. O jis, beje, padeda mums pasijusti kur kas geriau!Dalinamės, kokius sveikatos sutrikimus gali padėti įveikti katės. Šiuos punktus, beje, grindžia ir įvairūs moksliniai tyrimai. 
daugiau
2251 - 2260 iš 2774 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  221 222 223 224 225 226 227 228 229 230  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke